Bıçak Sanatı - Forum

GADDAR II

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
GADDAR II
« : 02 Kasım 2017, 02:24:23 »

Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Kama modeli olarak askeri amaçlı tasarladığım bıçağımı sizlerle paylaşmak istedim. Sırttaki ağzı açmadım zira bu sahipsiz bir çalışma. Şayet sahibi emniyet güçlerinden olursa o vakit açacağım  ;)

Özellikleri:

Çelik: 5160 ( Makas Çeliği )
Tam Boy: 34 cm.
Namlu Boyu: 20 cm.
Namlu Genişliği: 4.5 cm den uca doğru daralıyor.
Kalınlık: 5.85 mm.
Ağılrık: 510 gr.
Sertlik: 59 Hrc.

murattarla

• 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
Ynt: GADDAR II
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2017, 07:25:13 »
Abi eline sağlık çok iyi olmuş ve  isim çok yakışmış bu modele  :2up

çömez

« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2017, 11:51:13 »
Elinize sağlık .

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2017, 12:36:41 »
Ustam eline sağlık
Namlu sivrilmiş, bu daha kullanışlı olur gibi
geliyor bana.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2017, 13:10:14 »
Vayyy profil çok güzel olmuş Soyturk ustam
Eline sağlık

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2017, 13:34:05 »
   Soytürk usta bıçaklarında ustalığına hiç bişey diyemem bence çok iyi işler. En çok dikkatimi çeken şey şu oluyor:
   Bıçağın ismiyle formunun uyumu. Buda rastgele güzel bir form yakalamaktan ziyade hesaplı bir üretim yaptığını gösteriyor. Benim fikrim bu yönde.
   Bilmişlik yada pervasız bişe söylemek istemiyorum yanlış anlaşılmasın.
   Bende çizim yapıyorum. İşim gereği. Ordada şöyle durumlar var. İyi bir çizim yapabilirsin ama ortaya çıkan işin vereceği etki çizenin kontrolü dışında olabilir. Spontane faktörünü de küçümsemiyor yada hiçe saymıyorum yanlış anlaşılmasın.
   Ama işe başlamadan vermek istediğin etkiyi iyi bir çizim sonunda verebiliyorsan ozaman ustalığa adım atıyorsun demektir. Ben az çok iyi çizerim ama bu aşama için biraz daha zamana ihtiyacım var. Lakin sen kendi işinde o safhaya gelmişsin. Bu da seni iyi dileklerle kıskanmama neden oluyor. Banada feyz oluyor işini senin gibi yapan insanlar. Bu yüzden teşekkür ediyorum ve ellerine emeğine sağlık diyorum...
   Bıçağa gelince sevgili "Erol Taş" ın oynadığı karakterler kadar "GADDAR" olmuş  :2up
   Herkesin yaptığı işi bir sonraki aşamaya taşıyabilmesi dileği ile...
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2017, 13:40:09 Gönderen: Levent88 »

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 02 Kasım 2017, 23:33:30 »
Abi eline sağlık çok iyi olmuş ve  isim çok yakışmış bu modele  :2up

Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim  ^-^

Elinize sağlık .

Teşekkür ederim :)

Ustam eline sağlık
Namlu sivrilmiş, bu daha kullanışlı olur gibi
geliyor bana.

Teşekkür ederim Şeref ustam, aslında benim genel olarak yaptığım namlu bana daha kullanışlı geliyor ama bunda amaç kama tarzı bir şey yapmak olunca otomatikman sivrildi  C:-)

Vayyy profil çok güzel olmuş Soyturk ustam
Eline sağlık

Teşekkür ederim :)

