Bıçak Sanatı - Forum

imza-logo çalışmaları

Berke Boyacı

Ynt: imza-logo çalışmaları
« Yanıtla #80 : 20 Mayıs 2011, 10:05:33 »
Benimkini herhangi bir ayyıldızın içine falan yapmayabilirmisiniz  O:-). Birde olabildiğince yalın ama özgür abininki kadarda gösterişli olsa :). Sonuçta bıçağa işlemek gerekecek...

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #81 : 20 Mayıs 2011, 21:03:10 »
tabikide mümkündür hocam ama sizcede biraz basit kaçmazmı benim için sorun olmaz yapmaya çalışırım ama sanki çok basit gibi geldi bana ::)

Yalın ve basit olması özel isteğimdir. Yapabileceğim eserler şahaser olmayacağından şimdilik logo da basit olsun istiyorum.

Teşekkürler, iyi günler.
You lie, we die.

kaligraf

• 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
« Yanıtla #82 : 21 Mayıs 2011, 01:24:27 »
bazı hocalarım bilir özellikle yaşı olan abilerimiz HAT dersi alır iken icazet alınıcaya kadar ( hocanızın size verdiği diploma benzeri eser ) yada imza atmak için izin alınıcaya kadar ki oda baya bir iyi olman lazımki anca ozamn imza atılır bunu haricinde imza atılmaz bunun için çıraklık eseri dedğiniz şeylere imza atmasanızda olur ama bu işe gönül verip istinadınız da var ise bu bir gün kalfa ve daha sonrada usta olacağınız anlamına gelir... ee okdar da usta olmuşun bir imazn olsa ve bu imza da biraz gösterişli olsa fena olmaz hani diye düşünüyorum ama bu benim fikrim tabi... ki imza değişmez bir şeydir... bir kere yapılan imza değişmez... logo değişir ama imza değişmez... amaben çok sade bir şey istiyorum diyorsanız benim için bir farketmez kafanızdaki şeklide tarif ederseniz dahada yardımcı olurum size isterseniz bir düşünün bu konuyu misalen benim imzam çok sasde olmasına rağmen çok estetik duruyor benim gözümde ama genede işlerken uğraştırmayacak bir şey diyemem. genede bir düşünün bu herkez için geçerli bence yada bu sizin zevkini ben haddim olmadan fikir  vermeye çalışıyorum....

edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan

YUNUS EMRE

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #83 : 21 Mayıs 2011, 12:08:51 »
Mücahit hemşerim banada şöyle osmanlı harfleriyle ve türkçe fatih yazabilirmisin f nin üzerine ha hanın üstüne te nin noktası olsa iç içe geçmiş şekliyle ,

Uploaded with ImageShack.us
logomda bu şekilde olacak türkçe fatih yazısını olabildiğince sade olursa sevinirim.

Berke Boyacı

« Yanıtla #84 : 21 Mayıs 2011, 12:39:17 »
Mücahit abi Özgür abiye yaptığın kadar sade olması benim için yeterli :).

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #85 : 21 Mayıs 2011, 16:52:18 »
tamamdır madem sade yapcağız yaparız... hocam kusura bakma FATİH yazmışsınız ama ben tam olarak anlayamdım istediğiniz tarzı biraz daha anlatırsanız daha iyi yardımcı olacağımı düşünüyorum...

saygılar

YUNUS EMRE

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #86 : 22 Mayıs 2011, 13:24:02 »
Fatih bey siz de mi Kayılardansınız?

bazı hocalarım bilir özellikle yaşı olan abilerimiz HAT dersi alır iken icazet alınıcaya kadar ( hocanızın size verdiği diploma benzeri eser ) yada imza atmak için izin alınıcaya kadar ki oda baya bir iyi olman lazımki anca ozamn imza atılır bunu haricinde imza atılmaz bunun için çıraklık eseri dedğiniz şeylere imza atmasanızda olur ama bu işe gönül verip istinadınız da var ise bu bir gün kalfa ve daha sonrada usta olacağınız anlamına gelir... ee okdar da usta olmuşun bir imazn olsa ve bu imza da biraz gösterişli olsa fena olmaz hani diye düşünüyorum ama bu benim fikrim tabi... ki imza değişmez bir şeydir... bir kere yapılan imza değişmez... logo değişir ama imza değişmez... amaben çok sade bir şey istiyorum diyorsanız benim için bir farketmez kafanızdaki şeklide tarif ederseniz dahada yardımcı olurum size isterseniz bir düşünün bu konuyu misalen benim imzam çok sasde olmasına rağmen çok estetik duruyor benim gözümde ama genede işlerken uğraştırmayacak bir şey diyemem. genede bir düşünün bu herkez için geçerli bence yada bu sizin zevkini ben haddim olmadan fikir  vermeye çalışıyorum....
...

