Oh oh oh maşallah, yine efsane ustam
ellerine sağlık, Ruhi abimize de hayırlı olsun.
Yalnız senin bu amblem bana biraz basit geliyor.
Klasik Selçuklu-Osmanlı usta amblemleri vardı ya
(Amel-i Mehmet yazan) öyle bir amblem yapsan
nasıl olur. Biraz haddimi aşıyorum ama sen
bu işi klasik tarzda ve hakkıyla yapıyorsun.
Böyle bir ustaya da klasik bir amblem yakışır diye
düşünüyorum.
Bu arada desenlere bayıldım, hakikaten çok
güzel.

Üstad haddi aşmak ne kelime. Böyle eleştiri ve öneri yazdığın için çok teşekkür ederim ki haklısın da. Yalnız bende ne yapacağımı bilmedim. Amblem derken tam olarak neyi kastettin anlamadım ama örneklerini paylaşırsan çok sevinirim. Şimdi sverek yaptığım işleri genel itibari ile 2 gruba ayırıyorum. Biri bıçak diğeride geleneksel sanatlar. Şimdi bu tür Geleneksel sanatlarda çıkmış eserler için bir hattata imza tasarlatmıştım. Onu kullnmak istiyordum ancak bıçak üzerinde logo olarak o imzanın olması pek uygun gelmedi. Hem imza hemde logo kullanmakta pek istemiyorum. Ama heralde oraya doğru gidiyoruz.
Logonun içeriği aslında Türk-İslam Sanatlarına uygun olsa da tasarım olarak tam karşılamıyor aslında.
Tasarladığım logo M ve A harflerinden oluşan bir Lale imajıdır. Lalenin ebced hesabıyla karşılık gelen sayısı da Allah ismi ile aynıdır. (“Allah” ismi, elif, lâm ve he harfleri ile yazılmaktadır. Bu harflerin Osmanlıda kullanılmış olan ebced hesabı ile sayı değeri 66’ya tekabül etmektedir.) Bu, yaradanın yarattığında tecellisi şeklinde ifade edilmektedir. Tasavvufta Efendimiz (a.s.) Gül ile Allah (cc) ise lale ile sembolize edilmiştir.
logodaki M harfi Mehmet yani ismimi simgeler. Mehmet ismide Muhammed'ten (s.a.v) den gelir. Yazılışları da aynıdır. A Harfi ise ATİK olan soy ismimi temsil eder ki Atik de Sıddık gibi Hz. Ebubekir'e (ra) verilmiş isimlerdendir. Azaptan azad edilmiş mânâsına kullanılmıştır. Hz. Ebubekir(ra) halifeliğinin yanında silsile-i saadatımızın da ilk halkasıdır.
Yani kısaca Logonun görüntüsü pek çok ahım şahım olmasa da ben çok seviyorum. Bundan vazgeçmem de belki birde imza kullanabilirim.
Elinize sağlık, tam bir koleksiyon parçası ve sanat eseri. İzlemesi bile keyifli ki bu parçalara sahip olmak ne kadar gurur vericidir düşünemiyorum.
Kalemtraşı anladım ama şu ne işe yarıyor anlayamadım:
Kullanım amacı nedir?
Makta ile alakalı forum için kısa bir video çekmiştim.
https://youtu.be/GFMWzUmdzG0Buradan kalmtraş, makta ve kutu hakkında bilgi alabilirsiniz. Yani benim bildiğim kadarını