Bıçak Sanatı - Forum

Puukko-12

CANER AKSU

• 75
  • 44
  • Yer: İstanbul
Ynt: Puukko-12
« Yanıtla #20 : 02 Ekim 2017, 23:29:23 »
Sefa usta, şimdi düşündüm de bu bıçak belimde ava ya da kampa gitsem ve bıçağı kullanmam gerekse nasıl kıyıp da kullanırım. Çizilecek, bozulacak diye içim titrer inanın.bunun yanına bir yedek bıçak almak gerekir. Bu kadar güzel bıçaklar yapmayın, alanı da zor durumda bırakmayın lütfen.  ;)
İşin latifesi bir yana elleriniz dert görmesin. Emeğinize, bileğinize sağlık. Mucevher kıymetinde bir eser sundunuz bize. Teşekkürler.

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #21 : 02 Ekim 2017, 23:33:21 »
Eline sağlık Sefa usta herşeyiyle çok güzel bir çalışma. Balçak ve meneviş rengine hayran oldum. Sormak istediğim birşey var. Dipçikteki bakır parçada vidaları gizlesek yada sapa perçin misali birleşme olmazmıydı ve bu işlem dipçikteki mukavemeti azaltırmıydı?
Aytunç Ayper (itunch)

« Yanıtla #22 : 03 Ekim 2017, 02:44:40 »
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun mahcup ediyorsunuz  :-[
Aytunç Bu söylediğini bana bir arkadaş daha söyledi, demek ki orada gözü rahatsız eden bir şeyler var diye düşünmem lazım, sağol söylediğin için. Yapılabilirdi elbette, hatta o pirinç vidalar yerine bakır çivi yapıp onu da kullanabilirdim. Kuyruk başını da tamamen kaybetmek için gizli kuyruğa içeriden sert lehimle bakır çubuk tutturup, kabza sonunda tamamen herşeyi sıfırlayabilirdim ve pürüzssüz bir görüntü olurdu  ::) belki oradaki işi açık seçik gösterme mantığıyla mı yaptım bilmiyorum. Bir dahaki sefere aynen söylediğin gibi yapmayı düşüneceğim  :2up teşekkürler.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #23 : 03 Ekim 2017, 08:20:52 »
Sefa hocam ellerinize emeğinize sağlık maşallah subuhane Allah  Çok güzel bir çalışma aolmuş :2up :2up :2up :2up

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #24 : 03 Ekim 2017, 09:42:25 »
Yine Sefa abi yine harika bir çalışma. Abi senin bıçaklarında meneviş rengini bırakman çok hoşuma gidiyor. :) Ellerine sağlık.

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
« Yanıtla #25 : 26 Ekim 2017, 22:04:01 »
Önceden yazmak isteyip yazmadığım bir paylaşımdı ama o kadar güzel bir bıçak olmuş ki ne zaman Sefa ustanın bir mesajına denk gelsem aklıma bu Puukko geliyor. Alacak kişi kullanmaya kıyabilecek mi bilemiyorum :) Elinize sağlık.
Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell

« Yanıtla #26 : 26 Ekim 2017, 22:55:00 »
Çok teşekkürler...