Bıçak Sanatı - Forum

Bicak testi

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Bicak testi
« : 30 Haziran 2017, 09:32:33 »
Selamlar ustalarim izlerken burda okuyarak ogrendiklerimizi de kafamda firtina halinde dusunup nasil olur dedigim icin merak ettigim icin paylasmak istedim . Yani izleyince goreceksiniz ben mi yanlis bikiyorum bicagin agiz tutusu korelmemeso sert darbelerde hemen yamulmamasi sertligine bagli ve ayni zamanda bu sertlik az olmasada farkli acidan kirilmaya da cok musait yapiyor video da kirilmiyor neyse ben cahilim galiba  :D
birde ustalarimiz kiyamiyor ama boyle testler icin bir bölumumuz bile var bekliyorum ustalarimi ben daha usta degilim  8)  ;D

https://youtu.be/j3knF1zZdps

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: Bicak testi
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2017, 12:16:19 »
Bu testleri ustalarımız zaten denemişti hatta Gökhan ustamın videosu da mevcut, tek sıkıntı en son yapılan bükme işlemindeydi sanırım  :2up eminim 2.kez deneseler soytürk usta ve Gökhan usta rahatlıkla geçerler ama bir bıçağı telef etmek gerekiyor nerdeyse :(

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2017, 12:51:08 »
Doğrudur hocam ustalarımız yapmışlardır testleri ben o konu başlığında görmediğimden öyle dedim şimdi yapsalar kesinlikle şimdi de geçerler o testlerden kimsenin şüphesi yok :)

Okan

• 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2017, 16:33:00 »
Bence cok guzel bir fikir ve bu testleri ustalarimizin bicaklarinda gormek isteriz. Bundan sonrasi er meydani ...  ;)
omknives

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2017, 22:43:41 »
Soytürk ustanın bi bıçağını bu şekilde feda ettiğini görmeyi benim yüreğim kaldırmaz. Ret oyu kullanıyorum  ??? ??? ???

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2017, 23:18:33 »
Soytürk ustanın bi bıçağını bu şekilde feda ettiğini görmeyi benim yüreğim kaldırmaz. Ret oyu kullanıyorum  ??? ??? ???

:D :D :D  Zamanında ettim bile, bende bir kez denedim , her şeyi geçtim bükerken tahminen 60-70 dereceden sonra kırıldı. Bende bir daha denemeye fırsatım olmadı kaldı öyle, ama aklımda  ;)

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2017, 09:32:00 »

:D :D :D  Zamanında ettim bile, bende bir kez denedim , her şeyi geçtim bükerken tahminen 60-70 dereceden sonra kırıldı. Bende bir daha denemeye fırsatım olmadı kaldı öyle, ama aklımda  ;)

60-70 dereceden sonra kırılması gayet normal değil mi ustam? Sertliği daha düşük olsa kırılmaz belki ama o zaman da daha kolay yamulur.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2017, 01:20:19 »

60-70 dereceden sonra kırılması gayet normal değil mi ustam? Sertliği daha düşük olsa kırılmaz belki ama o zaman da daha kolay yamulur.

Bu testin krıterlerine göre 90 dereceye kadar eğilmeli  ;)

Okan

• 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #8 : 02 Temmuz 2017, 15:58:18 »

ustam merakla bekliyoruz 1000 kişiye sorduk 999 u evet istiyoruz dedi ... :2up :2up :2up
omknives