Bıçak Sanatı - Forum

Shinogi Tanto

Shinogi Tanto
« : 25 Mayıs 2017, 16:38:37 »
Hazır elim değmişken yaptığım bu işi de foruma ekleyeyim de tembellik yapıyor demeyesiniz  ^-^ Malzeme W2 karbon çeliği, yüzeyde Hamon var, Sori almadı ne yapalım içinde yokmuş  ;)
Detayları fotoğrafta göründüğü için çok didikleyerek açıklama yapmayacağım. Sonuç olarak, hem teknik hem de malzeme olarak diğer Tantolardan çok farklı değil. Bolca fotoğraf ekliyorum ve ölçüleri aşağıya yazıyorum.

Tam boy: 355
Namlu: 228
Genişlik: 26
Kalınlık: 5
Tsuba: Pirinç
Habaki: Bakır
Kashira ve Fuchi: Bakır

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Ynt: Shinogi Tanto
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2017, 16:46:16 »
Ellerinize emeğinize sağlık gene süper bi çalışma . Siz değerli ustalarımızı gördükçe insanın sınırlarının olmadığını anlıyorum .

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2017, 16:50:29 »
Zerafet ve güç.Elinize emeğinize sağlık Sefa ustam.
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2017, 16:57:09 »
Of of of Hocam süper olmuş  ;D  Ayrıntı ve emek akıyor çalışmanızda .sapta vatoz derisi var galiba pimin üzerine derinin kabarıklıklarını da işlemişsiniz detay detay detay .Hocam mazur görün sapta sarılı ip için 2,5 mm kalınlığında mumlu yassı saraç ipleri var kullanılabilir mi bilmiyorum .

Oğulcan

• 96
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2017, 17:06:04 »
Elinize sağlık ustam acaba bu tanto da pimden ayrılıp parçalara ayrılıyor mu. Ayrılıyorsa resmini atma imkanınız varmı  :)

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2017, 17:32:06 »
Sefa hocam bıçaklar üst üste geliyor.Maşallah bu ne üretkenlik, çalışkanlık böyle.Bizi utandırıyorsunuz .Harika bir çalışma olmuş bakmaya doyamadım.. Size bir sorum olacak;Bu namlunun içinden geçtiği kısım yani isminizin yazılı olduğu kısma en yakın bakır parça (özür dilerim ismini bilmediğim için biraz uzun oldu) bu parçayı  içini oyarak mı yapıyorsunuz yoksa plaka halinde de bükerek mi şekil veriyorsunuz?
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2017, 17:33:42 Gönderen: cem eser »
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 25 Mayıs 2017, 18:09:56 »
Elinize sağlık ustam. Samuray 'a verseniz Harakiri yapmaya kıyamaz heralde. Çok güzel.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2017, 18:12:31 »
Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, desteğiniz yadsınmaz  :2up  :2up

Armağan, ipi görmek lazım özellikle genişliği ve kalınlığı önemli bir örnek olsa yorum yapabiliriz belki ama zamanında çok aramıştım ve buna uygun bir ip bulamamıştım. Şahin arkadaşımız bu ipten ördürmüştü ama renk beyazdı, boyadım ama sonuç beni tatmin etmeyince tekrar orijinal ipe döndüm. Sapta ( Tsuka) Same ( bir tür vatoz derisi) var haklısın.

Oğulcan, sadece pimi çıkarmak bıçağın tamamen demonte olmasını sağlıyor. Bunun fotoğrafını çekemem çünkü elimde değil ama daha önceki Tantolarda benzer fotoğraflar var.

Cem, o parça bakır ve ismi Habaki, plaka halinde bakırdan bükülerek yapılıyor ve alttan sert lehimlemeyle birleştiriliyor. İçi dışı konik bir parça.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #8 : 25 Mayıs 2017, 18:32:08 »
Bazen umutsuzluğa kapıldığım anlar oluyor. Yine öyle oldu Sefa Hocam birden. Ellerine sağlık yakından görmek isterdim bu tantoyu nasip diyeyim :)

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #9 : 25 Mayıs 2017, 19:57:36 »
Bazen umutsuzluğa kapıldığım anlar oluyor. Yine öyle oldu Sefa Hocam birden. Ellerine sağlık yakından görmek isterdim bu tantoyu nasip diyeyim :)
  Kesinlikle ben de isterdim.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 25 Mayıs 2017, 21:16:31 »
Zor iş. Ellerine sağlık Sefa Hocam  :2up

erydn

• 162
  • Eray-1983
  • Meslek: Memur
  • Yer: Konya(DENİZLİ)
« Yanıtla #11 : 25 Mayıs 2017, 23:42:57 »
Ellerinize sağlık.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #12 : 25 Mayıs 2017, 23:56:23 »

Of, of , offffff çok güzel olmuş ustam, Maşallah ellerine sağlık, sanırım bu Japon bıçaklarını ince işciliğinden dolayı sevmiyorum ustam bu nasıl ince işcilik  :2up :2up :2up

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #13 : 26 Mayıs 2017, 00:39:09 »
Sefa hocam elinize sağlık japonlar görse hayıflanırdı Eminim. Ayrıca kabzaya sarılaran ipin örneği varsa Bursa'dan yardımcı olabilirim ve ince paracordun içindeki ipleri çıkarınca yassı güzel bir ip oluyor
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

« Yanıtla #14 : 26 Mayıs 2017, 01:56:28 »
Herkese ayrı ayrı  teşekkür ediyorum, çok sağolun güzel sözleriniz için.

Alper, çok sağol önerin için Seni hiç uğraştırmayayım çünkü büyük olasılıkla aynı ip yoktur. Sorun yok zaten, getirtiyorum yurtdışından. Elimde yeteri kadar var  ;)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #15 : 26 Mayıs 2017, 02:27:08 »
Sefa ustam ellerinize sağlık güzel bir tanto olmuş. Shinogi hattı belirgin değil mi?yoksa fotoğraf mı beni yanıltıyor? Bu belirgin halini perdah aşamasında ben de kaybetmiştim. Ustam hattın belirgin olması için bir yöntem var mıdır? Ayrıca Hamon hattıyla sırt hattı arasında sanırım kum farkı oluyor. Bunu nasıl bir teknikle yapıyorlar?Teşekkürler.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #16 : 26 Mayıs 2017, 02:42:22 »
Çok belirgin değil haklısın. Hamonu ortaya çıkarmadan önce belirgindi aslında ama  asit parlatma döngüsüne girince ister istemez bu keskin hat kayboluyor.  Hamon çıktıktan sonra belki tekrar bir perdah geçilebilirdi, denemek lazım ama yüzey her an bozulabilir. Kum farkı yok, sadece dokusal fark var, asitle yapılan belirginleştirme işleminde, asit sert bölgeyi ve yumuşak bölgeyi eşit aşındırmıyor ve ardından uygulanan parlatma işlemi de her iki dokuyu eşit parlatmıyor. Bu nedenle dokular farklı görünüyor.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #17 : 26 Mayıs 2017, 03:26:26 »
Sağolun hocam  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #18 : 26 Mayıs 2017, 08:45:37 »
Hocam ellerinize sağlık ben en çok hamonu beğendim. O ne güzel çıkmış öyle :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Aytuğ Talha

• 236
  • Hattat-Kemankeş..
  • Meslek: İnşaat Mühendisi
  • Yer: Amasya
« Yanıtla #19 : 26 Mayıs 2017, 11:32:43 »
Elinize sağlık Sefa Hocam..