Bıçak Sanatı - Forum

Başlarken...

osubusucom

• *
  • 14
    • osubusu.com
  • Meslek: Mühendislik
  • Yer: Ankara
Ynt: Başlarken...
« Yanıtla #20 : 24 Temmuz 2017, 11:12:10 »
Haklısınız, her ne kadar dikkatli çalışsamda kaza bu geliyorum demez. Sanırım bu iş oldu  :) çeliğin katalog değerlerine göre yaptığım işlemler sonrası 59hrc çıkmasını bekliyordum. Sap kısmında 50, namlu kısmında 57 çıktı. Sanırım biraz daha hızlı sogutsam 59 olurdu. Dökümanı okudum. 0.45mm gerek kalmayacak gibi. Yüzeyde   hafif lekeler haricinde sıkıntı yok. Hafif zımpara işlemiyle halledilecek gözüküyor. Kabzeyi de hallettikmi ilk bıçağımı kullanmaya başlayacağım.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2017, 11:16:58 Gönderen: osubusucom »
osubusu.com
d2 bushcraft bıçağım
Yemek, spor, sağlık, gezi. Hayata dair herşey...

taner eviş

• *
  • 23
  • Van'lıyam şanlıyam kılıcı kanlıyam
  • Meslek: sağlık memuru
  • Yer: van
« Yanıtla #21 : 24 Temmuz 2017, 14:04:25 »
Bir amatör olarak elinize sağlık diyorum.  :)
Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor

osubusucom

• *
  • 14
    • osubusu.com
« Yanıtla #22 : 05 Ağustos 2017, 17:22:55 »
Teşşekkür ederim  :)

Haftalar önce bir hevesle başladığım ilk bıçağımda yavaş yavaş sona doğru geliyorum :) Tüm kusurlarına rağmen ilk gözağrım olacak :) Şimdilik sapının yağlanması ve bilenmesi kaldı. Birde güzel bir kın yapsam tadından yenmeyecek. Bu arada bıçağı ayna gibi parlattım, tekrar sertlik derecesini ölçtüm 57.8, kabaca 58 çıktı. Sanırım ilk ocaktan aldıktan sonra yüzeydeki yanık siyah dokular ölçümü saptırttı. Zımparalardan sonra sertlik yaklaşık 1 puan arttı. Buda sefaçabuk'un verdiği dökümandaki tezi doğruluyor.

osubusu.com
d2 bushcraft bıçağım

osubusucom

• *
  • 14
    • osubusu.com
« Yanıtla #23 : 06 Aralık 2017, 23:45:51 »
Tekrardan merhabalar, çalışmaları anca toparlayabildim. Merak edenler için videosu  :)

https://youtu.be/mubgNUDg4hU
osubusu.com
d2 bushcraft bıçağım

« Yanıtla #24 : 07 Aralık 2017, 01:23:18 »
Elinize sağlık, söylemeden geçemeyeceğim, drone un bu kadar farklı kullanımı yaratıcılığına şapka çıkarıyorum  :2up .  Gördüğüm bir detayı söylemek isterim,
bant zımparanız dayama yüzeyine temas etmiyor, böyle kullanırsanız keskin hatlı taşlamalar çıkartmanız çok zor. Kolay gelsin.