Bıçak Sanatı - Forum

POTA ÇELİĞİ BIÇAK -3- (P3)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
POTA ÇELİĞİ BIÇAK -3- (P3)
« : 18 Nisan 2017, 10:03:33 »
Pota çeliği bıçak üzerine yaptığım son çalışmam.
Eritme safhasında sağ olsun Eylem'de geldi, birlikte yaptığımız güzel bir etkinlik oldu bizim için.

Diğer bilgiler: http://gokhanbakla.blogspot.com.tr/2017/04/pota-celigi-bcak-3-p3.html

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: POTA ÇELİĞİ BIÇAK -3- (P3)
« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2017, 10:10:15 »
ellerine sağlık. bıçak formu olarak çok güzel ama galiba ben sarı balçağı beğenmedim. hiç değilse bir bronz daha çok yakışabilirdi. ya da sadece ahşap... pota çeliği artık senin için "dilediğinde yapabildiğin" bir uygulama olduğu için o kısımı çok parlatmıyorum  ^-^ ellerin dert görmesin.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 18 Nisan 2017, 11:09:12 »
Gökhan Abi ellerine sağlık. Yine döktürmüşsün Maşallah. Her ne kadar sen Pota çeliğini artık normal birşey gibi paylaşsan da biraz eski konuları takip eden biri olarak aslında bu topraklar için nekadar önemli olduğunun farkındayız. İyiki varsın Abi.
Şahsen ben seni kendimce eskinin günümüze uzanan ustalarına benzetiyorum. Sanki tarih içinde kalmışsın da hala orda kendince demir dövüyormuşsun gibi geliyor bana. Arada başını kaldırıp bakın çocuklar bunu böyle yapmazsanız burda şöyle olur diyen yaşlı ustalar gibi.  Bilmiyorum niye böyle ama ben öyle görüyorum yani. Arada muziplik yapıp hocam senin ocağa tavuk kaçmış ha deyince pota yumurtluyo diyesim geliyor  da sonra silleyi yerim diye korkuyorum yani :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 18 Nisan 2017, 11:14:12 »
Ustam ellerinize sağlık . Gerçekten sizin gibi ustalarımız olduğu ve direk iletişime geçebildiğim için çok minnettarım. Pota çeliğini olası bir durum gibi paylaşmak da sizin ustalığınıız gösteriyor ama ben bunu arkadaşlarıma çevreme anlata anlata bitiremiyorum . Daha çok tecrübesizim ve bu güzel çeliğin yeri bende bir iki haftadır çok yükseldi eski konuları okudukça araştırdıkça mest oluyorum . Keşke benim olsa demeden geçemeyeceğim :) ama belki uzun zaman sonra . Tekrar tebrikler iyikş varsınız . Çevrem anlattıklarımdan dolayı takıntılı olduğumu düşünmeye başladı :)

Aytuğ Talha

• 236
  • Hattat-Kemankeş..
  • Meslek: İnşaat Mühendisi
  • Yer: Amasya
« Yanıtla #4 : 18 Nisan 2017, 11:44:57 »
Çok güzel bir çalışma elinize sağlık..

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2017, 11:45:18 »
Gökhan Usta ,Eylem Usta ile birleşince Batı Trakya Cumhuriyeti voltran ı oluşturuyorsunuz .Sizin buluşmalar çok tehlikeli  ;D  Çelik ayrı bıçak ayrı ,atölye fotarafı ayrı ,değirmen taşı ayrı güzel .Ellerinize kollarınıza sağlık

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2017, 11:55:51 »
ellerine sağlık. bıçak formu olarak çok güzel ama galiba ben sarı balçağı beğenmedim. hiç değilse bir bronz daha çok yakışabilirdi. ya da sadece ahşap... pota çeliği artık senin için "dilediğinde yapabildiğin" bir uygulama olduğu için o kısımı çok parlatmıyorum  ^-^ ellerin dert görmesin.

Emin pota çeliği bitmedi ya! Geri kalanında bronz kullanırız olmaz mı ;)
Bak bu kadarı hala duruyor, getireyim mi fuara çınlatırız acık... 8)

Gökhan Abi ellerine sağlık. Yine döktürmüşsün Maşallah. Her ne kadar sen Pota çeliğini artık normal birşey gibi paylaşsan da biraz eski konuları takip eden biri olarak aslında bu topraklar için nekadar önemli olduğunun farkındayız. İyiki varsın Abi.
Şahsen ben seni kendimce eskinin günümüze uzanan ustalarına benzetiyorum. Sanki tarih içinde kalmışsın da hala orda kendince demir dövüyormuşsun gibi geliyor bana. Arada başını kaldırıp bakın çocuklar bunu böyle yapmazsanız burda şöyle olur diyen yaşlı ustalar gibi.  Bilmiyorum niye böyle ama ben öyle görüyorum yani. Arada muziplik yapıp hocam senin ocağa tavuk kaçmış ha deyince pota yumurtluyo diyesim geliyor  da sonra silleyi yerim diye korkuyorum yani :)

