Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak ağzı açmak için kaç kum?

kenan20

  • *
  • 14
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: denizli/merkez
Bıçak ağzı açmak için kaç kum?
« : 08 Haziran 2017, 17:16:05 »
Hayırlı günler ustalarıma bi sorum olacak.
Bıçak ağzı açmak için bant zımpara makinesinde kaç kumdan başlamak gerekiyor ve kum sırası ne olmalı?

Şeref Acar

  • *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: Bıçak ağzı açmak için kaç kum?
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2017, 17:50:23 »
Ağız açma ve profil çıkarma gibi kaba işleri en kalın
kumlarla yapabiliriz ben 36 kullanıyorum, 40 kum da
aynı hemen hemen.

Kutsal

  • ***
  • 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: Bıçak ağzı açmak için kaç kum?
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2017, 17:55:45 »
Bant zımparayla çalışmaya alışkın değilseniz 100 kumla da açabilirsiniz.
Biraz uzun sürebilir ve zımpara sarfı artabilir ama hata ile profili yaralama,  zımparayı kaçırma riskiniz azalır.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

kenan20

  • *
  • 14
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: denizli/merkez
Ynt: Bıçak ağzı açmak için kaç kum?
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2017, 18:32:27 »
teşekkür ederm..
peki bileme işi için uygun zımpara nedir?

Kutsal

  • ***
  • 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: Bıçak ağzı açmak için kaç kum?
« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2017, 20:42:07 »
Ben bileme konusunda veya bıçakla ilgili herhangi bir konuda uzman değilim. Şahsi kanaatim, 400den itibaren yukarı doğru çıkabilir. 400 de keser, 5000 de keser.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

AlpercAy

  • **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Ynt: Bıçak ağzı açmak için kaç kum?
« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2017, 02:25:28 »
Bileme için hangi kumun gerekli olduğunu anlamak için bıçağın ağZına bakıp karar vermek gerekir eğer yakın çekim resim atarsanız daha çok yardımcı olabılırız fakat genel mantık kalın kumdan ince kuma gitmek.
Eğer bıçağınızın ağzı kalın bırakılmışsa 400 kum Dm başlamak zımpara yemek haricinde çöm fazla işe yaramayacaktır yada bıçağınızın ağzı düZgün ise 400 kum onu körelte bilir.
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Kutsal

  • ***
  • 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: Bıçak ağzı açmak için kaç kum?
« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2017, 11:40:06 »
Katılıyorum, kalından inceye doğru gitmek lazım.
Ben eksik ifade etmişim, 400le başlamak manasında değil, kalından 400e çıkarak 400de bırakmak manasında kullanmıştım. Şimdi bakınca, yazdıklarımın yanlış anlamaya açık olduğunu gördüm.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

mustafaramazanoyar

  • ***
  • 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
Hakuna Matata