Bıçak Sanatı - Forum

Demir 3 Klorür Elime Döküldü

çömez

Demir 3 Klorür Elime Döküldü
« : 29 Aralık 2017, 20:38:17 »
Fotoğrafta gözüktüğü gibi .1 hafta önce döküldü i bu sabah bu şekli aldı . Ondan öncesinde sorun yoktu . Sizce doktara gitmeli miyim ?

https://i.hizliresim.com/mJOjy2.png

Ynt: Demir 3 Klorür Elime Döküldü
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2017, 22:55:56 »
Şahsi fikrim kesinlikle gidin,nolur nolmaz ki bence kötü etkisi muhtemel vardır.

ben de bugün netten sipariş verecektim yarın eczanelere sorayım dedim.siz netten mi aldınız nerelerde satılır bu

rockes

• 112
  • Meslek: CNC Torna Operatörü
  • Yer: Eskisehir
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2017, 23:07:04 »
Şahsi fikrim kesinlikle gidin,nolur nolmaz ki bence kötü etkisi muhtemel vardır.

ben de bugün netten sipariş verecektim yarın eczanelere sorayım dedim.siz netten mi aldınız nerelerde satılır bu
hocam deterjan malzemeleri kimyasal malzeme satan yerlerde var
mehmet sanada gecmiş olsun
Ekrem TURAN 91/ESKİŞEHİR

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2017, 23:40:34 »
Oncelikle cok gecmis olsun. Konuyla cok ilgili degil belki ama alacak olanlara bi hatirlatma yapayim. Toptan fiyatini 49 kurustan calistigim is yerine getirdiler bi ara. Internette litresini 50 liraya  satanlar gordum. O kadar pahali bir malzeme degil, en azinda yuz katina almayin  :2up :2up :2up
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2017, 02:27:46 »
Cok geçmiş olsun. Benim defalarca kere elime döküldü damladı ama bende böyle bir reaksiyon ve hassasiyet oluşturmadı. Tekrar geçmiş olsun
Beni bu guzel havalar mahvetti

çömez

« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2017, 13:19:04 »
Herkese teşekkürler . Doktora danıştım kullandığım demir ilacından dolayı olan bir yan etkiymiş ,  bir iki ilaç verdi .Özür dilerim yanlış bilgi için .

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #6 : 31 Aralık 2017, 01:14:06 »
Çok geçmiş olsun korkulacak birşey olmadığına gerçekten sevindim
Beni bu guzel havalar mahvetti

yakdemir1111

• *
  • 8
  • Meslek: Doktor
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2018, 00:19:16 »
Doktora gitmeniz iyi olmuş bende yeni gördüm iletinizi. Bağışıklık yapınızdan dolayı reaksiyon verebilir. Bu gibi durumlarda cildinizde kızarıklık şişlik su toplanması gibi durumlarla karşılarsanız doktora gitmekte fayda var. Tekrar geçmiş olsun.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2018, 21:20:06 »
Öncelikle çok geçmiş olsun.

Bilmeyen arkadaşlar için yazayım.

Asitle çalışmaya başlamadan önce mutlaka 3-5 litre sodalı su hazırlamak lazım. Soda baz olduğu için asidin etkisini nötralize eder. Herhangi bir asit teması durumunda sodalı suyla müdahale edilirse yaralanma riski azalır. Bıçak karartma, asit indirme işlemlerinde bıçağı asitten çıkardıktan sonra sodalı suya koyup 5 dk bekletmekte fayda var.

ÖNCE GÜVENLİK : Filtreli maske, gözlük, kimyasal eldiveni, iyi havalandırma.