Bıçak Sanatı - Forum

Ev yapımı matkap tezgahı

Bilalariseven

• 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Ev yapımı matkap tezgahı
« : 11 Mayıs 2017, 12:04:43 »
Daha önce de örneklerini gördüğüm matkap tezgahından ücretsiz edindiğim fırınlanmis kavak parçalardan bir tane de kendime yaptım. Sadece 7 lira raylara ödedim. Yapımı oldukça basit çekmece sistemi gibi.. Bütün ek yerleri 90° kesip birleştirdim mandrenin geçtiği yuvayı tatlı sıkı geçecek şekilde açtıktan sonra plastik kelepçe ile sabitledim.  4 ay gibi bir süredir kullanıyorum bir sıkıntı çıkmadı. Umarım birilerinin de işine yarar..
Matkabı tam oturmadan fotoğraf çekmişim, video da detaylı görünüyor 🙂

https://drive.google.com/file/d/0BzSTXvmu9A__azN0eEZlbXM5U3c/view?usp=drivesdk
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Ev yapımı matkap tezgahı
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2017, 14:50:04 »
Çok pratik ve  çokgüzel olmuş
Elinize sağlık  :2up

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2017, 17:16:34 »
Elinize sağlık akıllıca olmuş

İdris GÜRSOY

• 425
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2017, 17:37:25 »
Elinize sağlık. Matkabın tablası tek taraflı vidalama,yapıştırma diye düşünüyorum üstten baskı uyguladığınızda sola doğru yatma olmuyor mu? oluyorsa delik yamuk olur. Ayrıca kızakları 2 ayak yerine 4 ayaklı yaparak kendimde denemeyi düşünüyorum.
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

İdris GÜRSOY

• 425
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2017, 17:44:02 »
Bende bu raylardan almıştım. Yatay sekilde perdah atabilmek için duzenek yapacaktım bir süredir ertelemiştim. Bu projeyi görünce artık yapmalıyım.😀
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

SErkişi

• 109
  • Meslek: Sağlık Sektörü
  • Yer: Ataşehir-İstanbul
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2017, 18:00:52 »
Öncesinde ben de ev yapımı tezgahları internette araştırdım ama gözüm kesmemişti.
3-4 gün önce Stayer sg 43 b matkap tezgahı aldım. Pişman oldum. Klavuz mili ile yataklarının arasında boşluk var. 6 cm aşağı inişte sol arkaya 2-3 milim kaçıyor. Elle açmaya göre çok rahat ama yine de hayal kırıklığı oldu.
Keşke bu pratik yöntemi daha önce paylaşsaymışsınız. Ellerinize sağlık. Çok beğendim.

Bilalariseven

• 161
  • Yer: Sultanbeyli
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2017, 22:02:10 »
Öncelikle beğenilmesine sevindim, teşekkür ederim.

Elinize sağlık. Matkabın tablası tek taraflı vidalama,yapıştırma diye düşünüyorum üstten baskı uyguladığınızda sola doğru yatma olmuyor mu? oluyorsa delik yamuk olur. Ayrıca kızakları 2 ayak yerine 4 ayaklı yaparak kendimde denemeyi düşünüyorum.
Tam bitmeden fotoğraf çektiğim için öyle görünüyor üç eksenli yapıştırma ve vida var. Videoda görünüyor. İki ayağa da yatay destek attım. Fikir vermesi açısından paylaştım, inşallah daha iyileri de yapılır.
Bende bu raylardan almıştım. Yatay sekilde perdah atabilmek için duzenek yapacaktım bir süredir ertelemiştim. Bu projeyi görünce artık yapmalıyım.😀

Bıçak yapmaya başlayınca arsız bir düzenek yapmıştım hiç randıman alamadım. Onun yerine elde perdah yapmaya alışmak lazım 😉

Öncesinde ben de ev yapımı tezgahları internette araştırdım ama gözüm kesmemişti.
3-4 gün önce Stayer sg 43 b matkap tezgahı aldım. Pişman oldum. Klavuz mili ile yataklarının arasında boşluk var. 6 cm aşağı inişte sol arkaya 2-3 milim kaçıyor. Elle açmaya göre çok rahat ama yine de hayal kırıklığı oldu.
Keşke bu pratik yöntemi daha önce paylaşsaymışsınız. Ellerinize sağlık. Çok beğendim.

Teşekkür ederim. Bende çok araştırdım Çin malı olanlar güven vermedi. Karaköyde İzmir yapımı döküm stand buldum astarı yüzünü geçince pes edip yapiverdim 🙂
Birde biraz kullanıp test ettikten sonra paylaşmanın uygun olacağını düşündüm. Bilsem paylaşırdım 🙂
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2017, 09:32:19 »
dikmelerin arkası dirsek desteği atsanız daha sağlam olurmuş.başarılı bir çalışma olmuş.
Fakirlik insanı mucit eder...

sbarutcu40

• 10
  • Meslek: kamu
  • Yer: kırşehir
« Yanıtla #8 : 01 Haziran 2019, 22:08:02 »
çok pratik maliyetsiz bir işlem çok güzel olmuş fakat delik delerken aşağıya doğru  baskı yaptığınızda matkabın bağlı olduğu yer esneme yapacaktır. o bölme 3 gen dirsek koymanız tavsiyedir.
Ve bir gün gelir tüm dualar kabul olur, yeter ki inanmaktan vazgeçmeyin.