Cemre ve de Emrah, ben bildiklerimi yazayım ortaya, eksiği fazlası varsa düzeltiriz nasıl olsa

1. Geleneksel Tanto, Wakizashi, Katana veya Tachi de ikinci bir ağız yoktur. Kesit, dışbükey olarak geliyor ve ağızda birleşiyor. İkinci bir ağız olabilir mi? yaparsan olur ama doğru olur mu bilmem, belki bileme kolaylığı açısından çok küçük bir mikro ağız olabilir.
2. Emrah'ın söylediği toplantıda böyle bir şey söyledim mi hiç hatırlamıyorum ama söylememiş olma olasılığım çok çok yüksek. Ben de görüyorum kimi zaman içine kumaş kaplayanları ama bildiğim kadarıyla geleneksel işlerde böyle bir işlem yok. Ben yaptığım işlerde ne kumaş ne de başka bir şey kullanmıyorum, kullanılmasını da önermem doğrusu. Burada en çok dikkat edilmesi gereken durum, İÇ YÜZEYE ASLA ZIMPARAYLA BİR İŞLEM YAPILMAMASI. Ne kadar temizlerseniz temizleyin, iç kısımları işlerken zımpara kullanırsanız veya zımpara partikülü buraya kaçarsa kesinlikle kullanımda namlu da çizik olur.
3. Bakır ve pirinç birleştirmelerinde, ki Habaki de de gümüş alaşımlı sert lehim tellerini kullanmakta yarar var. Yumuşak lehim kullanmaktan uzak durmak lazım. Bu teller hem kaynağa yakın mukavemette, hem de sorunsuz ve ince bir birleştirme yapabilmekte. Yüzeylerin birbiriyle çok iyi öpüşmesi şart.
4. Mekugi ( pim) aynen Emrahın dediği gibi konik olmalı, bir tarafla diğer taraf arasında koniklik olmalı ve asla doğru olmayan taraftan takılamamalıdır. Dolayısıyla, karşılık deliklerinin de buna uygun koniklikte olması gerekir.
Ayrıca, bunda utanılacak bir durum yok

aynı yollardan geçtim bende, en azından Sizin işiniz daha kolay