Yakın zamanda tanto yapmaya çalışacağım için Sefa Ustamın yaptığı eski tantolara bakıyordum, bu vesileyle bir iki detay sormak istiyorum.
1) Tantolarda ikinci bir kesici ağız kesinlikle olmalı mı? Kesinlikle olmamalı mı? Ya da oladabilir mi? Ben fotoğraflarda ikinci bir ağız yok gibi gördüm ama emin değilim.
2) Bir videoda saya içinde namlunun temas ettiği yüzeyin ince bir kumaş yapıştırılarak kaplandığını gördüm. Çizilmemesi için çok mantıklı geldi ama elzem midir? Nasıl bir kumaş ve yapıştırıcı seçilebilir?
3) Bakır bir Habakinin lehimlenmesi için en ideal metal hangisidir? Bakırsa bakır, pirinç ise pirinç mi kullanmalıyım? Ton farkı olmaması için hiç bilgim olmayan bir konu olduğu için soruların içinde en saçması bu olabilir.
4) Son olarak sabitlemek için kullanacağımız pimin tek taraflı şişirilerek sıkıştırılması sağlamlık açısından yeterli midir? Daha doğrusu özetle pimi nasıl yapmalıyım?
Yazarken çok saçma oldu diye utandım ama yapacak bişey yok başa gelen çekilir, üye yapmayacaktınız beni