Bıçak Sanatı - Forum

ayak pompaları

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
  • Yer: artvin borçka
ayak pompaları
« : 19 Mayıs 2011, 12:31:41 »
bu pompalar körük olarak kullanılabilirmi mesela 2 tanesini bir arada  çift körük gibi kullanırsak randıman alabilirmiyiz
http://img41.imageshack.us/img41/1299/krkd.jpg
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2011, 17:31:25 Gönderen: idris hacısüleymanoğlu »

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
Ynt: ayak pompaları
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2011, 01:36:48 »
İdris abi çok güzel soru sormuşun ama bende de cevap yok , hele bir de özelliklerini fiyatını , üfleme kuvveti vs. (hiç anlamam.)
bir yazsan belki cevap veren çıkar
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
  • Yer: artvin borçka
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2011, 10:31:09 »
ölçüleri 29 a 22 cm kaç litre hava üfler bilmiyorum ama çift körük gibi kullanırsak iş görür gibi sanki fiyatı 20 lira civarı

« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2011, 18:50:43 »
İş görür görmesine ama bu aletlerin bir seferde bastığı havanın sürati biraz fazla, ayak baskısını kontrol ederek kullanılırsa olur. Diğer türlü her tam basışta kömürleri havalandırma olasılığı çok yüksek.

agel

• 306
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2011, 20:09:08 »
hocam söylüyorsa doğrudur , bir de şu var ki çok anladığımdan değil ama , hani su filtreleri oluyor ya su az gelsin diye , buna da hava az gelsin diye ince süngerimsi bir filtre uygulanabilir mi acaba hocam veya atıyorum havanın çıktığı borunun çapı 1.5 cm mesela bu ağıza huni şeklinde 10 cm ye kadar bir parçayla büyütürsek belki (yabi huninin çapı 10 ama uzunluğu da en az 15-20 cm olacak ki kömürden biraz uzaklaşsın) kullanılabilir gibi gibi?

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2011, 20:10:04 »
İdris abi anladığım kadarıyla körüğe ihtiyacın var.Yusuf abi antikacıda iki tane görmüş eğer işini görürse Yusuf abiden telefon numarasını alabilirsin;

maraşta antikacıda 2 adet elle çalışan metal ateş körüğü var ilgilenenlere adres telefon  veririm

Saygılar...

« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2011, 20:47:52 »
hocam söylüyorsa doğrudur , bir de şu var ki çok anladığımdan değil ama , hani su filtreleri oluyor ya su az gelsin diye , buna da hava az gelsin diye ince süngerimsi bir filtre uygulanabilir mi acaba hocam veya atıyorum havanın çıktığı borunun çapı 1.5 cm mesela bu ağıza huni şeklinde 10 cm ye kadar bir parçayla büyütürsek belki (yabi huninin çapı 10 ama uzunluğu da en az 15-20 cm olacak ki kömürden biraz uzaklaşsın) kullanılabilir gibi gibi?
Öncelikle ben ne diyorsam doğru değildir ;) sadece düşüncemi söyledim, senin söylediğin de çok mantıklı.. Denemek lazım.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2011, 21:54:32 »
Devamlı hava veren demirci körüğü yapmak zor birşey değil, ben planlarını bir konuya eklemiştim sanırım. Taşınır olması gerekmedikçe oldukça kolay bir imalat.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2011, 22:15:19 »
Devamlı hava veren demirci körüğü yapmak zor birşey değil, ben planlarını bir konuya eklemiştim sanırım. Taşınır olması gerekmedikçe oldukça kolay bir imalat.
Bencede, hem daha radikal bir çözüm olur.

agel

• 306
« Yanıtla #9 : 25 Mayıs 2011, 10:20:53 »
Öncelikle ben ne diyorsam doğru değildir ;) [/quote]
Hocam sizinle tartışmaya girmek istemiyorum lütfen konuyu uzatmayalım  :)) siz ne diyorsanız doğrudur  :2up . Sefa hocam hangi soruyu sorsak , hangi mmüşkülatımız olsa , her taşın altından siz çıkıyorsunuz ve hemen bu forumda hemen her konuda bilginiz var , dolayısıyla sizin dedikleriniz doğru oluyor . :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 25 Mayıs 2011, 10:51:38 »

Kipmen Sanat web sitesi

nebil özköksal

• 79
  • Meslek: emekli
  • Yer: izmir
« Yanıtla #11 : 11 Ağustos 2011, 12:21:41 »
Hava üfleme işinde kompresör kullanılmazmı?

« Yanıtla #12 : 11 Ağustos 2011, 12:31:47 »
Kompresör iyi sonuç vermiyor, basıncı yüksek debisi ( birim zamanda geçen hava miktarı) düşük olduğundan bu işlere uygun değil. Ocak işlerinde basıncı düşük ( kompresöre kıyasla) debisi yüksek hava körükleri uygun.

nebil özköksal

• 79
  • Meslek: emekli
  • Yer: izmir
« Yanıtla #13 : 11 Ağustos 2011, 12:37:58 »
Hocam sende hep masraf çıkarıyosun :'(

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #14 : 11 Ağustos 2011, 12:45:27 »
Kompresörün bastığı havanın hem miktarını arttırmak hem de basıncını düşürmek için venturi etkisi acaba işe yaramaz mı? Esasen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmeyecektir ama teorik olarak sanki iş görür gibi.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #15 : 11 Ağustos 2011, 13:25:04 »
Hocam sende hep masraf çıkarıyosun :'(
Valla öyle ama bu sistem kompresörden ucuza gelir ;)
Kompresörün bastığı havanın hem miktarını arttırmak hem de basıncını düşürmek için venturi etkisi acaba işe yaramaz mı? Esasen atılan taş ürkütülen kurbağaya değmeyecektir ama teorik olarak sanki iş görür gibi.
Venturi işe yarar yaramasına ama tanktaki hava kısa sürede tükeneceğinden işe yaramaz. Sonuçta kompresörün tüpe gönderdiği hava öyle fazla hacimli değil.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 13 Ağustos 2011, 00:00:54 »
Kompresörün önüne elektrikli fan bağlanıp havayı dağıtması sağlanabilir. Plastik bilgisayar fanı olursa sıcağa kıvılcıma çok dayanmayabilir aliminyumdan olsa daha güzel olur.

« Yanıtla #17 : 13 Ağustos 2011, 00:13:49 »
Kompresörün önüne elektrikli fan bağlanıp havayı dağıtması sağlanabilir. Plastik bilgisayar fanı olursa sıcağa kıvılcıma çok dayanmayabilir aliminyumdan olsa daha güzel olur.
Nasıl yani ::)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #18 : 13 Ağustos 2011, 01:00:39 »
küçük bir fan alınırsa bukadar karışılığa luzum kalmaz sanırım saç kurutma bile işi görüyor
hatta hayatı kaymış mutfak aspratörünü güzelce monte edince 3 kademeli olan aspiratör bayağı bir işe yarıyor
kulanılmış ve başarıya ulaşılmıştır  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #19 : 13 Ağustos 2011, 01:55:50 »

Nasıl yani ::)

Mesela 20 cm bir bilgisayar fanı kompresör önüne sabitlenir fanın kablosuda elektrikçide uzatılabilir yada en güzeli simetrik palli olarak aliminyumdan yaptırılır.