Bıçak Sanatı - Forum

Hidrolık pres..

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: Hidrolık pres..
« Yanıtla #80 : 26 Ağustos 2011, 18:12:08 »
izmirden gelen naklıyecılerımız var. ve kafama tam olarak taktıysam ızmıre gıdıp alırım..  >:D

ama fıyat çok ucuz..?  piston ve dığer tertıbatlar kontrol edılmeden alınmaz.

hem izmiride gezmış oluruz..

işin doğrusu burada 1500 tl.ye yapacak yer buldum . adamlar sadece bu işi yapıyor hele bırtane 20 tonluk yapmıslar masanın uzerıne koy çalış .sankı bızım işler için siparişle yapılmış.
konuştum ölçuyu ver gerısıne karışma dendı..  sanırım burada bır tane yaptırıcam.

Taner Hocam, ben aylak adamım.
Bu iş için İzmir'e gelirsen, seni otogardan ya da havaalanından alıp, gideceğin yerlere tek tek götürüp üzerine de İzmir'i gezdirmek benden.
Yeter ki o tarihte İzmir'de olayım.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #81 : 26 Ağustos 2011, 18:17:10 »
kendisi küçük ama galiba cevabı büyük bir sorum var: hidrolik presle şahmerdan arsında çeliğe yaptıkları iş açısından fark var mı? şahmerdan vuruyor, pres eziyor. bu iki uygulama farklı çelikler elde etmek için mi kullanılıyor, nedir yani? neden yani :)
Nacizana fikrime göre, her ne kadar işin uzmanı olmasamda, bence en büyük fark demirin alacağı sonuç şekilde.
Yani döverek lama ya da dikdörtgen kesit gibi daha düzenli şekilller yapılacaksa pres.
Ama nisbeten düzensiz bir şekil yapılacaksa, örneğin balta ağzı gibi şahmerdan.
Pres iki kalıp arasında çalışmaya ve düzenli kesitler çıkarmaya daga uygun.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #82 : 26 Ağustos 2011, 18:18:09 »
kendisi küçük ama galiba cevabı büyük bir sorum var: hidrolik presle şahmerdan arsında çeliğe yaptıkları iş açısından fark var mı? şahmerdan vuruyor, pres eziyor. bu iki uygulama farklı çelikler elde etmek için mi kullanılıyor, nedir yani? neden yani :)

yapılan işe etkileri var ama bu sadece işlemleri kolaylaştırıp - zorlaştırması yada yapılan işe göre daha işlevsel olup - olmama bakımından karşılaştırılabilir.

iki makineden çıkan çeliklerin, birinin diğerinden üstün veya farklı olacağını söylemek yanlış olur. ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #83 : 26 Ağustos 2011, 19:16:00 »
İkisinden de isterdim, bir de hidrolik merdane  :P

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #84 : 26 Ağustos 2011, 19:20:20 »
Merdane en kolayı, aslında sana en iyi merdane olur, ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #85 : 26 Ağustos 2011, 19:33:11 »
Merdane en kolayı, aslında sana en iyi merdane olur, ;)
Satıh taşlamayı da unutmuyoruz tabii ...  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #86 : 26 Ağustos 2011, 19:50:23 »
Bu kışa epeyce iş var :)

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #87 : 26 Ağustos 2011, 21:43:59 »
pres bedavanın bedavası ;)  ıkı üç ay değil iki üç haftaya kalmadan gıder bence . valla buralarda olsa almıştım.. ızmır baya uzak..

Resimdeki  pres  için  yüksek  fiyat  bence  Taner .. :)    ekmeği  değil   kırıntısı  bile  yenmiş  gibi eski   bir   çini  presine  benziyor .  Çini üretenler  gün içinde  çok  seri ve yüksek  adetli  baskı  yaptıklarından  hidrolik aksam  tümüyle  laçkalaşır tamamını  değiştirmek  yerine de  satarlar ve  yenisini alırlar..  Hidrolik motoru orijinal değil  el  yapımı . konya  yapısına  benziyor
konstruksiyonda   çelik  döküm değil ,  kaynaklı   u   demiri  .  bence  uzak  durun. Adam  etmek  yenisini  yapmaktan  daha  pahalıya  gelir
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #88 : 26 Ağustos 2011, 22:35:24 »
izmirden gelen naklıyecılerımız var. ve kafama tam olarak taktıysam ızmıre gıdıp alırım..  >:D

ama fıyat çok ucuz..?  piston ve dığer tertıbatlar kontrol edılmeden alınmaz.

