Sonunda forumunuza üye olabildim,burda büyük ustalarla ve sizin gibi bıçak sevdalısı kişilerle beraber aynı ortamda bulunmak benim için büyük bir onur.
Saygılar sevgiler,bileme konusunda bir kaç esas sorum var.Hemen sorulara geçelim fazla uzatıp sizin canınızı sıkmak istemem

1-Elimde bir skandi mora var,internette videolardan izlediğim kadarıyla kimisi bıçağını taşa sabit koyup ileri geri hareketle biliyor,kimisi normal taşa yaslayıp sadece ileri hareketle biliyor ? Bunlar arasındaki fark nedir ? Aynı şekilde japon aşçılarda su taşında böyle biliyor gözlemlediğim kadarıyla.
2-Kimisi taşta bıçağın ucundan sapına kadar biliyor,kimisi taşın üstüne oturtup ucuna doğru biliyor.Veyahut bıçağı taşa paralel tutanda var yan tutanda.
3-Bıçak bilemedeki temel mantık nedir ? Bıçağımı düz bir şekilde taşın başına yasladığımı düşünelim,bıçağı ileri sürtmem yeterli midir ? Yoksa ileri iterken bir yandanda yana doğru mu sürtmeliyim ağızı ? Çünkü çoğu videoda böyle oluyor.
Forumdaki bütün bıçak bileme videolarını izledim,bunlar aklıma takılmış olan sorulardır.Mesela forumda bir video vardı viemoya yüklenmişti.Orda da bıçağı geriye doğru biliyor gibiydi orda da kafam karıştı hani bıçak geriye doğru bilenmiyordu yahu

Cidden kafam çok karışık herkes farklı bir şekilde biliyor,tabi bunlar bıçağın ağız yapısına göre değişebilir ancak aynı bıçaklarında böyle farklı bilenme metodları var bunu yazarken aklıma bir tane daha geldi,bıçağı taş üzerinde yuvarlayarak bileme.
Şimdi birkaç video linki bırakacağım buraya
Bu videoda bıçağın ağız yapısını değiştiriyor olabilir,
https://www.youtube.com/watch?v=l1hEm1y_BQgSorularım bunlardır,cevaplayan herkese sonsuz teşekkür ederim.Bıçağı bileyebiliyorum ama sadece bileyebiliyorum eminim bunun arkasında çok daha derin bir mantık vardır.Körü körüne sürtüp bilemekle bilinçli bir şekilde bilemek arasında.