Bıçak Sanatı - Forum

bıçak bileme taşı

kibrit

• **
  • 99
  • Yer: İstanbul
bıçak bileme taşı
« : 12 Aralık 2017, 19:33:49 »
Merhabalar,

evdeki bıçakları ve yeni yaptığım bıçağı bilemek için çift taraflı bileme taşları var.Bir tarafında 3000 diğer tarafında 8000 yazıyor.Bundan almam yeterli olacak mı?

Bunlardan kaç numara olanını almam lazım?

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
Ynt: bıçak bileme taşı
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2017, 17:58:31 »
3000-8000 bu bence cok gereksiz bir değer. Ha kıl kesmek için olacaksa o ayrı. Amma velakin eğer taşın girit değerleri gerçekse çok ekstrim değerler. Benim favorim doğal taşlarda karacasu taşı, girit taşı ve kılagı alip ağzı parlatmak icin de ipinle taşı. Ya da 400-1000 ve 2000 kum AliExpressden aldığım elmas bileyici tabakalar
Beni bu guzel havalar mahvetti

higicir

• **
  • 109
  • Meslek: Finans
« Yanıtla #2 : 17 Aralık 2017, 10:32:14 »
Resimdekine benzer japon su taşları yumuşaktır. Çeliği hızlı yer ama kendisi de çabuk aşınır. Kullanma tekniği de bizim yağ taşlarımızdan farklıdır. Özel olarak bu taşların fanı değilseniz girit taşı alın derim. İlla su taşı derseniz Makita'nın 1000 kum civarı taşı var.
Halil İbrahim
Instagram bıçak.ahşap.epoksi.hobi

kibrit

• **
  • 99
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2017, 12:32:31 »
Aslında durum şöyle,ilk bıçağımı yapıyorum şuan su verme aşamasında,o sebepten bir yandanda uç kısmını bileyeceğim bir taş alayım diyorum.Hatta aliexpressden varsa öneriniz daha makbule geçer.

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2017, 19:04:05 »
Takımmarkette satılan süper Arkansas bileme taşı bence işinizi rahatlıkla görür .Bir yüzü kalın,diğer yüzü incedir .Hem ağız açarsınız hem ince bileme yapabilirsiniz.Daha hassas bir bileme yapmak isterseniz forumdan Aydın Karakişi bey in yaptığı bileme aparatı ile hassas açılı bileme yapabilirsiniz.

kibrit

• **
  • 99
« Yanıtla #5 : 20 Aralık 2017, 12:22:34 »
3000-8000 bu bence cok gereksiz bir değer. Ha kıl kesmek için olacaksa o ayrı. Amma velakin eğer taşın girit değerleri gerçekse çok ekstrim değerler. Benim favorim doğal taşlarda karacasu taşı, girit taşı ve kılagı alip ağzı parlatmak icin de ipinle taşı. Ya da 400-1000 ve 2000 kum AliExpressden aldığım elmas bileyici tabakalar

Aliexpressden link verme imkanınız var mı?

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2017, 12:47:07 »
Bauhause da güzel bileme taşları satıyor.

kibrit

• **
  • 99
« Yanıtla #7 : 20 Aralık 2017, 13:24:36 »
1000-2000 hangi ölçülerde alacağımıda bilmiyorum.
çift taraflı olanlardan mı almalıyım? Sadece bıçak bileme yapacağım,ağız çama için eğem var.

yusuf nalcıoğlu

• 389
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2017, 14:12:43 »
1000-2000 hangi ölçülerde alacağımıda bilmiyorum.
çift taraflı olanlardan mı almalıyım? Sadece bıçak bileme yapacağım,ağız çama için eğem var.
Su verilmiş bıçağa eğer elmas eğeniz yoksa kesici ağızı eğe ile ağız açmanız zor.Normal eğenin su verilmiş bıçaktan talaş kaldırması ısıl işlemde çeliğin sertleşmediğine işaret eder.

kibrit

• **
  • 99
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2017, 14:18:51 »
Isıl işlemden sonra önce elmas eğe ile kesici ağızı açıp sonrada da bileme taşı ile bilemem mi gerekiyor? ve kaç numara olmalı?

Peki evdeki bıçakları bilemek için sadece bileme taşımı kullanacağım? ve kaç numara olmalı?

yusuf nalcıoğlu

• 389
« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2017, 15:00:06 »
Isıl işlemden sonra önce elmas eğe ile kesici ağızı açıp sonrada da bileme taşı ile bilemem mi gerekiyor? ve kaç numara olmalı?

