Bıçak Sanatı - Forum

Serit zimpara yapistirma yardim

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Serit zimpara yapistirma yardim
« : 04 Mayıs 2017, 13:54:29 »
tüm Forum üyelerini saygiyla Slm"larim

Konu  serit zimpara yapistirma ile ilgili
cözemedigim bir konu var
Gönderecegim videoda yapan Usta zimparayi büküp orayi temizliyor
anlayamadigim konu zimparayi sicak demirlemi yakiyor yoksa nasil temizliyor
anlamadim  
yardimci olacak tüm ustalarimiza saygilar sevgiler Slm"lar

https://www.youtube.com/watch?v=-rcoSOKo-qM

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: Serit zimpara yapistirma yardim
« Yanıtla #1 : 04 Mayıs 2017, 15:34:35 »
Bana da öyle geldi zımparayı temizledikten
sonra makinenin fişini çekiyor muhtemelen
çok yüksek bir sıcaklık değil(bezi yakmayacak kadar).

Bu arda güzel konu zımparayı da kendimiz yaparsak
çok iyi olur, en azından kalın kumlar yapılabilir.

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2017, 19:18:39 »
Bana da öyle geldi zımparayı temizledikten
sonra makinenin fişini çekiyor muhtemelen
çok yüksek bir sıcaklık değil(bezi yakmayacak kadar).

Bu arda güzel konu zımparayı da kendimiz yaparsak
çok iyi olur, en azından kalın kumlar yapılabilir.

Seref Usta alakan icin cok sag olasin lakin konuyu daha cözemedik
insaALLAH bir ustamiz cikar

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2017, 20:18:37 »
Gördüğüm kadarıyla rezistans ile alttaki tablayı ısıtıyor. Ütü kullanarakta deneme yapılabilir. Amacı zımparanın altındaki yapıştırıcı tabakayı gevşetmek gibi görünüyor. Ütünün ısısıda bence yeterli olur.

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2017, 20:37:03 »
Doğan beyin söylediği gibi. Alt tabla ısınıyor ütü gibi. Kumları kumaştan ayırmak için uç kısmı tablaya bastırarak kısa süre ısıtıp bıçakla sıyırıyor. Ancak kullandığı yapıştırıcı önemli. Bir kat sürüp kurutuyor,kumaş emdiği için ikinci katı sürüyor ve tutuculuğu kontrol edip son birleştirmeyi yapıyor. Muhtemelen bally tarzı kontakt yapıştırıcıdır. Ancak zımpara şeridi gerçekten ağır yük altında kalıyor kullanırken. Çok sağlam yapışmalı. Tak tak vurmaması için ideal birleşme ağız ağıza, alttan destekli olan. Bir tanıdığım uzun yıllardır üretiyor ve hem yapıştırıcı hem de destek bandını amerikadan getirttiğini söylemişti. Kalınlık yaratmayan 2cm gibi eni olan çok ince ama bir okadar sağlam bir şerit bant kullanıyor.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2017, 22:03:02 »
O işkenceli ve elektrikli alet, eski sıcak lastik kaynağı mengenesine benziyor. Tabi bu benim bildiğim tiptekinde, ısı yanmayla üretilirdi. (Bkz.: http://www.byhirdavat.com/JET-63-SICAK-LASTIK-KAYNAGI,PR-11788.html

Mantıken bu aletin, plastiği yumuşatacak yada eritecek kadar sıcaklığı sağlayacağını düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2017, 22:06:57 Gönderen: Eylem Cengiz »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2017, 22:10:19 »
Sayin arkadaslar ustalarim ütüyü isitip üsten baya beklettim
denedim kalin tasla sürtdüm tasi yiyor  bir türlü zimparayi bezden siyiramadim anlamadim beynim Durdu
illa videodaki sart degil bezden zimparayi cikarmayi bilsek yetiyor
o Zaman istedigimiz ebatta ara sira serit zimparamizi yapabiliriz
ben yandim elli metre de rule olarak serit zimpara almistim
eylem ustam icten yapistirmadan baska caremiz yok
icten yapistirilan malzemeyide tanimiyorum ismi söylense arastiririm
ilginize alakaniza cok Tsk Ederim :o :o :o :o :o :o :o

