Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak Bileme Düzeneği ve Eğe'lik

SErkişi

• 109
  • Meslek: Sağlık Sektörü
  • Yer: Ataşehir-İstanbul
Bıçak Bileme Düzeneği ve Eğe'lik
« : 08 Haziran 2017, 00:42:27 »
Bıçak Bileme Düzeneği

Evdeki ahşaplardan yaptığım bıçak bileme düzeneğini paylaşmak istedim.
Boyu 25 cm. e kadar bileme taşı takılabiliyor. 45 derece bileme açısını 20 santim yüzeyde  çalışabilecek şekilde ölçülendirdim.
Üzerinde 20 cm. Süper Arkansas taşı var. Biraz irice oldu. Denedim, çalışıyor. Sanki şimdilik ihtiyacımı karşılar gibi.

Eğe'lik

Bir metrekare açıkhava atölyesi insanı mucid yapıyor  :) 12,5 cm. pis su borusu körtapası aldım. İçini 8 cm.lik hortum parçaları ile doldurdum. İnce eğeler,matkap ucu vs. ıvır zıvır el altında artık . Diğer körtapanın içine ( bir gün bir işe yarar diyerek biriktirdiğim havlu,streç den kalan) karton boruları keserek doldurdum. İhtiyaca göre daha geniş hortumlar da kullanılabilinir...

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
Ynt: Bıçak Bileme Düzeneği ve Eğe'lik
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2017, 01:43:44 »
Elinize sağlık. Bileme aparatına baya emek vermişsiniz çokta güzel olmuş. Eğelikte iyi fikirmiş. Hem hepsi el altında hemde birbirlerine zarar vermiyorlar.

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2017, 01:56:04 »
Maşallah çok güzel icatlar.youtubede fakirlik adamı mucit yapar diye bir kanal var.Orada kıt imkanlarla ürünler çıkarıyorlar.Üniversite bitirme tezinde polyamidden fan imal etmek gerekiyordu iki adet.Asla frezesiz yapamazsın denen şeyi frezeci 400 lira istedi diye beni mucit yapmıştı.Onuda fotoğraflı paylaşayım inş birilerine faydalı olur. :)
Fakirlik insanı mucit eder...

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2017, 03:23:35 »
Minimum bileme açısı kaç  derece? Mutfak bicaklari icin mengene parcasi sorun olabilir.  Ayni zamanda el ile sabit tuttugun edge pro benzeri bir eşik yapabilirsin. Ben hard disk miknatislari gömdüm oraya. Mengene açıyı cok bozuyor.  Eline saglik guzel olmuş.

« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2017, 13:07:02 »
Çok yaratıcı ve çok güzel, aynı zaman da da işlevsel olmuşlar. Ellerinize kollarınıza sağlık  :2up  :2up

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2017, 14:06:05 »
Elinize sağlık.
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

SErkişi

• 109
  • Meslek: Sağlık Sektörü
  • Yer: Ataşehir-İstanbul
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2017, 15:19:09 »
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim .

Minimum bileme açısı kaç  derece? Mutfak bicaklari icin mengene parcasi sorun olabilir.  Ayni zamanda el ile sabit tuttugun edge pro benzeri bir eşik yapabilirsin. Ben hard disk miknatislari gömdüm oraya. Mengene açıyı cok bozuyor.  Eline saglik guzel olmuş.
Sabah yanak genişliği 3 cm. olan mutfak bıçağını 22 derecede biledim. Şansa milim ile mengeneye değmedi. Daha dar yanakta sıkıntı çıkar. Gerkirse mengeneyi ahşaptan ince-sert plastiğe çevirebilirim. Ama mıknatıs hem daha garanti hem daha pratik olacaktır. Bir foto payalaşırsanız ne arayacağımı daha iyi anlarım . Kolay gelsin.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2017, 15:59:09 »
Elinize sağlık

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2017, 16:49:29 »
Helal olsun  bileme düzeneği çok güzel olmuş ellerinize sağlık  :)
Hakuna Matata

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2017, 21:12:01 »
Eğelik çok güzel iyi fikir ellerinize sağlık