Bıçak Sanatı - Forum

Bicak metali Yeniden Islenebir mi?

ugurkatana

• **
  • 50
  • Meslek: Yüksek Mühendis
  • Yer: Isparta
Bicak metali Yeniden Islenebir mi?
« : 01 Ocak 2018, 22:07:48 »
Sanayi tipi makinelerde kullanılan ağzı körelen bıçaklar outdoor bicak haline dönebilir mi ?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Bicak metali Yeniden Islenebir mi?
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2018, 22:49:30 »
Sanayi tipi makinelerde kullanılan ağzı körelen bıçaklar outdoor bicak haline dönebilir mi ?
Hangi çelikten yapıldığı az çok belliyse amatör ortamda yumuşatılabilecek bir çelikse yada sert işleyebilecek ortam varsa olmaması için bir neden yok.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ugurkatana

• **
  • 50
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2018, 22:18:34 »
Üzerinde Hofmann 810203 yazıyor.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2018, 22:30:22 »
Ne tür bir makinanın bıçağı ne tarz bir malzeme işliyor. Üstünde yazan kodla arama yapılırsa üretici firmanın sitesinde bilgi olabilir ordan çeliğin türü hakkında bilgi edinilebilir. Şuanki  hali sizin için yeterli bir sertlikte ise sert şekilde işleyip bıçağa çevirebilirsiniz.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ugurkatana

• **
  • 50
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2018, 07:01:31 »
Kilim ve halatların yüzeylerini dişlemek için kullanılan bir bicak. Oldukça sert ve oldukça da ağır. Bilgiler için teşekkür ederim.

ugurkatana

• **
  • 50
« Yanıtla #5 : 10 Ocak 2018, 20:43:20 »
Celik bıçakları göndersem; yeniden işlenerek ucreti karsiligi outdoor bicak yapabilecek ustalarimiz var mıdır? Çelik çok kaliteli. Özelden mesaj atarsanız detaylı bilgi verebilirim. Teşekkürler.

ugurkatana

• **
  • 50
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2018, 20:29:56 »
Forum üyeleri merhaba.Forum içerisinde eski makine bıçaklarından yeni bir outdoor bıçak yapma imkanı olan üyeler var ise irtibata geçmek için özel mesaj atarlarsa elimdeki kaliteli metallerden yeni bir bıçak yaptırmak isterim. Teşekkürler.

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2018, 22:32:52 »
piyasada yeterli  kalitede çelik mevcut neden körelen bıçaklardan outdoor yaptırmak istiyorsunuz ?
çelik işlenirken suyu kaçacaktır. tekrar ısıl işlem yapılması gerek kompozisyonu bilinen bir çeliğin ısıl işlemini yapmak nispeten risksizdir.
bilinmeyen ve tanınmayan çeliğin ısıl işlemi tamamen şans işidir.
el yapımı bıçak emek yoğun bir iştir.
emek verilerek yapılan bir iş ısıl işlem yapılırken çöp olabilir.
yazdığınız iletilerden çeliğin kompozisyonu yada türü konusunda bilgi sahibi olmadığınızı anlıyorum.
çeliği gönderip işleteceğinize forumda bu işi ticari olarak yapan ustalarımızdan bilinen bir çelikten bıçak yapmaları isteyebilirsiniz.
not: hobi olarak bu işi yapmaktayım bilgim ve görgüm forumdaki ustalarımla ölçülmeyecek kadar az
eksiğim veya yanlışım var ise ustalarımın  düzeltsin...

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #8 : 11 Şubat 2018, 01:34:51 »
piyasada yeterli  kalitede çelik mevcut neden körelen bıçaklardan outdoor yaptırmak istiyorsunuz ?
çelik işlenirken suyu kaçacaktır. tekrar ısıl işlem yapılması gerek kompozisyonu bilinen bir çeliğin ısıl işlemini yapmak nispeten risksizdir.
yazdığınız iletilerden çeliğin kompozisyonu yada türü konusunda bilgi sahibi olmadığınızı anlıyorum.
çeliği gönderip işleteceğinize forumda bu işi ticari olarak yapan ustalarımızdan bilinen bir çelikten bıçak yapmaları isteyebilirsiniz.
not: hobi olarak bu işi yapmaktayım bilgim ve görgüm forumdaki ustalarımla ölçülmeyecek kadar az

+1
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim Ustam. Bu işin astarı yüzünü geçecektir onca emek iş gücü  de cabası. Kesinlikle sonunda ne olacağı belli olmayan bir maceraya bence hiç gerek Yok. En iyisi kesinlikle ne idiği belli olan bir çelikten kendi bıçağınızı yapmanızı tavsiye ederim
Beni bu guzel havalar mahvetti

« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2018, 02:28:34 »
Aynen katılıyorum.

ugurkatana

• **
  • 50
« Yanıtla #10 : 13 Şubat 2018, 07:11:17 »
Bilgiler için teşekkür ederim. Konuyu sizlerin de açıklamaları ile daha iyi anladım. Yazdıklarınızı araştırınca bence de gereksiz bir iş olacak. Teşekkürler.