Çeliğinin ne olduğunu bilmediğim , avuç taşlama ile kesilirken kıvılcımdan içinde karbon olduğunu tespit ettiğim bir çelik ile bir adet bıçak yaptım . Bu bıçak paslanıyordı, ben de paslanmasın diye karartmaya karar verdim. Pas ve kireç sökücü , asidik ve mavi özelliklere sahip olan bir kimyasal vardı evde. ( Başka bir çelikte kullandığımdan ötürü iş gördüğünü biliyorum . )
Acelem var diye, üzerinde yazdığı halde , içine su katmadan direk attım , 3 kere yaklaşık 5-10 dk beklettim .Hafif pas vardı bıçakta , dışarı pas attı , sonra diğer 2 seferde de siyah bir sıvı hava baloncuklarına eşlik ederek dışarı çıktı . Her seferin sonunda sünger ile sildim , yıkadım ve karbonatlı suda PHnı 7'ye çekmeye çalıştım .Sünger ile sildikten sonra , her seferinde siyah kısım çıktı ve gri pütürlü bir kısım kaldı .
En sonda su katmadığım için , bıçaktaki testere olan kısım kaybolmuş (Sadece bir zamanlar testere olduğuna işaret eden çizgiler kalmıştı. ) , gri bir renge bürünmüştü. Bu gri rengi çıkarmak için zımpara kullandım , bıçak değil de zımpara kağıdı aşındı ve delinmeye başladı . Gri kısım sert, ve pütürlü .Bu gri kısım nedir , neden olmuştur ?
Ekleme : Gri bıçağın dış kısmı , kaplamadan çok çelik gibi duruyor .Bu sefer daha dikkatli yazdım , hatam varsa uyarın .