Bıçak Sanatı - Forum

Kok kömürü

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
Ynt: Kok kömürü
« Yanıtla #20 : 07 Aralık 2020, 00:48:57 »
Merhabalar

Konuya vefasızlık yapmışım, kusura bakmayın.
Samatya’dan kok kömürü almıştım. Satan kişi
hala aktif mi bilmiyorum. İhtiyaç olursa arar
sorarız.

Şaban ustanın dediği gibi kok, kullanabileceğimiz
en temiz malzemelerden. Eklemek gerekirse
tasarrufta da diğer yakıtlara göre açık ara
şampiyon. Kükürt, fosfor gibi içerikler
çelikte zararı olabilecek elementler.
Dikkat etmek gerekir.

Kömür konusunda şartlara göre tercih yapılacaksa
madeni kömürler en son tercih olmalı.
Maliyetli olsa da odun kömürü diye bir
seçenek de var sonuçta.
sana zahmet sorarmısın satıcı hala satıyormu ?
yada iletişim bilgilerini paylaşırsanız bende sorarım
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
« Yanıtla #21 : 07 Aralık 2020, 11:05:50 »
Ben büyük bir kömür firmasının deposundan rica etmiştim. Normalde vermemelerine rağmen kırmayıp 80kg almıştım. Baya azaldı. Yeniden almam gerekebilir.

İntertten bulunduğunuz yerdeki kömür depolarını araştırın telelon ile ulaşıp durumunuzu ifade edin belki yardımcı olurlar.

Birde sorum var. Kok kömüründen dövdüğümüz çeliğe istemediğimiz fosfor, kükürt gibi maddeler karışabilir mi?
Normal kömürlere göre kok kömürünün sıcak dövmede tercih edilmesinin nedeni diğer kömürlere göre kükürt oranın az olması zaten ustam fosfor hiç yok karbon hidrojen ve azot var kükürt diğer kömürlere göre az bir ara ihtiyacım olduğunda araştırmıştım tabi sonuç piyasada yok

Teşekkür ederim.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #22 : 09 Aralık 2020, 01:18:24 »
Merhabalar

Konuya vefasızlık yapmışım, kusura bakmayın.
Samatya’dan kok kömürü almıştım. Satan kişi
hala aktif mi bilmiyorum. İhtiyaç olursa arar
sorarız.

Şaban ustanın dediği gibi kok, kullanabileceğimiz
en temiz malzemelerden. Eklemek gerekirse
tasarrufta da diğer yakıtlara göre açık ara
şampiyon. Kükürt, fosfor gibi içerikler
çelikte zararı olabilecek elementler.
Dikkat etmek gerekir.

Kömür konusunda şartlara göre tercih yapılacaksa
madeni kömürler en son tercih olmalı.
Maliyetli olsa da odun kömürü diye bir
seçenek de var sonuçta.
sana zahmet sorarmısın satıcı hala satıyormu ?
yada iletişim bilgilerini paylaşırsanız bende sorarım
Yarın müsait olunca bi arıyayım.

Şeref Acar

• *
  • 1599
« Yanıtla #23 : 09 Aralık 2020, 14:12:06 »
Biraz evvel kömürcüyü aradım. Muhittin abi
yaşlıca bir adam, haliyle telefonu eski model.
Dükkan yok, bir otoparka kömürleri indirmiş
orada satış yapıyor. Gitmeden bir gün önce haber
edin. Her gün orada olmuyor.
Numarası 0 (535) 253 40 33

Bu not uyanıklara; benim adımı verip pazarlığa
girişmeyin. Adam beni tanımaz, fiyatlar da standarttır.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #24 : 09 Aralık 2020, 17:23:47 »
Şuraya da sorulabilir: http://www.ormet.com.tr/metalurjik-kok/
Adamlar sitelerine açıkça metalurjik kömür sattıklarını yazmış.

Mahmut Erdoğan

• 586
« Yanıtla #25 : 09 Aralık 2020, 20:53:34 »
Biraz evvel kömürcüyü aradım. Muhittin abi
yaşlıca bir adam, haliyle telefonu eski model.
Dükkan yok, bir otoparka kömürleri indirmiş
orada satış yapıyor. Gitmeden bir gün önce haber
edin. Her gün orada olmuyor.
Numarası 0 (535) 253 40 33

Bu not uyanıklara; benim adımı verip pazarlığa
girişmeyin. Adam beni tanımaz, fiyatlar da standarttır.

telefon numarası için teşekkürler..

Mahmut Erdoğan

• 586
« Yanıtla #26 : 09 Aralık 2020, 20:53:59 »
Şuraya da sorulabilir: http://www.ormet.com.tr/metalurjik-kok/
Adamlar sitelerine açıkça metalurjik kömür sattıklarını yazmış.
teşekkürler

Isparta

• 68
  • Furkan-21
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #27 : 10 Aralık 2020, 08:30:03 »
Sibirya kömürünün kalorisi çok yüksektir ama kullanılabilir mi bilmiyorum
Amatör olarak kullandım. Zor tutuşuyor, kolay sönüyor.Dövmeden sonra tekrar ısınması baya sürüyor.Sürekli hava vermeniz lazım.Acayip de uzun gidiyor.İlk demir dövmeye çalıştığımda çelik ocaktan erimiş olarak çıkıyordu.Çok güzel soba, kalorifer kömürü olur.Başka kömürle denemedim ama bana kalırsa işe yaramaz.
Not:Başka kömürle dövme yapmadım, ocak yoktu yeri kazıp altına boru koydum ucuna da kompresör,amatörüm.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #28 : 11 Aralık 2020, 01:46:40 »
Amatör olarak kullandım. Zor tutuşuyor, kolay sönüyor.Dövmeden sonra tekrar ısınması baya sürüyor.Sürekli hava vermeniz lazım.Acayip de uzun gidiyor.İlk demir dövmeye çalıştığımda çelik ocaktan erimiş olarak çıkıyordu.Çok güzel soba, kalorifer kömürü olur.Başka kömürle denemedim ama bana kalırsa işe yaramaz.
Not:Başka kömürle dövme yapmadım, ocak yoktu yeri kazıp altına boru koydum ucuna da kompresör,amatörüm.

