Sevgili arkadaslar ve sayin ustadlar;
Kridashi bicagimi bitirdim. Bitirdim derken yukarida acikladigim sartlarda ancak bu kadari oldu. Tank zimpara makinasi, demir testeresi, bir adet ince disli ege ve ufak bir kare ege bir kac yaprak zimpara (80-150 kum) ve iki kabzelik getirtebildigim venge agaci.
Bicagimi bir hafta gibi bir sure icerisinde baslayim bitirdim.
Granit kesiminde kullanilan testereden profili cikarttim. Kademedeki canavarinda faydasi oldu bu islemde. Tank zimpara makinasinda profili duzelttikten sonra 80 kum zimpara ile agzini actim. Ege ile hatalari gidermeye calistim. Agzini orjinaline sadik kalarak acmaya calistim. Kabze 10 cm, namlu 11 cm oldu. Kalinlik 3,2 mm. Hatalarimin farkindayim fakat hem aceleciyim hemde eldeki imkanlarin sonucu bu bicak ortaya cikti.
Bu arada su verme asamasi ise tam bir komedi. Aksam ustu bir teneke icerisinde mangal komuru ve kalin bir kac odun parcasi atarak atesledim. Amacim bicagin rengini gorebilmekti. Seyehat tipi sac kueutma makinasini da kullanarak atesi iyice harladim. Bu arada tenekenin heryeri hava girisi oldun diye delinmisti onceden. Forumdan ogrendiklerim isiginda bicagin rengini kontrol ettim. Gunes rengini almaya basladiginda miknatisla kontrol ettim. Manyetik ozelligi kayboldugunda yanmis motor yagi ve icerisine koydugum eski hidrolik yagina sadece namlu kismini daldirarak soguyuncaya kadar sekiz cizdim. Bicagi yaga dikine degil paralel olacak sekilde daldirdim. Muteakiben temizleyip bir 10 dk (guya gerginligini almak icin) atese dokundurmadan isttim. Renk degisimi gozlemlemedim. Sonra havada kendiliginden sogumaya biraktim. 80-100-150 kum zimpara ile temizleyip kesici agzi actim. Su ve porselen tabak arkasi yardimi ile bileme islemini gerceklestirdim. Keskinlik kontrolu kolumdaki killar ile yapildi. Kabzeyi bir miktar bulabildigim epoxi yapistirici ile yapistirdim. Ortaya cikan bicak bu oldu. Yorumlarinizi bekliyorum.
Yazim ve anlatim hatalari icin kusura bakmayin lutfen.
Hayirli aksamlar.