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 05 Mayıs 2017, 14:23:41 »
Sıcak yama yapılınca tekerlere denk gelen yama her turda atlama yapmayacakmı merak ettim  :)
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #8 : 05 Mayıs 2017, 14:51:33 »
Doğan beyin söylediği gibi. Alt tabla ısınıyor ütü gibi. Kumları kumaştan ayırmak için uç kısmı tablaya bastırarak kısa süre ısıtıp bıçakla sıyırıyor. Ancak kullandığı yapıştırıcı önemli. Bir kat sürüp kurutuyor,kumaş emdiği için ikinci katı sürüyor ve tutuculuğu kontrol edip son birleştirmeyi yapıyor. Muhtemelen bally tarzı kontakt yapıştırıcıdır. Ancak zımpara şeridi gerçekten ağır yük altında kalıyor kullanırken. Çok sağlam yapışmalı. Tak tak vurmaması için ideal birleşme ağız ağıza, alttan destekli olan. Bir tanıdığım uzun yıllardır üretiyor ve hem yapıştırıcı hem de destek bandını amerikadan getirttiğini söylemişti. Kalınlık yaratmayan 2cm gibi eni olan çok ince ama bir okadar sağlam bir şerit bant kullanıyor.

freenautilus ustam
Amerikadan gelen yapıştırıcı ve destek bandının Ismini
elde edebilirsek cok basit almanyada bulurum kullanilacak
malzemenin ismi cok önemli

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #9 : 05 Mayıs 2017, 22:53:08 »

Çok sağlıklı bir yöntem gibi gelmedi bana, en sonunda zımpara makinesini çalıştırırken de belli oldu zaten stabil dönmüyor.

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2017, 21:09:35 »
Öncelikle Herkese hayirli saglikli huzurlu ramazanlar diliyorum
koca form"da serit bant zimpara yapistirmak icin yardimci bilgi verecek
Bir ustamiz cikmayacakmi Hala beklemekteyim

bekir atar

• 110
  • Meslek: emekli
  • Yer: Erzincan
« Yanıtla #11 : 29 Mayıs 2017, 21:50:06 »
yılmaz ustam birde mdf dediğimiz ahşaba zımparanın kaldırmak istediğiniz bölümüne örnek iki santimlik kısma japon tabir ettiğimiz yapıştırıcı ile yapıştırıp aniden kaldırınca bezin üzerinden kaldırıldığını gördüm sizde , marangoz arkadaş öyle yapıp sonrada yapıştırarak tank zımpara makinasında kullanıyor  denedikten sonra hiçte hazır zımpara almadı sizde bir deneyin isterseniz.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #12 : 29 Mayıs 2017, 22:38:14 »
Aslında bunun satışını yapan arkadaşlarımız forumda var.Yapıştırma işini kendileri yapmıyorsa da nasıl yapıldığına dair bir fikirleri vardır ama meslek sırrı diye söylerler mi bilemem.Aksi taktirde herkes kendi zımparasını yaparsa ... O:-)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #13 : 30 Mayıs 2017, 03:02:21 »
Yılmaz usta bally'i denediniz mi? Esnek bir yapıştırıcı gerekir diye düşünüyorum.
Bu arada zımparayı bezden ayırmayı başardık mı?

Akif Develi

• 28
  • Meslek: Radyoloji Teknikeri
  • Yer: İstanbul.sivas
« Yanıtla #14 : 30 Mayıs 2017, 09:41:37 »
  Mrb kendi ölçümde şerit zımpara bulamayınca  kendim yapıyorum.Uygun ölçülerde kestikten sonra 2-3  cm çapraz yapıştırma yeri bırakıyorum. Fazla yerleri çizip ütüyü ters koyup üzerine diziyorum ısınmış yeri eski eğe ile kazıyorum .Derby türü yapıştırıcı ile orjınali üzerinden aldığım ölçü ile cetvel türü fiberle üzerine sarıp sıcak olarak yapıştırıyorum. Sıkıştırıyorum vuruntu olsa da çok etkilemiyor.

ikinci olarak ta yanlış 0 ölçüdeki kestiğim çapraz zımparayı ince eski kot ile önce yapışma yerlerini zımparalayıp ütü ile ısıtırak yapıştırıyorum.Sıkıştırdıktan sonra vuruntu da yapmıyor. Isıtıp ta yapıştırınca istesen de soğuyunca presten çıkarınca ayıramıyorsun.

