Zeytin değil de mikarta ile çalıştığım sap var. Elimde ceviz var. Onunla da sap yapacağım ikinci bıçağıma.
Zeytin sap yaptım. Tamamladım ama boru pimi takarken kırıldı zeytinin pim girecek yeri. Ben de ceviz yapmaya karar verdim. Yüksek kum zımparalara çıkarsan hafif kayabilir tabii ama dokusu ve kokusu güzeldir.
Kullanmalık veya koleksiyonluk fark etmez. İlla koleksiyonluk bıçak yapacağım dersen boynuz kullan. Boynuz yaptığın bıçağı hem koleksiyonuna katabilirsin hem de kullanabilirsin. Ama mikarta elden kaymaması ve suyu emmemesi sayesinde sanki bir adım öne çıkıyor gibi. Yani mikarta kullanacaksan bana göre tamamen kullanıma yönelik yapmalısın. Gerçi benim sadece içinde birkaç bıçak olan koleksiyonumda tamamen saklamalık glock 78 de var. Plastik sap olmasına rağmen kullanmaya kıyamıyorum ve koleksiyon parçası oldu. Yani kullanıma yönelik bıçağı koleksiyon parçası, koleksiyon parçası olan bir bıçağı da gönül rahatlığı ile kullanabiliriz. Tabi benim gibi bıçaklara kıyamıyorsanız ve kullanamıyorsanız (evet gerçekten kullanamıyorum. Kullanmaya kendimi ikna ediyorum ama sıra kullanmaya gelince opinel ve moranın ucuz bi paslanmazını kullanıyorum yine. Ne kadar denesem de olmadı... Hatta yanımda güzel ve şık bir çakı bile taşımıyorum sırf eskimesin diye.) ister mikarta, ister boynuz, ister altın olsun, yine de kullanamayacaksınız...
Biten bir kamp bıçağım var. İlk bıçağım. Onda mikarta yaptım sapı. Suyu verildi. Sadece ağız açılmasını bekliyor. Ama onu da kullanamama korkusu var... Sorun bıçaklarda değil. Bende...

Bu konudaki görüşlerim tamamıyla kişiseldir. Ustalarımız daha iyi bilirler... Benimki sadece amatör bir bıçakseverin görüşleridir.
Saygılarımla...