Bıçak Sanatı - Forum

Manda Boynuzu bulunmuştur

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
Manda Boynuzu bulunmuştur
« : 19 Mayıs 2011, 03:04:55 »
Gelelim boynuz meselesine , bolu da boynuz satan bir usta var , bıçakçılara boynuz temin eder kendileri ... Kendileri bütün bir Sivas'a boynuz satar diye rivayet olunmuştur.
Durmuş Bey
0374 311 38 58
Ben bir keresinde tesbih malzemesi almak için aramıştım kendilerini , ama bir türlü anlaşamadık kalınlık konusunda (herhalde ben anlayamadım) , anlayan olursa buraya bilgi babında not düşerse iyi olur (fiyat ve ölçüler hakkında)
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2011, 03:09:40 Gönderen: agel »
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: Manda Boynuzu bulunmuştur
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2011, 10:49:54 »
bize neylerin başparesi için teker şeklinde kesilmiş gönderenler var ama 4 cm kalınlığında tekeri 70 liraya gönderiyorlar. uygun fiyata bütün bulabilirsek ben de alabilirim

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2011, 20:38:38 »
bize neylerin başparesi için teker şeklinde kesilmiş gönderenler var ama 4 cm kalınlığında tekeri 70 liraya gönderiyorlar. uygun fiyata bütün bulabilirsek ben de alabilirim
orhan abi tam anlayamadım ölçüyü , bir daha yazarsan iyi olur , yani bir tane paşparelik malzememi yoksa , abartılı büyük bir şey mi , tam ölçüleri verirsen sevinirim.

Bir de konuya baya bi bakan olmuş , durmuş ustayla görüşen olursa , bize bilgi verirse sevinirim
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2011, 20:55:51 »
http://www.baspare.com/default.asp?Mode=2&CatID=80&PRef=0&Session=669792266

bu şekilde yapılıyor başpare. resimde görülen boynuz üzerine çizilmiş dairenin çapı 4-5cm civarı boynuzun  kalınlığı da aynı şekilde. bu şekilde kullanabileceğim tüm boynuz olursa uygun fiyata iyi olur benim için. artan kısımları da kabza olarak kullanabilirim