DİKKAT: Buradaki " İŞE YARAMAZ" tespiti lütfen referans alınmasın, burada yazılan yanlış bir tecrübe acemi arkadaşların beynine kazınıyor , bin kez doğruyu yazsak da o ilk duyum hafızalarda kalıyor!!!!!  Yaklaşık 7 yıldır kok kömürü kullanıyorum bu işe en uygun kömür olarak 1. sırada yer alan bir malzemedir, çok çabuk söndüğü doğru bir tespit , tekrar yazıyorum bu işe EN UYGUN KÖMÜR  KOK KÖMÜRÜDÜR...

Isparta

• 68
  • Furkan-21
« Yanıtla #29 : 11 Aralık 2020, 12:32:53 »

DİKKAT: Buradaki " İŞE YARAMAZ" tespiti lütfen referans alınmasın, burada yazılan yanlış bir tecrübe acemi arkadaşların beynine kazınıyor , bin kez doğruyu yazsak da o ilk duyum hafızalarda kalıyor!!!!!  Yaklaşık 7 yıldır kok kömürü kullanıyorum bu işe en uygun kömür olarak 1. sırada yer alan bir malzemedir, çok çabuk söndüğü doğru bir tespit , tekrar yazıyorum bu işe EN UYGUN KÖMÜR  KOK KÖMÜRÜDÜR...

Madem en uygun kömür bu acaba neyi yanlış yaptım? Kömür iş görecek gibi de dövme sırasında havayı kesiyorum ocağa döndüğümde alev nerdeyse kalmıyor, harlayınca da ısınması uzun sürüyor.Sonra da çok hava veriyorum sanırım çelik  eriyor.
   Sönmesinin önüne nasıl geçiyorsunuz?Galiba sürekli az da olsa hava veriyorsunuz. Dövme sürem de max 30 saniye civarındaydı.Belki de ocağın sadece üstü açık olunca yanlardan yeterli havayı alamıyor. Kullandığım marka da Karyak, marka da önemli olabilir mi? Çok uzun süre yanabildiği için kullanmasını bilsem benim de işime yarar.
  Bu arada yanlış bilgiyi düzelttiğiniz için teşekkürler.

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
« Yanıtla #30 : 11 Aralık 2020, 20:28:28 »
Bende 1 yıldır kok kullanıyorum. 5-10dk sonra fanı tekrar açınca tekrar harlanıyor. Yani o kadarda çabuk sönmüyor.

Şeref Acar

• *
  • 1599
« Yanıtla #31 : 11 Aralık 2020, 20:39:41 »
Soytürk ustam, Isparta rumuzlu arkadaş
sanırım yorumu sibirya kömürü için yapmış.
Sn Isparta hiç birşey için işe yaramaz diyemiyoruz.
En azından bıçakçılık için. Diğer kömürleri
bulamadığımız zaman mecburen sibirya
kullanacağız. Ben yıllarca kullandım.
Ama sizin havayı kesme olayı bir referans değil
bir kömürün işe yaraması için. Kömürden
havayı kesersen söner bu normal bir şey.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #32 : 11 Aralık 2020, 21:02:36 »

Madem en uygun kömür bu acaba neyi yanlış yaptım? Kömür iş görecek gibi de dövme sırasında havayı kesiyorum ocağa döndüğümde alev nerdeyse kalmıyor, harlayınca da ısınması uzun sürüyor.Sonra da çok hava veriyorum sanırım çelik  eriyor.
   Sönmesinin önüne nasıl geçiyorsunuz?Galiba sürekli az da olsa hava veriyorsunuz. Dövme sürem de max 30 saniye civarındaydı.Belki de ocağın sadece üstü açık olunca yanlardan yeterli havayı alamıyor. Kullandığım marka da Karyak, marka da önemli olabilir mi? Çok uzun süre yanabildiği için kullanmasını bilsem benim de işime yarar.
  Bu arada yanlış bilgiyi düzelttiğiniz için teşekkürler.

Muhtemelen yaptığınız ocaktaki havalandırma sisteminde bir hata var, 15-20 dakika ya kadar hava vermeden kullanabiliyorum ben.  Karyak marka olan sibirya kömürü ama o bile okadar sürede sönmez bir hata var bu işte, ocak havalandırma sistemlerini iyi araştırın youtube da bir sürü video var bu konu ile alakalı.

Isparta

• 68
  • Furkan-21
« Yanıtla #33 : 12 Aralık 2020, 08:29:23 »
Yorumu Sibirya kömürü için yaptım, kök kömürü değil. Bana kalırsa mangal için satılan kömürler çok daha efektif olurdu. Sibirya Kömürünü dayım kaloriferde kullanıyordu, sonradan sorduğumda o işe uygun olmaz demişti.
  Aynı yerde başta odun yakıyorum, odun sönmüyor.15-20 dk hava vermesem, harlanınca kendine gelmesi en az 10 dk sürer.