Herhese merhaba foruma yeni katıldım. Mesleğim grafik tasarım olduğu için tasarıma biraz yakınım. Aklımdada ava başlayacağımdan bir bıçak tasarımı var. Aslında kendi bıçağımı kendim yapmayı denemek isterim ama şu an bu mümkün değil (yer-zaman sorunu). Bir aydır bıçaklar ve çelikler ile ilgili okuyorum ama karar veremedim bu tasarımda kullanım açısından hangi çeliği kullanmam lazım. Sonuçta bıçağın geometrisinin , formunun ve kullanım alanı olan bir çelik cinsi olmalı. Bu bıçakla yapmak istediklerimi de kısaca maddeler halinde yazayım. Bu planlanan kullanım alanına göre hem tasarımda eksileri ve artıları siz tecrübeli ve benden bu konuda daha bilgili arkadaşlardan öğrenmek isterim. bu
1) Av hayvanı can çekişiyorsa merhamet için nefesini kesmek. (kuş, ördek, tavşan belki birazda domuz

(kanca kısmı domuz gibi bir hayvana sapladığımda bıçağı geri almamı muhtemelen zorlaştıracak)
2)Av hayvanının derisini yüzmek (burun kısmı bu yüzden biraz oval çizdim ve ucun üzerine kanca koydum)
3)Yabanda yemeklik malzeme
4)Ateş yakmak için odundan talaş kaldırmak. Odunu ikiye ayırma işinde kullanacağımı sanmıyorum . Çünkü ozaman kancadan vazgeçmem gerekeceğini düşünüyorum ??
5)Dal parçasının ucunu açmak
Tabi bunlar düşündüklerim. Elbette sürekli olmamakla beraber bu amaçların dışına çıktığım olucaktır. Ama bu bıçağı elime aldığımda gözüm gibi bakacağımdan da eminim. (işbortadan 6.sınıfta aldığım bıçağı arkadaş kaybedene kadar tam on sene yağlayıp ballayarak gözüm gibi bakmıştım oradan biliyorum)
Neyse çok uzattım arkadaşlar kusura bakmayın çizimi atıyorum