Ustam haddim olmayarak bir ek de ben yapayım. Hat icazeti alınmadan ne çalışmaya imza atılır ne de çalışma başkasına verilir ya da satılır diye not düşeyim. Tezhip dersleri alan bir öğrenci aynı zamanda hat dersi alıyorken kendi hattını kendi tezhibinde bile kullanmasına izin yoktur. Hoca anlarsa fena olur. Örneklerle sabittir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #87 : 22 Mayıs 2011, 15:16:51 »
örnekler dahada çoğaltılabilir hocam ama dediğiniz doğrudur bir imza deyip geçebilir insan ama herşeyin bir usulu olduğu için bunun da usulü böyledir ve uzun zaman çalışmak gerekir ortalama bir süre vermek gerekirse 5 ila 10 yıl arasında değişir tabi bu süre usta olmak için yeterli değildir sadece elinin bazı şeylere alışması demek olur ama usta olmak için 10 yıldan fazla çalışmak gerekir bundan sonra icazet verilince bu işi yapabilirsin demek olur ama aslında herşey yeni başlıyor demek oluor buda  ;)

YUNUS EMRE

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #88 : 24 Mayıs 2011, 11:00:56 »
Fatih bey siz de mi Kayılardansınız?

Dedelerimden duyduğum bildiğim kadarıyla öyleymişiz,oğuzların kayı boyundan yörük diyede tabir edilen karakeçililerden, çok fazla detaylı bilgim yok, rahmetli dedemin ağabeyi köyümüzün mevlevi şeyhi idi bir sohbetinde yöneltilen soruda  oğuzların kayı boyundan olduğumuzu ve o yöreye gelip yerleştiğimizi söylemişti.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #89 : 24 Mayıs 2011, 11:38:02 »
O zaman akraba oluyoruz.  :) Biz de amuca/amıca kabilesindeniz. Ertuğrul'un oğlu, Osman'ın abisi olan Gündüz Bey'in Osmanoğullarının amcası olmasından dolayı bu ad yakıştırılmış.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #90 : 24 Mayıs 2011, 12:38:28 »
O zaman akraba oluyoruz.  :) Biz de amuca/amıca kabilesindeniz. Ertuğrul'un oğlu, Osman'ın abisi olan Gündüz Bey'in Osmanoğullarının amcası olmasından dolayı bu ad yakıştırılmış.
evet kayı boyundan olanlarla kan bağımız var  anadolunun bir çok yerine dağılmış,sonradan yer değişimleride çok olmuş 1800 lerden sonra yerleşmeye başlamışlar. bazı yörük aşiretleri kayıdan hariç bir çok boy var fakat kayı boyundan olanlarla diğerlerine oranla daha yakın akrabayız.  gördesten osmanlı sarayına çalışması için adam gönederirlermiş eskiden.
bazen hiç tanımadığım biriyle hasbel kader tanışıyoruz sanki çok önceden tanışıyormuş gibi sıcak kanlı geliyor askerde yaşamıştım bunu,sonra soruyorum nerelisin diye memlekette tutmuyor,ama karakeçiliyim deyince yörüğüm deyince tamam diyorum sende akrabasın kan çekiyor.simadanda belli oluyor zaten.

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #91 : 24 Mayıs 2011, 13:24:16 »
tamamdır madem sade yapcağız yaparız... hocam kusura bakma FATİH yazmışsınız ama ben tam olarak anlayamdım istediğiniz tarzı biraz daha anlatırsanız daha iyi yardımcı olacağımı düşünüyorum...

saygılar
fatih ismini resimdeki şekliyle yazabilirmisiniz alttakide logo olacak ama o hatla yazılmaz heralde,yani harfler üstüste gelecek şekliyle yazabilirseniz,sevinirim.bende manisalıyım bu arada saygılarımla

