Bıçak Sanatı - Forum

Bulaşık makinesi bıçağa zarar vermiyormuş

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
Bulaşık makinesi bıçağa zarar vermiyormuş
« : 07 Eylül 2017, 00:15:27 »
Bir tane yabancı bıçak grubunda bulaşık makinesine attığım bir bıçağın bozulduğunu ve ağız tutmadığı söyledim.Bizim tabirimizle suyu kaçtığını yani.Adamlar ben dalga geçiyorum sandı normalde 5 6 yorum gelen şeye 50 kişi yorum yaptı.Ben hallederim bana gönder diyenler mi dersiniz  :D Bir dayak yemediğim kaldı yani.Sonuç olarak bulaşık makinesi bıçaklara zarar vermiyormuş,plastiği erimeyen bıçağın çeliğide zarar görmüyormuş.Yahu o zaman benim bıçağım neden batonlama yaparken yamuldu diyesi geliyor insanın.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: Bulaşık makinesi bıçağa zarar vermiyormuş
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2017, 00:41:46 »
İyi dövmemişler  :D
Makinede kaç derece sıcaklık var ki suyu kaçsın?
Ya da nasıl bir deterjan var ki?

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2017, 10:20:54 »
Bulaşık makinesi bıçağın sap (özellikle ahşap olanlar)ahşap kısmına zarar verir
Bıçak yüzeyinde çizilmelere neden olur.
Bıçağın çok keskin olan ağzını köreltebilir (belki)
Karbon bıçaklarının çabuk paslanmasına neden olur

Ancak su sıcaklığın en fazla 100 derece olduğunu düşünürsek bu sıcaklığın çeliğin suyunu kaçıracağını düşünmüyorum ben.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Sercan ÖZDEMİR

• 106
  • Meslek: Met. Mlz Müh.
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2017, 10:52:49 »
Çeliğin sertliğini kaybetmesi için meneviş sıcaklığının üzerinden bir sıcaklığa çıkması lazım ki bu 200-525 aralığında değişir malzeme cinsine göre.

Bıçağınızın malzeme cinsi nedir?

#1 in High Performance Tool Steel

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2017, 11:58:18 »
Çeliğin sertliğini kaybetmesi için meneviş sıcaklığının üzerinden bir sıcaklığa çıkması lazım ki bu 200-525 aralığında değişir malzeme cinsine göre.

Dediğinize katılıyorum yalnız,benim bildiğim ısıl işlemi iyi yapılmış bıçak ya kırılır yada eski şeklini geri alır.Benm bıçağım mora bıçaklarından,oduna koyup üstüne baton yaparken kabzeden yamuldu.Ordan anladım zaten bozulduğunu.

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2017, 14:34:53 »

Dediğinize katılıyorum yalnız,benim bildiğim ısıl işlemi iyi yapılmış bıçak ya kırılır yada eski şeklini geri alır.Benm bıçağım mora bıçaklarından,oduna koyup üstüne baton yaparken kabzeden yamuldu.Ordan anladım zaten bozulduğunu.
Sizin bıçağınızdaki problemin bulaşık makinasıyla hiç bir ilgisi yok ve bulaşık makinesinin ışıl işleme hiç bir etkisi olamazda.
Mora bıçaklarında hatırladığım kadarıyla sadece namluya su verildiği için  çeliğin kabza bölümü sert değil  bu sebeple yamulma olabilir.
yada üretimden kaynaklanan problemden dolayı kalite dışı üretim gerçekleşmiş bıçağınız yeterince sertleşmemiştir.
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Sercan ÖZDEMİR

• 106
  • Meslek: Met. Mlz Müh.
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2017, 15:46:43 »

Yamulmuş halinin resmini yollayabilir misiniz? Çok merak ettim

#1 in High Performance Tool Steel

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2017, 17:29:08 »

Sizin bıçağınızdaki problemin bulaşık makinasıyla hiç bir ilgisi yok ve bulaşık makinesinin ışıl işleme hiç bir etkisi olamazda.
Mora bıçaklarında hatırladığım kadarıyla sadece namluya su verildiği için  çeliğin kabza bölümü sert değil  bu sebeple yamulma olabilir.
yada üretimden kaynaklanan problemden dolayı kalite dışı üretim gerçekleşmiş bıçağınız yeterince sertleşmemiştir.

Yok bütünen su veriliyor,zaten kabzelerin içinde ufak bir demir parçası ilerliyor.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #8 : 07 Eylül 2017, 19:35:04 »
Batonlama bıçak için çok da tavsiye edilen bir kesme/yarma tarzı değil zaten. Zaman zaman başınıza gelen türden kayıplar olabiliyor. Bulaşık makinesi ile ilgili sıcaklık durumu zaten belirtilmiş; ama yine de konulmaması daha iyidir.

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #9 : 07 Eylül 2017, 19:45:25 »
Batonlama bıçak için çok da tavsiye edilen bir kesme/yarma tarzı değil zaten. Zaman zaman başınıza gelen türden kayıplar olabiliyor. Bulaşık makinesi ile ilgili sıcaklık durumu zaten belirtilmiş; ama yine de konulmaması daha iyidir.

Biliyor musunuz bilmiyorum ama bir olay vardı monopoly adamının gözlüğü var mı yok mu diye.Buda onun gibi bir şey oldu benim için.Yalnız körlediği bir gerçek,ayriyetten kullanılan deterjana göre çelik zarar görmez mi sizce ?

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #10 : 07 Eylül 2017, 22:38:58 »
   Deterjanla ucun körelmesi değil de parlaklığın kaybolması daha olası gibi. Tabi belkide düşünemediğimiz bir etken de olabilir işin içinde. Keskinlik kaybındaki ana etken deterjandan farklı birşey bence..

« Yanıtla #11 : 08 Eylül 2017, 02:07:39 »
Bulaşık makinesi bu tur şeyler yapamaz. Bıçağın fotoğrafını ben de görmek isterdim doğrusu, nasıl bir yamulma acaba.