Sait, igilenip vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim.
Bu ustalar otantik bıçakçılığımızın son temsilcileri. Bu ustalarla tanışıp, onları tanıyıp yaptıkları işi görüp öğrenmek ve tanıtmak lazım diye düşünüyorum. Malum insan ömrü kısacık. Ömür bittiğinde bilgi ve tecrübeler de bu ustalarla yitip gidiyor. Artık çırak da kalmadığını düşünürsek bu çakıların tekrar yapılması imkansız. Daha modern görünüşlülerini buldum internette. Bursa çoban çakısı diye aratırsanız siz de ulaşabilirsiniz ama şu şimşir sapın, şu biri diğerinden her zaman farklı olan bıçak formunun verdiği tadı onlar veremiyor. Teknolojiyi bu yüzden pek sevmiyorum, her ürün bir öncekinin aynısı.
Mustafa Çivili ustaya bir şekilde ulaşmak, çakı yaparken ocağın başında bir videosunu çekmek, onu ileride de hatırlatmak lazım. Hepinize sevgiler, saygılar.