Bıçak Sanatı - Forum

Serit zimpara yapistirma yardim

R.danis

• *
  • 13
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Serit zimpara yapistirma yardim
« Yanıtla #20 : 14 Mayıs 2019, 00:21:07 »
Aklıma gelmişken birde japon yapıştırıcısı ve karbonatla yapıştırma tekniği var. Ben hiç denemedim ama youtube ta videolar var inanılmaz bir kuvvetle yapıştırma elde ediyorlar. Buda denenebilir sanırım.

İsmail Can Dilbilir

• **
  • 53
  • Çok Konuşan.Çok Düşünen.Az Okuyan
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: adana
« Yanıtla #21 : 14 Mayıs 2019, 01:21:17 »
Garip ama düşündüğün diğer şey ise zımparanin ısınıp pet şişe materyalini yumuşatıp kopmaya sebep olmasıdır.
Ki benim ayna o kadar ısınabiliyor . Ve  sürtünmeye ne kadar dayanıkli?

Siyanoakrilatta serttir dönme esnasında hem çatlayacaktır hemde darbe yiyecektir sonuçta mikronluk hassasiyetle yapıştiŕamıyoruz.

Ancak karbonat esneklik sağlarmi bilmiyorum .

Iyi geceler
Kimse sizden nefret etmiyorsa, birşeyleri yanlış yapıyorsunuzdur.

R.danis

• *
  • 13
« Yanıtla #22 : 14 Mayıs 2019, 22:04:19 »
Pet 180 derecede erimeye başlıyor. Aynanın ne kadar ısındığını ölçmek lazım. En azından 100 derecelik kaynak suda en ufak erime belirtisi göstermiyor. Ayrıca  japon yapıştırıcısını daha önce kot kumaşta denedim ne kadar çatlarsa çatlasın kumaş liflerini kesinlikle bırakmıyor. Damlatıldığı kımaş yüzeye çok hızlı nüfuz ediyor. Her ikisinide deniyeceğim. Pet şişenin sürtünmeye oldukça dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Deneyip göreceğiz.
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2019, 22:05:50 Gönderen: R.danis »

İsmail Can Dilbilir

• **
  • 53
  • Çok Konuşan.Çok Düşünen.Az Okuyan
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: adana
« Yanıtla #23 : 14 Mayıs 2019, 23:53:48 »
Pet 180 derecede erimeye başlıyor. Aynanın ne kadar ısındığını ölçmek lazım. En azından 100 derecelik kaynak suda en ufak erime belirtisi göstermiyor. Ayrıca  japon yapıştırıcısını daha önce kot kumaşta denedim ne kadar çatlarsa çatlasın kumaş liflerini kesinlikle bırakmıyor. Damlatıldığı kımaş yüzeye çok hızlı nüfuz ediyor. Her ikisinide deniyeceğim. Pet şişenin sürtünmeye oldukça dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Deneyip göreceğiz.

Erimeden ziyade ısındıkça mukavemeti düşecektir diye düşünüyorum.

Namı diğer japon yapıştırıcısına birşey diyemiyorum :)
Kimse sizden nefret etmiyorsa, birşeyleri yanlış yapıyorsunuzdur.

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #24 : 15 Mayıs 2019, 03:40:36 »
ekleme denemesi yapacağım zımparam epey zamandır bekliyor, yapıştırıcı için aklımda başka bir malzeme vardı ama iran yapıştırıcısı ve kurdela ile denemeyi düşünüyordum,  pet şişe güzel fikir, zımpara kağıdı kalın olduğundan vuruntu yapmayacaktır sanırım. umarım olur, sabaha bi deneyeyim ben😁
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #25 : 15 Mayıs 2019, 11:50:39 »
denememi yaptım,

1. pet şişe plastiği kalın oldu.
2. pet şişenin plastiği iran yapıştırıcıyı görünce katmanlarına ayrıldı.başta olmasa da ileride bırakır sanırım,
3.gerdirme ile ayrılmayan zımpara ayırıp asılınca kalıp gibi ayrıldı,

ince kağıtlı eski zımpara kağıdı ya da kurdele denemesi de yapacağım kısmetse. şimdilik bu kadar  C:-)

https://i.hizliresim.com/161BM1.jpg

R.danis

• *
  • 13
« Yanıtla #26 : 14 Temmuz 2019, 14:18:31 »
Yapıştırma dememde pet şişe olmadı. Bendeki bantlar pvc olduğu için şekil bozuluyor. Japon ise kısa süre idare ediyor fakat zamanla kırılıp dökülüyor. Elimde kullandığım kolibri şişme botun tamir yapıştırıcısı var birde onu deniyeceğim. Uğraşa uğraşa bulacagız inşallah..

