Bıçak Sanatı - Forum

Ceviz Kuksaya basladim

AlpercAy

  • **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Ceviz Kuksaya basladim
« : 03 Haziran 2017, 21:22:44 »
Merhaba,
Elimde bulunan kok ceviz parcasindan Kuksaya basladim.
Sadece 12 mm oluklu ve duz iskarpelalarim var  2 saatte ramazan temposunda bu kadar oya bildim




Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Sait

  • ***
  • 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2017, 21:28:03 »
İşiniz zor valla kolay gelsin bende de vardı fakat başlamadan vazgeçtim daha güzel bi şekilde kullanma kararı aldım . kuksa hali ne kadar kullanışlı olur bilemedim .

Şeref Acar

  • *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2017, 01:52:28 »
başlamadan vazgeçtim daha güzel bi şekilde kullanma kararı aldım . kuksa hali ne kadar kullanışlı olur bilemedim .
Aynen, mesela güzel çakı kabzası çıkardı desenler gayet güzel.
Kolay gelsin

AlpercAy

  • **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #3 : 04 Haziran 2017, 02:10:18 »
Iftardan sonra 2 saat daha calistim
Resimler geldigim son nokta degil suan icin 4,2 cm derinlige indim AMA elim su topladi:))
Bu agaci desenleri icin sectim zaten elimde bolca var merakla bitecegi gunu bekliyorum
Ayrica et kalinligi icin oneriniz nedir 8 mm yeterli mi? Sizce?



Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

İdris GÜRSOY

  • ***
  • 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2017, 13:24:43 »
Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum.
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

Ali T.

  • **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2017, 13:53:25 »
Cevizin su dayanımı hakkında tecrübesi olanlar yardımcı olabilir nasıl olduğu hakkında.Kesme tahtası olarak internette satıldığını görüyorum.Bende kesme tahtası yapmayı planlıyorum inş.
Fakirlik insanı mucit eder...

Bilalariseven

  • ***
  • 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2017, 14:03:56 »
Kuksa için tuzlu suda kaynatma öneriliyor çatlamaması açısından. 8 mm yeterli bir kalınlık bence. Çok önce erik kökünden yaptığım kuksa ısı değişimden dolayı çatladı.

Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

AlpercAy

  • **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2017, 20:58:04 »
Kuksada son durum bugun iftardan once kaba formunu verdim diyebilirim





Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

AlpercAy

  • **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2017, 21:00:13 »
Kuksa için tuzlu suda kaynatma öneriliyor çatlamaması açısından. 8 mm yeterli bir kalınlık bence. Çok önce erik kökünden yaptığım kuksa ısı değişimden dolayı çatladı.


Catlamasina cok uzuldum cok guzel olmus

Siz Tuzla suda kaynattiniz mi??
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Bilalariseven

  • ***
  • 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2017, 21:12:56 »
Kaynatmadim. Ağaç denk gelirse bir tane daha yapıcam.
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

AlpercAy

  • **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #10 : 05 Haziran 2017, 20:28:33 »
Az once kuksami yaklasik 20 dk. Boyunca  kaynattim.









Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

ofyavuz

  • *
  • 8
  • Meslek: Avukat
  • Yer: Ankara
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #11 : 06 Haziran 2017, 21:57:03 »
son halini sabırsızlıkla bekliyorum, ceviz kuksa ilk kez göreceğim  :)

AlpercAy

  • **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2017, 14:20:13 »
Kuksami dun gece bitirdim asagida resimleri mevcut

Son Zimpara İşlemi oncesi Tuzla suda kaynatmistim daha sonra kurumasını bekledim ve ardından

Zımparalamaya başladım sırasıyla 320 kuma kadar ( sap kısmına ufak bir kakma işlemi yaptım)

Bu işlemler bittikten sonra dış yüzeyi devcon 30 min epoksi kapladım kurumasıyla birlikte 220 den baslayarak

600 kuma kadar zımparaladım. Ve Polisaj yapmaya karar verdim fakat motorum olmadıgı için bez ve dış

macunuyla elde yaptım biraz işe yaradı diyebilirim bunu zaten deneme maksatlı yapmıştım.

Zeytin yağıyla komple yağladım sabaha kadar kurumaya bıraktım az önce baktım yağı çekmiş
 
Bundan sonra yapmam gereken işlem var mı ayrıca henüz birşey içmedim içinden o yüzden biraz

heyecanlıyım:)) ne de olsa bunca yıldır cam bardak kullandım bakalım hayırlısı:))









Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

İdris GÜRSOY

  • ***
  • 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2017, 15:53:11 »
Super olmuş eline sağlık. Çay'ın içimi nasıl olur merak ettim doğrusu.
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

cem eser

  • ***
  • 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #14 : 07 Haziran 2017, 15:59:02 »
Elinize sağlık. Kuksa için ceviz ne kadar doğru bir seçim  bilemiyorum ama ben de kuksa yapsam cevizden yapardım. Elinizde fazla ceviz varsa talibim. Bıçaklık ve kuksalık.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Ali T.

  • **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #15 : 07 Haziran 2017, 16:26:56 »
gayet güzel olmuş inş çatlamaz.
Fakirlik insanı mucit eder...

mustafaramazanoyar

  • ***
  • 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #16 : 07 Haziran 2017, 18:43:54 »
İnşallah çatlamaz ellerinize sağlık desenler süper  :)
Hakuna Matata

AlpercAy

  • **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #17 : 08 Haziran 2017, 02:33:47 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim
İnsallah çatlamaz çünkü bende çok sevdim yanlız birşey içerlen ceviz kokuyor ona çok alışamadım:))
Et kalınlıy 0,8 mm tabanla birleştiği yerde yaklaşık 12mm kadar çıkıyor hacim olarak büyük cay bardağıyla aynı fakat tabanda oymak için 4-5 mm daha pay var. 
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #18 : 08 Haziran 2017, 13:04:30 »
Güzel olmuş ve ciddi emek var ellerine sağlık. Cevizdeki gelen o kokunun gideceğini hiç sanmıyorum, sürekli gelecektir  ::)

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Ceviz Kuksaya basladim
« Yanıtla #19 : 09 Haziran 2017, 00:15:00 »
Güzel olmuş ve ciddi emek var ellerine sağlık. Cevizdeki gelen o kokunun gideceğini hiç sanmıyorum, sürekli gelecektir  ::)


   Bende konu başlığını görünce cevizile epey mesai harcamış biri olarak aklıma bu geldi, bence kuksa için özellikle kokusu sebebi ile pek uygun değil  ::) Desen olarak çok uygun ama o acımtırak tat aklıma gelince pek hoş bir surat ifadem olmadı doğrusu  O0