Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak geriye doğru bilenir mi ?

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
Bıçak geriye doğru bilenir mi ?
« : 26 Ağustos 2017, 14:44:16 »
Evet soru açık,ben bilenir diyorum.Hatta daha bile iyi oluyor.Çünkü açının oynamasını zorlaştırıyor.

Ayriyetten bir şeyi daha eklemek istiyorum,ben bu forumu googlda araştırma yaparken buldum.Haliyle benim açtığım konuların HEPSİ google da arama yapanların karşısına çıkacak,ARŞİVLİK konulardır.Forumun arama kısmını başlıktaki soruyu yazdım ve cevap yok.Ha 6 7 sayfalık konularda bir kişi yorum olarak yazdıysa ara ki bulasın,orda biri başkasıyla muhabbete dalmış felan oluyor.Olmuyor demeyin oluyor ben bu forumu google dan buldum dediğim gibi ve açtığım konuların hepsi google arama motoruna düşüyor. :D

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: Bıçak geriye doğru bilenir mi ?
« Yanıtla #1 : 27 Ağustos 2017, 01:14:50 »
Yazdıklarınızı neden yazdınız anlamadım ama evet bilenir. Kağıt zımpara da böyle yapilmasi gerekiyor yoksa kağıdı keser.Sabit konularda mevcut :)

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #2 : 27 Ağustos 2017, 13:07:50 »
Yazdıklarınızı neden yazdınız anlamadım ama evet bilenir. Kağıt zımpara da böyle yapilmasi gerekiyor yoksa kağıdı keser.Sabit konularda mevcut :)

Çünkü herkes konularıma gelip araştırmadan yazıyorsun diyor.Forum aramasından bulamıyorum,googlada doğru dürüst konu çıkmıyor.Ne yapıyorsam benim gibi bu yollardan geçecek kişilerin karşısına arşivlik konular çıkarmak için yapıyorum.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2017, 10:16:03 »
Her kişinin kendine özgü bir çalışma yolu, bir iş yapma biçimi vardır , aynı sonuca ulaşıyorsanız bilenir.  :2up benim elim bir ileri bir geriye alışık yani yağtaşında bilerken sol ağzı ileri sağ ağzı kendime doğru bileyliyorum.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2017, 16:07:59 »
Biletlenmemesi için hiç bir sebep yok, yeterki açı hep ayni olsun
Beni bu guzel havalar mahvetti

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2017, 19:38:02 »
Her kişinin kendine özgü bir çalışma yolu, bir iş yapma biçimi vardır , aynı sonuca ulaşıyorsanız bilenir.  :2up benim elim bir ileri bir geriye alışık yani yağtaşında bilerken sol ağzı ileri sağ ağzı kendime doğru bileyliyorum.

Aynen öyle,zımparada mecbur geriye yapılıyor.Bende senin gibi biliyenlerdenim.Ama biraz çapraz tutuyorum.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #6 : 02 Eylül 2017, 00:05:52 »
En keskin sonuca bu şekilde ulaşılıyor zaten. İleri doğru bileme yapıldığı zaman bıçak bileme taşını yontmaya doğru gidiyor ve buda belli bir keskinliğin üzerine çıkılmasını engelliyor. Ustura keskinliği isteniyorsa geriye doğru bileme yapılmalı.