Bıçak Sanatı - Forum

Polisaj Motoru İle Bileme

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
Polisaj Motoru İle Bileme
« : 22 Şubat 2018, 01:37:57 »
Merhaba, bileme ile ilgili tüm forumdaşlara, abilerime, kardeşlerime, ve ustalarıma bir sorum olacaktı. Normalde Süper arkansas taşı ile bileyip en son da deri masat

yapar bitirirdim. Bilemek için daha hızlı olduğu için kesici ucu bant zımparada açıp ardından polisaj motorunda parlatma bezinde kılağını almak doğru bir bileyleme

yöntemi midir diye düşünüp duruyorum. Ürettiği bıçaklarını bu şekilde bileyen kişiler biliyorum. Bu iki bileme yöntemi arasında fark var mıdır, bu yöntemi kullananlar

ve kullanmış olanlar tavsiye ederler mi ? Konuyu forumda araştırdım ama sorum ile ilgili tatmin edici bir cevap bulamadım. Tecrübelerinizi merak ediyorum.

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
Ynt: Polisaj Motoru İle Bileme
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2018, 09:09:23 »
hızlı ve zahmetsiz olmasının yanında çok çok iyi sonuç alan ustaları ben de gördüm. fakat keçenin çok tehlikeli olduğunu da bir çok kişiden duydum. yani olaya hakim olmayan birisi ille de yapacaksa, güvenlik önlemlerine mutlaka riayet etmelidir...

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2018, 17:44:24 »
Ben her zaman bu bahsettiğiniz şekilde bileyleme yapıyordum. Çeligin suyu kaçmasın, hatayla kazara fazla dalıp agzi bozmasın diye düşük devirde eğer ağız açacaksam 240kum ile eger bileyleme yapacaksam 400 kum zirkonyum ile sonrasında ise polisaj bezi ile ağzının  kılağılarini temizliyordum. Bu şekilde çok güzel sonuç alınabiliyor. Lakin bileyleme hattında kusursuz simetriden taviz vermem gerekiyordu. Şimdi ise Zafer abiden edindiğim bileyleme aparatı kullanarak yapıyorum. Bazen deri masat ile bazen de yine polisaj kecesi ile son dokunuşu yapıyorum
Beni bu guzel havalar mahvetti

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2018, 00:49:11 »
Gunluk kullanim ve mutfak bicaklarinda 1 dakikadan kisa bi surede cok guzel.keskinlik elde edilen bir yontem bu. Ama bicaklarin ozelliklesivri uc kismini cabucak bozuyor ve simetrik bir bileme olmuyor. Kiymetli bicaklarimi bu sekilde heba etmek istemem. Fakat komsular kurban bayraminda cin mali bicaklari onume yiginca baska care kalmiyor  :2up :2up :2up
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.