Merhaba Aytuğ bey, 180 / 400 kum bu taş benim bildiğim , sulu bilemeye uygun.
Bu taşlar Alman malı.Satılan bir sitesinde. 180/400 yaziyor demekki yanlışlık yapmışlar.
...gözüme çarpan tek sıkıntısı suyu üstüne döktüğünüzde sünger gibi hızla içine çekmesi.Üstünde su çok kalamıyor...
Alıntı yapılan: roger - 19 Ağustos 2017, 21:06:47...gözüme çarpan tek sıkıntısı suyu üstüne döktüğünüzde sünger gibi hızla içine çekmesi.Üstünde su çok kalamıyor...Ustam bu taşı kullanmadan önce 5-10 dakika suyun içinde bekletmeniz uygun olabilir. Hava kabarcıkları bitince gözeneklerin su ile dolduğu anlaşılır. Taş daha yüksek performansla çalışır.
Alıntı yapılan: Metin KILIÇ - 20 Ağustos 2017, 13:36:41Alıntı yapılan: roger - 19 Ağustos 2017, 21:06:47...gözüme çarpan tek sıkıntısı suyu üstüne döktüğünüzde sünger gibi hızla içine çekmesi.Üstünde su çok kalamıyor...Ustam bu taşı kullanmadan önce 5-10 dakika suyun içinde bekletmeniz uygun olabilir. Hava kabarcıkları bitince gözeneklerin su ile dolduğu anlaşılır. Taş daha yüksek performansla çalışır.Metin bey yorumunuz için teşekkür ederim,ben 5 10 dakka suyun içinde bekletiyorum hatta bir kaç kere unutup 1 2 gün bıraktığımda oldu .Ama sonuç gene aynı,birde ben bu taşı vaktiyle aşındığı için 80 yada 120 numarası tam aklımda değil.Zımparaya Allah ne verdiyse 8 çizerek düzlemiştim.Acaba taşın yapısını mı bozdum ?