Bıçak Sanatı - Forum

Doğal boya

karayip_korsanı06

• *
  • 37
  • Meslek: mobilya
  • Yer: ankara
Doğal boya
« : 08 Aralık 2017, 20:48:57 »
Arkadaşlar köyde yaptıgım demir bahçe kapısı için doğal boya kullandım gayette menmunum nasıl derseniz cevizin dış yeşil kabugunu bir kazanda kaynattım su ile karışık bir hafta günde bir sefer kaynatmak şartıyla bir hafta devam ettim simsiyah yani kömür gibi bir boya elde ettim bahçe kapımı boyadım beş yıl geçti ne paslanma nede birşey oldu acaba bu boya paslanır çeluklerde uygulana bilirmi ben bahçe kapısından menmunum acaba bu tür boyalar bicaklarda işe yararmı yani paslanır bıçaklar karartmak için
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2017, 20:51:45 Gönderen: karayip_korsanı06 »

karayip_korsanı06

• *
  • 37
Ynt: Doğal boya
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2017, 23:20:16 »
Sefa hocam eylem hocam bu tur doğal boyalar bıçak karartmada kullanıla bilirmi performansı nasıl olur  sizce

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2017, 19:22:57 »
Sefa hocam eylem hocam bu tur doğal boyalar bıçak karartmada kullanıla bilirmi performansı nasıl olur  sizce

Hazır elinizde bu özel boya varken bir bıçağa uygulayıp sonucunu bizimle paylaşırsanız güzel olur.  :2up

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #3 : 09 Aralık 2017, 19:41:19 »
Güzel fikir, bu arada ceviz kabukları yaşmiydı kuru kabuk mu?
Beni bu guzel havalar mahvetti

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #4 : 09 Aralık 2017, 21:19:44 »
Arkadaşlar ceviz kabukları yeşil yaşdı kurudan olmaz demirde hiç pas tutmuyor renk atması olmuyor bu uygulamayı 5 yıl önce yapmıştım elimde mazemede yok uygulama yapacak belki bu uygulamayı daha önce yapmış olan vardır belki bıçakta diye sordum

« Yanıtla #5 : 10 Aralık 2017, 03:08:08 »
Valla ben cevizden elde ettiğim boyayla deri, ahşap denedim ama metalde hiç bir deneyimim yok. Bildiğim kadarıyla cevizde bir miktar sülfür var, fosfat filan da varsa koruyucu olabilir. İlginç bir konu, araştırmak ve denemelere devam etmek yeni bir kapı açabilir.  Hem tebrikler hem de teşekkürler. Ayrıca eklemek isterim, boyalı yüzeyin yakın fotoğraflarını da görebilsek çok seviniriz.

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2017, 03:19:45 »
Sefa ustam destek verdigin için konuya ben teşekkür ederim knuya gelecek olursan boyadıgım bahçe kapısı memlekette resim atmam mümkün değil amaki şunu diyim normal boyadan farkı yok ne boyada çıkma nede pas tutma hiç bir bozulma yok ben garanti veriyorum çünkü yaptıgım denedigim için diyorum bıçakta ne soniç verir bilmiyorum iş allah iyi sonuç verir ve kullanılır bende fikir babası olurum
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2017, 03:23:03 Gönderen: karayip_korsanı06 »

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2017, 03:29:07 »
Bu arada sefa hocam ahşapta uygulama falanda yapmadım hocam eğer sizin elinizde uygulama yaptıgınız ürünler varsa paylaşırsanız menmun olurum özellikle ahşap konusu bu arada konuya verdigin destekten dolayı tekrardan teşekkürler

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2017, 03:36:30 »
Bu  arada yakın zamanda türk kınası ile Dişbudak olur şimşir olur veya zeytin olur bir deneme yapcam onun resimlerini atarım bu tür  değişik denemeleri diğer arkadaşlardanda bekleriz güzel fikirler çıkacagına eminim

mehmt

• 38
  • Meslek: Oto kiralama danışmanı
  • Yer: adana
« Yanıtla #9 : 19 Ocak 2019, 23:40:55 »
Kına demişken hint kınası siyah kırmızı sarı tonlarınoluyor onlardanda kullanabilirsiniz. Doğal boyama işlemlerinizde cevizdir kınadır soğan suyudur yada bitkilerden elde ettiğiniz başka tonlardır farketmez. Rengi koyulaştırmak istiyorsanız aktarlardan alacağınız alman taşı çok işe yarar. Deridir ahşaptır sıkıntı yok. Metaldeki etkisini bilmiyorum.