Bıçak Sanatı - Forum

Ankara da kılıf yapımı

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
Ankara da kılıf yapımı
« : 19 Haziran 2017, 09:09:54 »
Merhaba, Resimdeki gibi bir kılıf ihtiyacım var Ankarada yapan ustamız varmı? Nerede yaptırabilirim?

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
Ynt: Ankara da kılıf yapımı
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2017, 12:34:31 »
Adnan halıcıya müracaat

adem42

• 647
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2017, 14:16:02 »
Tavsiye için teşekkürler, Adnan ustaya ulaşıyorum hemen :2up

adem42

• 647
« Yanıtla #3 : 25 Haziran 2017, 20:24:57 »
Kendim bir deneme yapayim diyerek Saman pazarindaki Guven carsina gittim. Oguz Tekin bey ve dukkanda bulunan bir abi hem malzemeleri verdi hemde uygulamali bilgiler verdi. Sefa hocam sizede selami var. Kilifi yapistirdim ama kemere takilan kismi yapmamisim, ayrica klifin kenarlarini duzgun kesemedigim icin bozuk oldu nasil duzeltebilirim. Deriye birazda derby yapistirici bulasti nasil cikarabilirim. Ayrica cizgileri tukenmez kalem ile cizmistim yapistirici da tukenmezin rengini aldi benim gibi yeni calisacak olanlara duyrulur bu hatayi yapmayin diye soyliyeyim dedim.
 Yardimci olabilirmisiniz
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2017, 20:30:26 Gönderen: adem42 »

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2017, 23:51:14 »
Adem Abi kilif yaparken kalip cok onemli bastan kemer yerini ve dikis yerlerini ayarlarsan daha kolay olur
Ayrica bicagin seklini almasini  vakum torbasi yardimiyla yapabilirsin tarifi YouTube da bolca mevcut
Kabaca tarif edecegim umarim isine yarar
Ilk once bicagi strec ile guzelce sariyoruz ardindan deriyi islatiyoruz ve  bicagi deriiye yerlestieiyoruz
Vakum postine koyuyoruz gerekli duzeltmeleri ve kaymalari onlemek icin ufak mudahaleler yaptiktan sonra supurge veya vakum pompasiyla cektiriyoruz guzelde bicagin seklini aldiktan sonra el yardimiyla yine duzeltmeleri yapiyoruz ve Vakumu kapatip 4-5 saat bekletieyoruz ardindan cikarip deriyi kurumaya birakiyoruz ve dikis islemine basliyoruz.
Kenarda kalan fazlalik varsa bicak yada. Zimpara yardimiyla duzeltebilirsin.
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

adem42

• 647
« Yanıtla #5 : 26 Haziran 2017, 17:04:20 »
Tesekkur ederim. Elimden geldigince yapacagim onerilerini. :2up

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #6 : 26 Haziran 2017, 18:02:13 »
Boyamismiydiniz kilifi? Boya belki size kalem izlerini kapatmada yardımcı olabilir
Beni bu guzel havalar mahvetti

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2017, 15:27:44 »
Adem hocam kenarları zımpara ile hem düzleyebilir hem de kalem izlerini giderebilirsiniz. Deri arttıysa kılıfı kemere takabilmek adına ince bir şeridi arka kısmına dikebilirsiniz. Biraz zorlar ama olmaz diye birşey yok...

adem42

• 647
« Yanıtla #8 : 10 Temmuz 2017, 22:45:06 »
Boyamismiydiniz kilifi? Boya belki size kalem izlerini kapatmada yardımcı olabilir
Boyam olmadığı için boyayamadım ama deriyi yumuşatmak için vazelin sürdüm bundan sonra da boya tutmaz diye düşünüyorum. tesekkür ederim.

Adem hocam kenarları zımpara ile hem düzleyebilir hem de kalem izlerini giderebilirsiniz. Deri arttıysa kılıfı kemere takabilmek adına ince bir şeridi arka kısmına dikebilirsiniz. Biraz zorlar ama olmaz diye birşey yok...
Zımpara makimesinde kenarlar düzelttim ve dediğiniz gibi arkaya idare edecek kadar bir parça diktim bu da bana gözümün önünde bir ders olarak duracak. Teşekkür ederim.