Bahsettiğiniz ağız taşlama tipiyle alakalı , bu tip bıçaklarda bildiğim kadarıyla su verilmeden önce ilk eğim dediğiniz kısım açılıyor , su verildikten sonra ikinci eğim dediğiniz kesici kısım açılıyor. Eğer bıçak bunun gibi iki farklı açıya sahipse bıçak ağzının açısı "ikinci eğim" için geçerli oluyor. Bunun dışında her iki tarafında sadece bir ağza sahip olan bıçaklar da var , tahminimce bu bıçakların ağız açısından bahsediyorsak zaten sahip olduğu tek açıyı belirtmiş oluruz. Her taşlama tipinin kendine ait özellikleri ve adları var , bu yüzden farklı amaç için üretilmiş bıçaklarda farklı taşlama tipleri bulunuyor.
Bu videoda farklı taşlama tipleri incelenmiş :
https://www.youtube.com/watch?v=UzJ6LGxPmCgBu videoda ise su verilmiş tek açıya sahip olan bir bıçağa ikinci ağız açılıyor ve bıçak "Saber Grind" adı verilen taşlama tipine dönüştürülüyor :
https://www.youtube.com/watch?v=L2iRPVO5ia8Bu videolarda ise "Scandi Grind" adı verilen bir ağız açılıyor:https://www.youtube.com/watch?v=FnvGlUGLVGU-https://www.youtube.com/watch?v=5IGfWuY9Lh0