Bıçak Sanatı - Forum

AEB-L Tanto

Ynt: AEB-L Tanto
« Yanıtla #20 : 04 Ekim 2017, 16:04:09 »
Öncelikle yorum yapan herkese teşekkür ederim, ayrı ayrı yazmaktan üşendiğim için böyle toptan yazıyorum affola  ;)
Emrah, açık söylemek gerekirse ben de bu paslanmaz grup çeliklerden karbon çeliklerinden hoşlandığım kadar hoşlanmıyorum, o zaman neden yapıyorsun dersen, bir çok çeşit malzemeyi bir çok ayrı işte kullanmaktan hoşlanıyorum.
Cem, bu vatoz derisi japon kılıç ve türevlerinde kabza kısmında kullanılıyor, en azından kabzada bu esinti olsun diye kullandım.

orhanbilgin

• 663
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 04 Ekim 2017, 16:09:13 »
Vatoz derisi cok ilgim iceken deri turlerinden ancak henuz kullanmak nasip olmadi. 2005 de yilin kalemi secilen bir tasarimda kullanilmisti ilgilenen arkadaslar linki inceleyebilir

http://www.graf-von-faber-castell.com.tr/yilin-kalemi/luksun-dogas%C4%B1/poty-2005

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #22 : 04 Ekim 2017, 22:36:42 »
Elinize sağlık bıçak çok güzel olmuş pimler ve vatoz derisi güzel duruyor ama kılıf bana biraz kaba duruşlu geldi.
“İşi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan çamur atar.”
Bu işler bana öyle geldilerle olmuyor, kaç tane kılıf yaptın, kaç tane her şeyi ile bıçak yaptın da" Bana öyle geldi... " lakırdısı yapıyorsun  ::)
Kişisel fikir Soytürk, forumun amacı budur herkes kişisel fikrini görüşünü söyler.  ;)

Ben de öyle yaptım zaten, kişisel fikrimi söyledim...

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #23 : 05 Ekim 2017, 00:14:58 »
Hiçbir şeyin tesadüf olmadığını bildiğim için bir sürü soru geliyor aklıma, zamanla cevaplarını bulacaktır  :) şimdilik size bu eseri yaptığınız için teşekkür edip elinize sağlık demek istiyorum.

« Yanıtla #24 : 05 Ekim 2017, 01:08:37 »
Çok esrarengiz konuştun Hüseyin  ::) Ben de sana çok teşekkür ederim, sağol.

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #25 : 05 Ekim 2017, 10:48:35 »

Cem, bu vatoz derisi japon kılıç ve türevlerinde kabza kısmında kullanılıyor, en azından kabzada bu esinti olsun diye kullandım.
[/quote]

Anlıyorum hocam. Bunu da sayeniz de öğrenmiş olduk. Bu gün bıçağa bakarken tekrar ellerinize sağlık demek istedim. Çok güzel olmuş. Bıçakta Tek taraflı ağızın günlük kullanımda dez avantaj olduğunu düşünüyorum. Öyle midir?
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

« Yanıtla #26 : 05 Ekim 2017, 12:38:28 »
Dezavantaj olduğuna katılmıyorum, bu bıçak dışbükey bir ağıza sahip, bence dayanıklı bir ağız. dayanıklılığı belirleyen ağız profili ise ve bu da biraz açıya bağlı bir durumsa bu açı zaten onu karşılıyor. Örneğin iki ağzılı bir bıçak ve tek ağızlı bir bıçak aynı açıya sahipse ikisinden birinin üstünlüğünü belirleyen ne olabilir ki.

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #27 : 05 Ekim 2017, 13:30:36 »
Aslında günlük kullanım derken kastettiğim sıradan işlerdi. Mesela sebze-meyve kesmek, et doğramak  ya da her hangi bir hayvanın derisini yüzmek.  Diğer yönden sağlamlık konusunda diyeceğim yok.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

« Yanıtla #28 : 05 Ekim 2017, 17:13:16 »
Aslında günlük kullanım derken kastettiğim sıradan işlerdi. Mesela sebze-meyve kesmek, et doğramak  ya da her hangi bir hayvanın derisini yüzmek.  Diğer yönden sağlamlık konusunda diyeceğim yok.
Anladım, belki şöyle, sebze meyve, et vs gibi kesme işlerinde tek ağızlı bıçaklar iyi iş görüyor ama örneğin yüzme işinde ben olsam böyle bir namlu tercih etmezdim.