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #92 : 24 Mayıs 2011, 14:49:18 »
yaazmaya çalışırım hocam ama bana ayrıntılı bir şekilde anlatmanız lazım logo yu ;) hemşeriyiz demek...  :2up bu arada logoları unuttum sanmayın bu aralar işlerim çok yoğun çalışma saatlerim sabah 9:00 sabaha karşı 4-5:00 çok yorugun oluyorum nzaten uyumaya yetecek zamanım dahikalmıyor nerdesyse ama 4 gün sonra feraha kavuşucam ozamn yine başlıyacağım çalışmalara bu yüzden ki,mse kusura bakmaz ise sevinirim....

saygılar

YUNUS EMRE

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #93 : 24 Mayıs 2011, 15:06:05 »
yaazmaya çalışırım hocam ama bana ayrıntılı bir şekilde anlatmanız lazım logo yu ;) hemşeriyiz demek...  :2up bu arada logoları unuttum sanmayın bu aralar işlerim çok yoğun çalışma saatlerim sabah 9:00 sabaha karşı 4-5:00 çok yorugun oluyorum nzaten uyumaya yetecek zamanım dahikalmıyor nerdesyse ama 4 gün sonra feraha kavuşucam ozamn yine başlıyacağım çalışmalara bu yüzden ki,mse kusura bakmaz ise sevinirim....

saygılar

Hocam kendinizi kasmayın zaten zahmet veriyoruz  :-[  İyi bilirim o saatlerde çok çalıştım malum bizim iş dondurma yaz sezonuda başladı  sabah 8 de ruta bir başlarız sabaha karşı 3-4 depoya geliriz 1 saat mal yüklenir saat 5 de eve gitmiş oluruz bir sonraki günde aynı...

Saygılar...

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #94 : 24 Mayıs 2011, 16:31:23 »
valla halim kalamadı bikaç gün sonra feraha kavuşacam en geç 1 haftaya yayınlamaya başlarım logoları kimse unutulmuş değildir o yüzden mazur görünüz...

YUNUS EMRE

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #95 : 25 Mayıs 2011, 14:29:42 »
bu motifi de kullanmamız ve sıkıştığı bu dar anlayıştan kurtulması için çaba sarfetmemiz gerektiğini düşünüyorum ama cesaretlendirici/motive edici bir kaç söze ihtiyacım var sanıyorum >:D bu düşüncemle ilgili fikirleriniz benim için gerçekten çok önemli.
Emin Abi seni biraz cesaretlendireyim , Sana ustama yaptırdığım , bağa , sedef ve gümüş malzemeli yüzüğümün resimlerini göstereyim...

Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #96 : 25 Mayıs 2011, 14:43:52 »
mehmet güleç hocamızın ilk logo taslağı m güleç olarak yapıldı taslak bıçağın kabzesine bakarsanız  bir M harfi görebilirsiniz... taslak eğer hoşunuza giderse  bir kaç değişiklik ve düzeltme ile yapılabilir

saygılar...

YUNUS EMRE

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #97 : 25 Mayıs 2011, 14:54:36 »
bu motifi de kullanmamız ve sıkıştığı bu dar anlayıştan kurtulması için çaba sarfetmemiz gerektiğini düşünüyorum ama cesaretlendirici/motive edici bir kaç söze ihtiyacım var sanıyorum >:D bu düşüncemle ilgili fikirleriniz benim için gerçekten çok önemli.
Emin Abi seni biraz cesaretlendireyim , Sana ustama yaptırdığım , bağa , sedef ve gümüş malzemeli yüzüğümün resimlerini göstereyim...

sinan üstadın yaptığı bir esermidir bu yoksa
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #98 : 25 Mayıs 2011, 15:03:20 »

ağam çok saol. gerçekten moral verdin ^-^
senin yüzük benimkinden daha başarılı olmuş işçilik olarak ama benim bağa seninkinden daha güzel >:D ve ortaya koyulan ay motifi tam aradığım şey, bunu kullanacağım, haberin olsun :2up

ustana hürmetlerimi ilet lütfen, ellerine sağlık...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #99 : 25 Mayıs 2011, 16:36:16 »
Aleyküm Selam
Sinan Ustam yaptı sağolsun , tabi öncesinde baya bir telkinde bulundu , bak seni yahudi zannederler vs. diye ben dedim kim ne derse desin kardeşim ben Müslümanım bu Mühür de Hem Süleyman hem Davud as ' ın mührü ve ikisi de bizim peygamberimiz , tabi Davud as. a da ayrı bir hürmetim var , e tabi biz ortasına hilali de attık , tam Müslüman oldu .Allah kabul etsin. Abi birazca değiştirip kullanabilirsin , çünkü bu benim imzam , piyasadan bütün mallarını toplatırım ona göre...
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.