Bıçak Sanatı - Forum

Chipper Viking Avcı

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Chipper Viking Avcı
« Yanıtla #20 : 24 Ocak 2018, 21:33:20 »
Uddeholmun çeliği, Böhler ve Uddeholm bu iki firma kağıt üstünde ortak ama üretim ve isim-kodlamaları farklı.D2 böhlerde k110 uddeholmde sverker21 olarak isimlendirilmiş viking için bir kod yok galiba
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Sercan ÖZDEMİR

• 106
  • Meslek: Met. Mlz Müh.
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 26 Ocak 2018, 08:15:03 »
Herhangi bir normda karşılığı yoktur. Çnkü patent malzemedir. Uddeholm Sleipner denmesi yeterlidir.

D2 - 1.2379 'un iri karbür yapısı ve düşük tokluğu endüstriyel uygulamalarda yetersiz gelmeye başlayınca ilk etapta Chipper - Viking geliştirildi. Chipper hala ağaç/ahşap sektöründe kullanılır fakat ince sac olarak artık üretilmiyor.

Sleipner ise Viking'in daha tok ve aşınma dayanımı yüksek halidir. 64 HRc'ye kadar sertlik alabilir. İşlenebilirliği D2 ye göre daha kolaydır.

TR'de artık 4,2 mm kalınlıkta sacının tedariği mümkün.

Isıl işleminin Vakum fırınında yapılmasını öneririz.

bende cok beğendim cok güzel olmuş
 Çeliğin özelliği nedir acaba daha önce hic duymadım. Özelliği nedir acaba ..?
Sercan bey bu çeliğinden bir kodu var mı d2  2379 gibi D2 de bu işlenmesi kolay ise tercih edilebilir
#1 in High Performance Tool Steel

Sercan ÖZDEMİR

• 106
« Yanıtla #22 : 26 Ocak 2018, 08:17:10 »
Diğer çelik üreticilerinin benzer mekanik özelliklere sahip farklı ürünleri olabilir.

D2, 1.2379,Sverker21, SKD11, K110 gibi...

Sercan bey bu çeliğinden bir kodu var mı d2  2379 gibi D2 de bu işlenmesi kolay ise tercih edilebilir
A8Mod yada 1.2360Mod olarakta geçiyor viking chipper
Osman'ın bu da bohlerin bir çeliğimi bendeki katalogta  bulamadim bunu bilmedigim icin soruyorum

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #23 : 26 Ocak 2018, 10:12:22 »
Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Bıçağa ilk baktıgımda ilk gördügüm nokta, taşlama eşiğinde ki aşağı dogru uzanan kısım oldu. Nacizane fikrim, bu kısımın namlu tarafı düz degil de, bıçağın ucunda ki kavise uygun bir kavisi olsaydı, acaba daha mı bütün olurdu?
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Sercan ÖZDEMİR

• 106
« Yanıtla #24 : 26 Ocak 2018, 10:25:01 »
Uddeholmun çeliği, Böhler ve Uddeholm bu iki firma kağıt üstünde ortak ama üretim ve isim-kodlamaları farklı.D2 böhlerde k110 uddeholmde sverker21 olarak isimlendirilmiş viking için bir kod yok galiba

Doğrudur.