Bıçak Sanatı - Forum

Deri kılıf dikmek için ip nereden bulunur?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Deri kılıf dikmek için ip nereden bulunur?
« : 13 Mayıs 2011, 14:17:33 »
Deri kılıf dikerken mumlu ip kullanmanız, ipi mumlamanız falan önerilir. Takıcıların kullandıkları ipler de bu konuda çok başarılı olduğundan ve farklı renklerde bulunabildiğinden önereyim.

Bu ipler açık ve koyu kahverengi, siyah vs. renklerde bulunabiliyor.

...
 İp mumlu, bir kısmını maket boyasıyla siyah boyayıp kuruduktan sonra atık bir deri üzerinde sürterek denedim, leke bırakınca ipi boyamadım.
...

Mumlu ipleri birçok renkte bulmak mümkün. Ancak bunları takıcılarda - bocukçularda aramanız gerek. Bu mekanlar yarı değerli taşlar(*), boncuklar satan mekanlar. Çeşitli taş ve boncukları sattıkları gibi metal takı parçaları, ip vs satıyorlar. İstanbul'da Eminönü - Tahtakale'de çok yer hatta adını eşime sormam gerekecek pasajlar var, Kadıköy'de ve Üsküdar'da birer mekan biliyorum. İzmir'de de Kızlarağası hanı çevresinde bu mekanlardan var. Ankara ve Adana için maalesef takıcı söyleyemiyorum.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
*: Zümrüt ve elmas gibi ocağa incir dikmeyen, dizi halinde satılan, mercan, turmalin, akik, kalsedon, kaplangözü vb. taşlar.

İstanbul'da alışveriş yapabilenleriniz Tahtakale'de Marpuççular Han'a bakabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
Ynt: Deri kılıf dikmek için ip nereden bulunur?
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2011, 21:20:26 »
eylem bey iyi calışmalar daha iki gün oldu mumlu ip aldım ama tacir diyorlar bizim buralarda yani ayakkabı malzemecisi kendir rengi ni aldım beyaz yokmuş bir top aldım ucuzda 10 tl ödedim  inceden kalına doğru gidiyor 10,11,12, no deri kın dikmek en ideali 10 nolu mumlu ip tabi elde dikmek için