Peki evdeki bıçakları bilemek için sadece bileme taşımı kullanacağım? ve kaç numara olmalı?
Hayir onu demek istemedim.Elmas eğe yazmamın sebebi ,sizin ağzının kaba işlerini eğe ile açarım demenize istinadendi.yoksa elmas eğe gerektiğinden değil.daha önceki mesajımda söylediğim gibi süper arkansas yağ taşı ile ağız açıp bileme yapabilsiniz,sert bir yüzeye sabitlediğiniz zımparalar ile kalın kumdan ince kuma doğru ağız açıp bileme yapabilirsiniz.bütçenize göre seçenekler bulabilirsiniz.aslında bileme bölümünü biraz detaylı okursanız daha iyi fikir sahibi olacaksınız.sefa hocanın  yağ taşı ile bileme videosu vardı silinmediyse mutlaka izleyin.su taşları ile ilgili bilgim yok sadece makita planya bileme taşım var ,1200 grit bir taş olduğu için kaba işlerde kullanmadım.son bileme işinde kullanıyorum.

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2017, 17:24:02 »
AliExpress arama motoruna diamond sharpening stone yazın hepsi çıkacaktır içinden seçin beğenin :)

kibrit

• **
  • 99
« Yanıtla #12 : 20 Aralık 2017, 17:24:58 »
AliExpress arama motoruna diamond sharpening stone yazın hepsi çıkacaktır içinden seçin beğenin :)

evdeki bıçakları ve yaptığım bıçağı bilemek için kaç numaralı almam lazım?

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #13 : 21 Aralık 2017, 00:41:43 »
Tabaka olarak alacaksanız 400-1000 ve 2000 yeterli olacaktır fazlasıyla bence 400 ve 1000 giritten 2-3 tane alın

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #14 : 21 Aralık 2017, 00:45:59 »

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #15 : 21 Aralık 2017, 11:18:07 »
Aynı ürünü gördüm. Almak ile almamak arasında gidip geldim. Çok işe yarıyor mu? Elmas sonuçta. İnsan ister istemez taştan daha iyi performans bekliyor.( Elimde 15 TL'ye aldığım bir taş var. Pek memnun değilim açıkçası.) Beklenildiği performansı verebilir mi? Eğer verirse hemen alayım...

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #16 : 21 Aralık 2017, 12:38:12 »
Bu Elmas taşlardan Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz Hakan bey zaten 15 liralık taştan performans ne kadar beklenir. Bu Elmas taşlar bence cok iyi. Lakin üzerindeki toz zamanla dedorme olacaktır illaki. Eger alternatif bir yöntem deneyecekseniz düşük kumludan yüksek kumluya doğru zinparabioe de bileyleme yapabilirsiniz. Yada sharpener system alabilirsiniz. Daha düzgün bileyleme hattı çıkar. Onlarinda aparatla gelen biley taşları pekiyi değildir. Onlar icin de Elmas taşlar vardır. OnLardan da 240-600-1000-2000 kum Elmas bileyleme taşları alırsanız muhtemelen sizi bi 10 yıl rahat götürür

Hakan Polat

• 248
« Yanıtla #17 : 22 Aralık 2017, 11:21:40 »
   Cevabınız için teşekkür ederim. Lakin o bileme sistemlerini alacak bütçem şu anlık yok. O yüzden elmas taşlara yöneldim. Bir sorum daha var. Nasıl kullanıyorsunuz bu elmas taşları? Su ile mi yoksa kuru mu? Sulu, yağlı veya kuru kullanımda çok fark var mıdır?

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #18 : 22 Aralık 2017, 12:31:27 »
   Cevabınız için teşekkür ederim. Lakin o bileme sistemlerini alacak bütçem şu anlık yok. O yüzden elmas taşlara yöneldim. Bir sorum daha var. Nasıl kullanıyorsunuz bu elmas taşları? Su ile mi yoksa kuru mu? Sulu, yağlı veya kuru kullanımda çok fark var mıdır?

Elmas taşlar susuz ve yağsız kullanılır, sade olarak yani

Hakan Polat

• 248
« Yanıtla #19 : 22 Aralık 2017, 13:35:43 »
Ömürleri ne kadar?