Bıçak Sanatı - Forum

Hidrolık pres..

tarpoon

• 4739
Hidrolık pres..
« : 09 Mayıs 2011, 23:29:20 »
damast ve sanmai çalışmak için  ıkıncı el hıdrolık pres bakınırken fahıs fıyatlara bır ıkı tane buldum. maalesef kolumdakı rahatsızlıktan dolayı çekıç sallamak ezıyete dönüşüyor :(
kafama takılan bu çalışmaları yaparken kaç ton,lun bır pres kullanmalıyım..?
bulduklarım sanayi için yapılmıs oldukça ebatlı presler . bır tanesı oldukça temız fakat gözume ufak gözuktu.

ve 2500 tl ıstedı amcamız ;D    sanırım bunuda kendım yapmak zorunda kalacağım.
kaç tonluk olmalı minumum , kendım yaparsam hangı kalınlıktakı malzemelerı kullanmalıyım  bılgısı olan ustalarımızdan yardım rıca edıyorum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ynt: Hidrolık pres..
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2011, 23:47:58 »
Taner detay vermek için şu an uygun değilim ama yarın akşam uygun olursa detaylandıralım. Amcanın presi kaç tonluktu, ezbere söylemek gerekirse 20 tonluktan aşağıya bakma derim ve mutlaka motorlu olsun, el pompası tipli olanlar işine yaramaz. Hidrolik malzemeler pahalıdır, motoru pompası valfi tankı konstrüksiyonu derken o fiyatı geçebilirsin sağlam ikinci el çoğu kez daha hesaplı ve mantıklı.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2011, 23:54:45 »
ustam sanırım 15 tonlık olmalı yarın yıne bakıcam. amcanın kaç ton bastığı hakkında hıçbır fıkrı yok.. motorluydu.. :)resımde cekıp yayınlarım
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2011, 23:58:00 »
Bakabilirsen motorun gücüne, pompanın debisine ve silindirin+piston milinin çapına bakarsan hesaplarım

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2011, 00:01:24 »
tamamdır Sefa usta yarın detaylı bılgılerını alırım.. :)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #5 : 10 Mayıs 2011, 00:16:37 »
Sayın sefa çabuk Beyin  düşündüğü Hidrolik presler 60 tonluktur sanırım.
Bunların 40 tonlukları da var.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #6 : 10 Mayıs 2011, 00:19:39 »
Geçenlerde şöyle bir video izlemiştim, belki işine yarar

http://www.youtube.com/watch?v=o6hLzbsC9Vs

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 10 Mayıs 2011, 00:23:43 »
Murat bey keske imkanlarımız musaıt olsada  60 tonluk alabılsek :) ama mınımum sevıyelerde işimizi görebılecek fıyat bakımından canımızı yakmayacak  ıkıncı el bır pres bulabılırsem ne ala.
sonuçta bu yaptığım benım hobım şayet cıddı cıddı bu işi yapmayı düşünürsem  gözümü kırpmadan 60 tonluk sıfır presı alırım.
makıneler buyuk kolaylık bence ve en önemlısı hızlı çalışmayı sevıyorum bunu bana fazlası ıle verıyorlar.

umarım bulduğum ıse yarar bır prestır..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 10 Mayıs 2011, 00:28:02 »
Geçenlerde şöyle bir video izlemiştim, belki işine yarar

http://www.youtube.com/watch?v=o6hLzbsC9Vs

benımde ıstedığım böyle ufak bırsey   ,  ama  bunun gücü bana az gibi  geldı..

teşekkür ederim Orkun  :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 10 Mayıs 2011, 15:12:59 »
Ben de isterem  ;D yakında kesinlikle bir 30 veya 40 tonluk alacağım. Asıl önemlisi bence baskı kalıplarının değişebilir olması ve strok hızı filan gibi şeyler, 30 veya 40 ton hatta 60 ton arasında çok da gözle görünür bir fark olmayacaktır bizim işte, sonuçta maksimum 1 santimlik filan malzeme ile çalışıyoruz...

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 10 Mayıs 2011, 22:26:55 »
bu  benım bulduğum yenı makıne ama gucu olsa olsa 15 ton ancadır. motor pompa vs alman malı

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #11 : 10 Mayıs 2011, 23:05:12 »
Dövme işleminde eğer ses sorunu yoksa, binda da uygunsa.en küçük boylardan şahmerdan da düşünülebilir.

Dövme işlemlerin seri yapılması için şahmerdan iyi araçtır.

Sıcak işlemlerde hidrolik pres daha kalıpta şekillendirmeye uygundur.
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2011, 23:06:47 Gönderen: Murat AKIN »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 10 Mayıs 2011, 23:15:34 »
atölyem sanayıde yan kmşuda eksantırık presler sureklı çalısıyor ses sorunum yok şükür :) küçük şahmerdan tabıkı altarnatıf olabılır ama işte fıyatıda önemlı  ;)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #13 : 10 Mayıs 2011, 23:28:32 »
Bak burdada benim dün verdiğim linkteki presle kablodan damaskus yapımı var
http://www.youtube.com/watch?v=LAVzrBwQg2Q

Çelik konstrüksiyon kısmı bant zımpara yapmaktan çok daha kolay görünyor, hydrolik kovanlı kamyon krikosu, krikoyu geri çekmek için yay birde basınçlı hava kısmı var (bu kısım hakında fikrim yok).

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 11 Mayıs 2011, 08:45:07 »
hava için kompresör lazım . buda menım için malıyet demek ;D sıkıntılı yanı. mınumum  malıyetle bırseyler yapmaya çalışacağım.

« Yanıtla #15 : 12 Mayıs 2011, 01:37:58 »
Taner pres senin de dediğin gibi 15 ton civarında gibi, o paraya değmez bence. bu şekliyle ancak tahmin edebiliyoruz.
Presle şahmerdanın işlerini birbirine yaptırmak zor tabi, birinin yaptığını diğeri diğerinin yaptığını biri yapamaz. ikisi bir arada olsa tadından yenmez ama onada engel olan duygusallık oluyor

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 12 Mayıs 2011, 01:41:20 »
 :) enınde sonunda bulurum çıkma bır pres . hurdalıkları alt üst edıyorum bu aralar.

Hazel

• *
  • 13
  • İnsan, Sadece İnsan.
  • Meslek: Reklamcı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 08 Ağustos 2011, 07:42:59 »
yaaa beyler 15 20 30 40 50 ton rot mu basıyosunuz  bu ne ya sizin presle bi işiniz yok ki  size şahmerdan gibi bi makine  lazım ben en iyisi size demir dövme ile ilgili elimde olan videoları paylaşimde izleyin. press te demir dövülmez, eze eze gidersin çok yavaş olur  mazeme soğur işin altından kalkamazsın :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 08 Ağustos 2011, 09:45:21 »
Yürü beah! Kim tutar seni!
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 08 Ağustos 2011, 10:44:34 »