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #27 : 14 Temmuz 2019, 18:41:21 »
ustam sanırım en önemli malzeme kullanılan bant, 45 derecelik açı ile yapışıyor ama lifler banda paralel olarak yerleşiyor, sadece yurtdışında var, bu bandı tedarik edebilirsek gerisi yapıştırıcı ve sağlam bir prese kalıyor, düşünsenize en ince kum zımpara ile namluyu bitirdiğimizi, :) rulo zımpara 10cmlik malzemenin metresi 10tl civarı, hatta 1,5 metresini 10 tl ye almıştım, sanırım rus videosuydu, beyaz tutkal ve kurdela ile yapıyor, 

R.danis

• *
  • 13
« Yanıtla #28 : 14 Temmuz 2019, 23:07:09 »
Merhaba Arkadaşlar. Bugün iki deneme daha yaptım.
1. epoksi:
2. pattex contact yapıştırıcı(ayakkabıcı yapıştırıcısı)
 bant zımparayı 45 derece açıyla kestim birleştirme yerlerinden kumlu olan bölgeyi elimde bulunan taşlama makinası diskinde iyice zımparaladım arkasınıda zımparaladım sonra zımparaladığım yerleri alkollü bez ile iyice ovaladım alkol pvc yi söktü ve kumaş ortaya çıktı.incelttiğim iki katmanı iki kalın düz tahta arasında çok kuvvetli bir şekilde prese aldım.
SONUÇ: kullandığım epoksi 24 saatlik epoksi akşamüzeri saat 16.00 civarı yapıştırdım şu anda elimle kuvvetlice asılıyorum hiçbir oynama yok.
             kullandığım pattex contact yapıştırıcı aynı saatlerde yapıştırdım. kuvvetlice asılıyorum oynama yok.
NOT: Ayakkabı yapıştırıcısının en önemli unsuru iki yüzeye ince bir tabaka halinde yedirerek sürmek ve 20 dakika veya 30 dakika daha iyi,
uçucu maddenin uçmasını bekleyip çok güçlü bir presle preslemek veya ağırca bir lastik tokmak ve benzeri ile dövmek.
   sanırım en net sonuçlar yarın öğleden sonra ortaya çıkar.Gerçi epoksi yi daha öncede kullandım üç gün sonra ancak dokunduğunuzda yapışkanlığı gitmiş oluyor.yani 3 günde anca tamamen kuruyor.(Bu arada 5 dakikalık epoksi siparişi verdim 28 gr 10 tl.birkaçgün sonra sonuçtan haberdar ederim başarılı olursa talep gelirse bir videoda çekebilirim.

R.danis

• *
  • 13
« Yanıtla #29 : 15 Temmuz 2019, 17:22:35 »
Bugün yaptığım denemede. Epoksi çok fazla zorladığum halde hiçbir açılma belirtisi yok. Pattex aşırı zorlamada birkaç milim esniyor açılma kopma yok. Bırakınca tekrar eski haline dönüyor. En garantisi epoksi. Epoksiyi çok kalın sürmesseniz esneme yapabiliyor. Pattex i ve epoksi yi cam elyaf ile takviyeledim. Sonuçlardan memnunum yarın makinada deniyeceğim.

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #30 : 15 Temmuz 2019, 19:44:45 »
Haydi başarılar :2up
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #31 : 16 Temmuz 2019, 11:25:41 »
Merhaba arkadaşlar. Ben de makinem gereği zımparaları kendim yapıştırmak zorunda kalıyorum. Bir çok yöntem denedim. Ancak şu anda size benim için en geçerli olanı anlatayım. Daha önce aldığım kullanılmış 1000 kum zımparayı keserek köprü yapıyorum ben. Yani bant zımparalardaki ekleme bandı yerine. yapıştırıcı olarak da önceleri japon kullanıyordum ancak şimdi deri yapıştırmakta kullandığım flex diye bir yapıştırıcı var. Japonun çok sertleştirmeyeni gibi :) Kopma yaşamıyorum. Zımpara bitiyor atıyorum.
Saygılarımla...   

R.danis

• *
  • 13
« Yanıtla #32 : 20 Temmuz 2019, 23:50:32 »
Uzunca denemelerden sonra epoksi ile bir sorun yaşamadım.bir adet bıçağımı bitirdim.gayet sağlam..açılı yapıştırınca ve alttan ince ama sağlam bir bez kumaş cam elyafı vs. ile takviye edince güzel oluyor..Metalde ve ağaçta sorun çıkarmadı..

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #33 : 21 Temmuz 2019, 01:38:09 »
Uzunca denemelerden sonra epoksi ile bir sorun yaşamadım.bir adet bıçağımı bitirdim.gayet sağlam..açılı yapıştırınca ve alttan ince ama sağlam bir bez kumaş cam elyafı vs. ile takviye edince güzel oluyor..Metalde ve ağaçta sorun çıkarmadı..
mümkünse resimli bı örnek koyarsaniz sevinirim
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.