Bıçak Sanatı - Forum

Shinogi Tanto

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Shinogi Tanto
« Yanıtla #40 : 11 Aralık 2018, 09:58:20 »
Çok belirgin değil haklısın. Hamonu ortaya çıkarmadan önce belirgindi aslında ama  asit parlatma döngüsüne girince ister istemez bu keskin hat kayboluyor.  Hamon çıktıktan sonra belki tekrar bir perdah geçilebilirdi, denemek lazım ama yüzey her an bozulabilir. Kum farkı yok, sadece dokusal fark var, asitle yapılan belirginleştirme işleminde, asit sert bölgeyi ve yumuşak bölgeyi eşit aşındırmıyor ve ardından uygulanan parlatma işlemi de her iki dokuyu eşit parlatmıyor. Bu nedenle dokular farklı görünüyor.

Gene eski bir konu hortlatıyorum,  :D Sefa hocam fotoğraflarda yada çizimlerde tantonun hep keskin hatları var gibi görünüyor. Dışbükey taşlama yanaklarda mı var?



Yani benim benzettiğim soldaki görsel gibi. Sizin söylediğiniz sağdaki görsel gibi mi?

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Shinogi Tanto
« Yanıtla #41 : 11 Aralık 2018, 21:19:56 »
sefa hocam elinize sağlık

İsmail ULUSOY

  • ***
  • 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
Ynt: Shinogi Tanto
« Yanıtla #42 : 12 Aralık 2018, 15:15:23 »
Ellerine sağlık sefa hocam. Maşallah  çok güzel olmuş. Bıçak 2017 ama biz 2018 de gördük. Kusura bakma. Adamın harakiri yapası geliyor. Günah sizin boynunuza.  :D

Ynt: Shinogi Tanto
« Yanıtla #43 : 15 Aralık 2018, 01:30:34 »
Çok sağolun arkadaşlar, şehir dışındaydım bu nedenle biraz geç yanıt veriyorum affola.
Orkun aynen tahmin ettiğin gibi sağdaki kesite benzer bir taşlama var ama abartılı bir dışbükeylik yok, kesip baksak anlaşılabilir.