Bıçak Sanatı - Forum

Son yaptığım TULPAR çakılarım

bekir polat

• 333
  • Meslek: makine teknikeri
  • Yer: kayseri/melikgazi
Ynt: Son yaptığım TULPAR çakılarım
« Yanıtla #20 : 26 Ekim 2017, 22:30:34 »
  Bekir bey cnc olsa kullanırdım kusursuza yakın çalışmalarım olurdu demişsiniz. Elde yaptığınız böyle ise cnc... Çok muntazam işler bence. Tekrardan ellerinize sağlık diyorum ve önümdeki uzun yolu birkez daha görüyorum.
   :2up :2up :2up

Abi İNŞAALLAH daha güzel çalışmalarım olacak mevlam nasip ederse  :2up :2up
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #21 : 26 Ekim 2017, 22:59:41 »
Çok temiz ve başarılı olmuş, elinize sağlık...
Aytunç Ayper (itunch)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 27 Ekim 2017, 11:16:25 »
Renk tamamen zevk meselesi ama ben çok uçuk renkleri sevmiyorum. 90V üzeri turkuaz veya açık sarı veya açık mavi renkleri güzel olabilir. Kişisel düşüncem tabi :) Bir parça ile deneme yaparsın en düşük V ayarından çıkabildiğin kadarı ile çıkıp güzel görünen renkleri seçebilirsin. Tabi renklendirmede yüzey işlemi de önemli bildiğim kadarı ile. Güzel bir kumlama ve temizlik bu sorunu çözer bence. 

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 28 Ekim 2017, 22:31:27 »
Ebubekir Ustam ellerine kollarına sağlık. Ben resimlerden daha büyük bir çakı olarak hayal etmiştim ancak videodan sonra farkettim  ne güzel ne kibar bir çakı olmuş. Doğruyu söylemek gerekirse forumda beğendiğim bıçakları bende yapabilir miyim acaba şurasını şöyle burasını böyle yaparım falan diye düşünürüm. Ama bu çok ilerde özel bir çalışma olmuş. Yani bizim o seviyeye varmamız epey bir zaman alır. Böyle bir çakı yaparak Milletimiz adına da ayriyeten teşekkür ederim.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

emremg46

• 135
  • Emre GÜZELGÖRÜR
  • Meslek: Öğrenci(makine müh.)
  • Yer: Kahramanmaraş
« Yanıtla #24 : 28 Ekim 2017, 22:32:44 »
Bekir Bey gayet güzel olmuş tasarımı beğendim.
Bir çakısever olarak sapın kenarlarını biraz daha yumuşatmanızı isterdim.Ele alınca rahat olabilir fakat estetik olarak biraz kaba :)
ikinci olarak sol elli kullanıcılar için klips çift yönlü olabilir.
Görüntü olarakta paslanmaz vidalar mat yüzeyli olursa bıçak kendini gösterebilir.
Bunların hepsi varsayım ve tahmin ediyorum ki hepsi aklınızdan geçmiştir.
Yeniden elinize sağlık :)
o güzel insanlar , o güzel atlara bindiler ve gittiler.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 29 Ekim 2017, 14:35:09 »
Eline sağlık ustam.  8) Çok güzeller.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bekir polat

• 333
« Yanıtla #26 : 01 Kasım 2017, 09:03:54 »
Çok temiz ve başarılı olmuş, elinize sağlık...

çok teşekkür edrim
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

bekir polat

• 333
« Yanıtla #27 : 01 Kasım 2017, 09:05:19 »
Renk tamamen zevk meselesi ama ben çok uçuk renkleri sevmiyorum. 90V üzeri turkuaz veya açık sarı veya açık mavi renkleri güzel olabilir. Kişisel düşüncem tabi :) Bir parça ile deneme yaparsın en düşük V ayarından çıkabildiğin kadarı ile çıkıp güzel görünen renkleri seçebilirsin. Tabi renklendirmede yüzey işlemi de önemli bildiğim kadarı ile. Güzel bir kumlama ve temizlik bu sorunu çözer bence.

İnşallah senin sayende bu sorunu çözeceğim abi seninle konuştuğum gibi çalışmalarıma ve malzeme tedarikine  başladım ;)

bekir polat

• 333
« Yanıtla #28 : 01 Kasım 2017, 09:11:15 »
Ebubekir Ustam ellerine kollarına sağlık. Ben resimlerden daha büyük bir çakı olarak hayal etmiştim ancak videodan sonra farkettim  ne güzel ne kibar bir çakı olmuş. Doğruyu söylemek gerekirse forumda beğendiğim bıçakları bende yapabilir miyim acaba şurasını şöyle burasını böyle yaparım falan diye düşünürüm. Ama bu çok ilerde özel bir çalışma olmuş. Yani bizim o seviyeye varmamız epey bir zaman alır. Böyle bir çakı yaparak Milletimiz adına da ayriyeten teşekkür ederim.

Mehmet bey teşekkür ederim güzel ve onöre edici sözlerinize. form  ve formdaki ustalarımız bizlere çok şey kattılar paha biçilemez bilgiler ve dostlar edindik hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim inşallah sizlerde varmak istediğiniz noktaya bir an evvel varırsınız gönlünüzdeki çalışmaları yapmak nasip olur.

bekir polat

• 333
« Yanıtla #29 : 01 Kasım 2017, 09:20:01 »
Bekir Bey gayet güzel olmuş tasarımı beğendim.
Bir çakısever olarak sapın kenarlarını biraz daha yumuşatmanızı isterdim.Ele alınca rahat olabilir fakat estetik olarak biraz kaba :)
ikinci olarak sol elli kullanıcılar için klips çift yönlü olabilir.
Görüntü olarakta paslanmaz vidalar mat yüzeyli olursa bıçak kendini gösterebilir.
Bunların hepsi varsayım ve tahmin ediyorum ki hepsi aklınızdan geçmiştir.
Yeniden elinize sağlık :)

Emre bey merhaba Tulparı beğenmeniz sevindim yapıcı ve geliştirici  eleştiriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Bir sonraki serilerde kenar pahları ile alakalı  sizin ve müşterilerden gelen öneriler doğrultusunda bu konu ile ilgili kesinlikle düzeltmeler yapacağım. Vidaların renkleri konusuna gelince tamamen müşteri istekleri ile alakalı ;) Solak olan kişiler için klips değiştirmelerini gerektirecek bir şey yok direk solak üretim yapıyorum  8) 8) 8)
Saygılarımla

bekir polat

• 333
« Yanıtla #30 : 01 Kasım 2017, 09:21:00 »

Teşekkür ederim abi senin minik Tulpar yakında sende olacak inşallah :2up :2up :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #31 : 05 Kasım 2017, 23:31:35 »

Teşekkür ederim abi senin minik Tulpar yakında sende olacak inşallah :2up :2up :2up

Şahane.  :2up Dediğim gibi hiç acelem yok ustam. Beni yabancıdan saymadan programın nasıl uyarsa öyle yap.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Hero17

• *
  • 8
  • Meslek: Emniyet
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #32 : 27 Mart 2018, 14:07:05 »
Yerli üretim olarak gördüğüm en güzel çakı
Kankırmızım,ay yüzlüm,yıldız gözlüm
Sebebim,herşeyim.
Söz verdim,yalnızca senin gölgende öleceğim!

bekir polat

• 333
« Yanıtla #33 : 03 Nisan 2018, 14:12:56 »
Yerli üretim olarak gördüğüm en güzel çakı

teşekkür ederim