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #15 : 31 Mayıs 2017, 01:33:09 »
güzel kardeslerim ALLAH hepinizden razi olsun
baya bilgi birikti hepsini deneyecegim bakalim sonucu alabilecekmiyiz
hepinize ayri ayri Tsk ederim sag olun var olun  :)

orhanbaş5766

• *
  • 4
  • Meslek: emekli
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 07 Temmuz 2017, 02:52:10 »
Sn. arkadaşlarım benim bant zımpara makinam için standart zımpara az bulunuyor onun için tamamen kendim geliştirdiğim bir yöntemden bahsedeyim kaliteli eski eşarpları değerlendiriyorum şu ana kadar kopma olmadı vuruntuda normalden farklı değil yalnız yapıştırırken yapıştırıcıyı enlemesine çizikler halinde sürerseniz sertleşmeden fazla etkilenmiyor birde eşarptan kestiğim parçayı alana dağıtarak büyük tutuyorum özellikle keçe diske yaptığım zımparaya on numara oluyor.

TuFaNHuRKaN

• *
  • 1
  • Yer: belcika
« Yanıtla #17 : 30 Aralık 2018, 12:53:32 »
selam arkadaslar bende bu sitede yeni birisi olarak bu konuda bildiklerimi aktarmak isterim.Bende zimpara  ekleme test dememe ragmen makinede parcalandi.cok tehlikeli olmaya basyinca biraktim.Yaptigim arastirma neticesindede Amerikada patentini alan  www.sheldahl.com/markets/sanding-abrasives  dunya genelinin %90 burasi karsiliyormus.Poliüretan yapıştırıcı ve Ek yerinede  polyester ipliklerle güçlendirilmiş polyester film(zimpara ekleme bandi) isitma islemiyle yapiliyor.Bu adresden siparisle geliyor.  Umarim yardimci olur.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2018, 13:19:08 Gönderen: TuFaNHuRKaN »

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
« Yanıtla #18 : 01 Şubat 2019, 20:37:45 »
Cok guzel bir konudur ben azerbaycanda yasadigim icin burada bant zimpara bulmak biraz zor oldugu icin ben fazla arasdirma yapdim lakin en iyi yo asagida vide linkinde gosteriyor nasil ek edildiyini
Lakin ben buraya bant zimpara yirgalanmasin diye boyle bisey elave etdim resimde gosderildiyi gibi
Ilk once zimparayi makin kac santim bant zimpara olacaksa zimparanin genisliyi o olcude 5 cm olcude duz bir sekilde kesilmelidir ki buda zimpara duz olmassa  yiragalanmsina neden olur
  https://youtu.be/jNc4Gj18XyY
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2019, 20:52:20 Gönderen: Vuqar aliyev »
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

R.danis

• *
  • 13
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #19 : 14 Mayıs 2019, 00:06:58 »
Merhaba. Bende ilerleyen günlerde yapıştırma işini deneyeceğim fakat benim farklı bir fikrim var.zımparanın uçlarını temizledikten sonra temizlenmiş bölgelere çok küçük tahmini 3mm çaplı delikler açmayı düşünüyorum.daha sonra çöplerde bolca bulunan  pet şişelerden zımparanın temizlenmiş ve delik açılmış kısmına uygun şeritler kesip pet şişe ye ısı vererek eritip yapıştırmayı düşünüyorum. Pet şişe bildiğiniz gibi çok sağlam bir materyaldir ve kopma direnci inanılmaz yüksektir.  Şerit zımparaya delik açmamdaki maksat, üst ve alt tabakadaki erimiş polikarbon un birbirine kontak yapıp daha sağlam olması. Polikarbon, yani pet şişe yanılmıyorsam 180 derecede eriyor. rulo şerit zımparalarımın siparişini verdim henüz gelmedi denedikten sonra olumlu sonuç alırsam video çekip paylaşmayı düşünüyorum. Bu arada belki başka bir arkadaş bu tekniği benden önce dener.