Soytürk usta bıçaklarında ustalığına hiç bişey diyemem bence çok iyi işler. En çok dikkatimi çeken şey şu oluyor:
   Bıçağın ismiyle formunun uyumu. Buda rastgele güzel bir form yakalamaktan ziyade hesaplı bir üretim yaptığını gösteriyor. Benim fikrim bu yönde.
   Bilmişlik yada pervasız bişe söylemek istemiyorum yanlış anlaşılmasın.
   Bende çizim yapıyorum. İşim gereği. Ordada şöyle durumlar var. İyi bir çizim yapabilirsin ama ortaya çıkan işin vereceği etki çizenin kontrolü dışında olabilir. Spontane faktörünü de küçümsemiyor yada hiçe saymıyorum yanlış anlaşılmasın.
   Ama işe başlamadan vermek istediğin etkiyi iyi bir çizim sonunda verebiliyorsan ozaman ustalığa adım atıyorsun demektir. Ben az çok iyi çizerim ama bu aşama için biraz daha zamana ihtiyacım var. Lakin sen kendi işinde o safhaya gelmişsin. Bu da seni iyi dileklerle kıskanmama neden oluyor. Banada feyz oluyor işini senin gibi yapan insanlar. Bu yüzden teşekkür ediyorum ve ellerine emeğine sağlık diyorum...
   Bıçağa gelince sevgili "Erol Taş" ın oynadığı karakterler kadar "GADDAR" olmuş  :2up
   Herkesin yaptığı işi bir sonraki aşamaya taşıyabilmesi dileği ile...

Sağ olasın Levent kardeşim. Ben profili döverken çıkan modele göre genelde koyuyorum ismi, neyi yakıştırırsam yani ;) Yazın güzel olmuş çok beğendim ;)  Feyiz verebiliyorsak ne  mutlu bize  :)

« Yanıtla #7 : 09 Kasım 2017, 20:57:45 »
Tam bir asker, tactical bıçak olmuş elinize sağlık ustam bir de kydex benzeri bir kılıfla süper olur bence  :2up Bu arada ben yuvarlak su borularını bir tarafından kestim ısıtıp düzleştirdim henüz denemedim ama kydex görevi görürse basit etkili bir çözüm olur. Konusunu açmışken yazmak istedim tekrardan elinize sağlık Soytürk Ustam  :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #8 : 10 Kasım 2017, 02:02:35 »
Tam bir asker, tactical bıçak olmuş elinize sağlık ustam bir de kydex benzeri bir kılıfla süper olur bence  :2up Bu arada ben yuvarlak su borularını bir tarafından kestim ısıtıp düzleştirdim henüz denemedim ama kydex görevi görürse basit etkili bir çözüm olur. Konusunu açmışken yazmak istedim tekrardan elinize sağlık Soytürk Ustam  :)

Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Sentetik malzemeden pek hoşlanmıyorum, kalın derinin görünümü, dokusu her şeyi bir başka güzel geliyor bana  :)

Nuri Aydın

• 204
  • Meslek: Elektrik teknisyeni
  • Yer: Bursa.gemlik
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2017, 20:27:12 »
Ellerinize sağlık her zamanki gibi çok güzel çalışma olmuş

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #10 : 12 Kasım 2017, 01:17:40 »
Ellerinize sağlık her zamanki gibi çok güzel çalışma olmuş

Çok teşekkür ederim :)

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 12 Kasım 2017, 10:33:07 »
Burada fotoğrafı göremiyorum ama bloğunuzda görmüştüm bu eserinizi. Elinize sağlık.
You lie, we die.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #12 : 12 Kasım 2017, 23:18:29 »
Burada fotoğrafı göremiyorum ama bloğunuzda görmüştüm bu eserinizi. Elinize sağlık.

Teşekkür ederim, bende gözüküyor fotolar ama belkide geçici bir sorundur ;)

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2017, 18:20:34 »
Eline sağlık abi , evet namlu bu kez gerçekten sivrilmiş digerlerine nazaran artı ceviz dikey değil yatay kesilmiş daha iyi desenler yakalanmış böylece  :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2017, 22:25:54 »
Eline emeğine sağlık soytürk usta

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #15 : 20 Kasım 2017, 00:37:10 »
Eline sağlık abi , evet namlu bu kez gerçekten sivrilmiş digerlerine nazaran artı ceviz dikey değil yatay kesilmiş daha iyi desenler yakalanmış böylece  :2up

Eyvallah Yunus kardeşim, desen nasıl gözüme hoş geliyorsa o şekilde kesiyorum, dik yada yatay aramıyorum :)

Eline emeğine sağlık soytürk usta

Çok teşekkür ederim :)