hem izmiride gezmış oluruz..

işin doğrusu burada 1500 tl.ye yapacak yer buldum . adamlar sadece bu işi yapıyor hele bırtane 20 tonluk yapmıslar masanın uzerıne koy çalış .sankı bızım işler için siparişle yapılmış.
konuştum ölçuyu ver gerısıne karışma dendı..  sanırım burada bır tane yaptırıcam.

Taner Hocam, ben aylak adamım.
Bu iş için İzmir'e gelirsen, seni otogardan ya da havaalanından alıp, gideceğin yerlere tek tek götürüp üzerine de İzmir'i gezdirmek benden.
Yeter ki o tarihte İzmir'de olayım.

teşekkür ederim, şayet nıyetlenırsem haber vereceğim   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #89 : 26 Ağustos 2011, 22:38:43 »
anladım ustam .yanına yaklaşma diyorsun  ;)  işin doğrusu ,  gönlümde olan tezgah  üstüne bıle kurabıleceğimiz
ufak ama kuvvetlı bır pres. onuda bızım elemanlar yapıyor.  ufak olması önemlı artık atölye dolmaya başladı ve karışıklıktan nefret ediyorum ben..  :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #90 : 27 Ağustos 2011, 11:26:47 »
taner bahsettigin gibi pratik bir pres benimde işime gelir. bir ara fotograf ekleyebilirisin.?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #91 : 27 Ağustos 2011, 12:40:23 »
tamam Durukan bır ara resımlerını çekerım . tabı satılmadıysa ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #92 : 27 Ağustos 2011, 23:13:19 »
ufak presin resimleri..  iskeletın boyutunu  yarı yarıya küçültebiliriz  25/30 tonluk için 2000tl  fıyat verdi

« Yanıtla #93 : 28 Ağustos 2011, 02:00:11 »
Taner gayet temiz işçilik görünüyor. Yağ tankıda ayrı bir yerde bence sende böyle ayaklı yaptır ileride daha esnek hareket edebilirsin en azından tezgahın üzerinde yer kaplamaz. Fiyatıda gayet iyi. yerim olsa bir tanede ben sipariş ederdim kesin, uğraşmaktansa.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #94 : 28 Ağustos 2011, 02:05:48 »
bunun iskeletini daha kalın ve ufak yaptıkmı harıka olur ustam. sanırım 25/30 tonluk bızım işimiz için yeterlı gelır.
bırde başka bır yeri kıralama durumum var sanayi ceyranı yok. motoru trıfazeden monofazeye çevırttırmek lazım  ;)

« Yanıtla #95 : 28 Ağustos 2011, 02:20:23 »
Bencede görür.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #96 : 28 Ağustos 2011, 02:27:02 »
hadi bakalım hayırlı olsun diyelimmi
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #97 : 28 Ağustos 2011, 02:29:11 »

Şahmerdan yüzey sertliğini prese göre daha fazla arttırır ama malzemede mikro çatlak oluşma riski daha fazla. 30 tonluk bir pres(hidrolik dövme makinesi) 300 tonluk şahmerdana(mekanik dövme makinası) eşdeğer.

« Yanıtla #98 : 28 Ağustos 2011, 02:36:19 »
Konuyu biraz daha açarmısın, özellikle yüzey sertliğini arttırma ve kıyaslamadaki dengesizliğin nedeni nedir?

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #99 : 28 Ağustos 2011, 02:45:35 »
Konuyu biraz daha açarmısın, özellikle yüzey sertliğini arttırma ve kıyaslamadaki dengesizliğin nedeni nedir?

Bu 10 kat oranı soğuk işleme için. Kesintili deformasyonda malzemede elastik geri dönme "spring-back "oluşumuyla ilgili. Yüzey sertliği için örneğin, paralarda mekanik dövme makinaları hidroliğe tercih edilir. Yine bu elastik geri dönme nedeniyle mekanik dövmede malzemede daha yüksek bir tokluk artışı oluyor..
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2011, 02:52:59 Gönderen: ferroburak »