Aynen. Yorumunuza sonuna kadar katılıyorum. Bilinçli insanların taşıması bence yasak olmamalı. ''Yassah gardaşım!!'' zihniyeti maalesef ki işlemeye devam ediyor.
Bu sefer de aklıma bilinçli insanların bilinçsizlerden nasıl ayrılacağı sorusu geliyor. Bıçağı sadece insanlara saldırma aracı olarak gören insanları ve bıçağı gerçekten bir alet, yardımcı bir nesne olarak görenleri aynı kefeye koydukları için yasalar böyle maalesef. Bizim lehimize yasa çıkarsa, mesela '' bıçağı yardımcı bir alet olarak görenler bıçak taşıyabilir.'' diye bir yasa çıkarsalar o zaman da bilinçsiz olan toplum, yani magandalar ''ama ağbi ben bunu alet olarak gullanıyom.'' diyip işin içinden sıyrılırlar. Yasalar kişi değil de toplum baz alındığı için durum bundan ibaret ama biz ve bizim gibi bilinçli insanlar bu toplumun neresinde yer alıyor onu da bilmiyorum.
Dediğim gibi bence bıçağın neye yaradığını, nasıl kullanıldığını bilen ve insanlara değer veren insanlar bıçak taşıyabilmeli. Bu hangi kanunla olur, hangi kanunun maddeleri bizi de baz alınarak hazırlanır bilmiyorum. Toplum elinde opinel olan ve bununla meyve kesen ben ve benim gibilere potansiyel terörist gözüyle bakmamalı. Belki inanmazsınız ama yaşadım bunu. İnsanların bakışları anında değişiyor...
Bence toplumumuz buna hazır değil. Savaşçı özelliğimiz törpülendiğinden dolayı milletimizin büyük çoğunluğu bıçağı sadece mutfakla, dönercilerle ve bunun gibi yerlerle bağdaştırıyor. Sonra da olan bıçak severlere oluyor...
Saygılarımla...