Yok yahu gömdünüz hemen beni 40'ıma gelmedim daha. ;)
İşin gerçeği antik demircilere olan hayranlığım ve bu zanaatın çıkış noktasından sanayi devrimine kadar geçirdiği evre benim en çok ilgimi çeken yerler, ne zaman ki işin içine teknoloji giriyor o zaman her şeyin tadı kaçıyor benim için. ;)

Ustam ellerinize sağlık . Gerçekten sizin gibi ustalarımız olduğu ve direk iletişime geçebildiğim için çok minnettarım. Pota çeliğini olası bir durum gibi paylaşmak da sizin ustalığınıız gösteriyor ama ben bunu arkadaşlarıma çevreme anlata anlata bitiremiyorum . Daha çok tecrübesizim ve bu güzel çeliğin yeri bende bir iki haftadır çok yükseldi eski konuları okudukça araştırdıkça mest oluyorum . Keşke benim olsa demeden geçemeyeceğim :) ama belki uzun zaman sonra . Tekrar tebrikler iyikş varsınız . Çevrem anlattıklarımdan dolayı takıntılı olduğumu düşünmeye başladı :)

Sait, biz elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz, işi bilmeyenler yada olaydan haberi bile olmayanların tepkilerine hiç takılma. ;)

Çok güzel bir çalışma elinize sağlık..

Çok teşekkürler Aytuğ.

Gökhan Usta ,Eylem Usta ile birleşince Batı Trakya Cumhuriyeti voltran ı oluşturuyorsunuz .Sizin buluşmalar çok tehlikeli  ;D  Çelik ayrı bıçak ayrı ,atölye fotarafı ayrı ,değirmen taşı ayrı güzel .Ellerinize kollarınıza sağlık

Armağan çok teşekkürler, bir ara Kırlareli'ye yolum düşerse bir buluşmada orada düzenleyelim ;)

« Yanıtla #7 : 18 Nisan 2017, 12:04:05 »
Günümüzde, orada burada Pota Çeliği, Damascus konusunda ahkam kesen, yalan yanlış bilgileri sanki bir otorite ağzıyla konuşarak, konuya hakim bir tavırlar sergileyen insanlar varken; pota çeliğini üretip, üstelik bununla kaçıncı bıçağını dövdüğü halde - ki bilenler bilir, pota çeliğini dövmek pota çeliğini yapmaktan çok daha zordur- naif ve mütevazi bir tavırla, kimsenin gözüne bunu sokmadan, sıradan bir şeymiş gibi bizlerle paylaşıp sergileyen bir Usta olarak, bizlerle olmandan ve Seni tanımaktan ötürü çok mutluyum. "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" cümlesine de bir kez daha anlam kazandırdığın için Sana ne kadar teşekkür etsek azdır. Ellerin kolların dert görmesin Gökhan Ustam, merakın ve emeklerin hep sürsün.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #8 : 18 Nisan 2017, 12:27:36 »
Çok çok teşekkürler hocam,  ;)

Bilmeden konuşmamak gerek, haklısınız. Aslında biz yazıyoruz ve elimizden geldiğince de anlatıyoruz ama...  ::)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #9 : 18 Nisan 2017, 12:46:13 »
Gökhan usta
Benim gibi aceminin yapicagi tek yorum
Harkulade olmuş mükemmel bir emek . Başka haddimizide asamayiz

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #10 : 18 Nisan 2017, 12:57:57 »
Sait, biz elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz, işi bilmeyenler yada olaydan haberi bile olmayanların tepkilerine hiç takılma. ;)

Cevabın için teşekkürler abi aynen öyle haklısın değer bilenlerden olmak ve değerini gösterenlerden olmak güzel. Merakımı gün geçtikçe kabartıyorum . Kimse tutamaz beni siz de dahil ustalarımızla tanışmak istiyorum bıçak merakım üzerine gidiyorum vakit var :) kim bilir bir pota da bana nasip olur :)
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2017, 13:00:34 Gönderen: Sait »

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #11 : 18 Nisan 2017, 14:35:08 »
Ustam ülke için çok büyük değersiniz. Elinize sağlık. Sizi tanımış olmaktan dolayı şanslı hissediyorum. Bıçaklarınızın üzerinde onurlandırdığınız İsa Usta da eminim sizinle gurur duyuyordur.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #12 : 18 Nisan 2017, 15:13:07 »
Gökhan usta
Benim gibi aceminin yapicagi tek yorum
Harkulade olmuş mükemmel bir emek . Başka haddimizide asamayiz
Çok teşekkürler Ersin.

kim bilir bir pota da bana nasip olur :)
Bundan yıllar önce bende aynı temennilerde bulunuyordum ;)

Ustam ülke için çok büyük değersiniz. Elinize sağlık. Sizi tanımış olmaktan dolayı şanslı hissediyorum. Bıçaklarınızın üzerinde onurlandırdığınız İsa Usta da eminim sizinle gurur duyuyordur.
Çok teşekkürler Bora.

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 18 Nisan 2017, 15:16:39 »
Elinize sağlık usta. Gösterişten uzak sade ve şık olmuş.
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #14 : 18 Nisan 2017, 15:29:58 »
Eline sağlık topraam.

3. bıçağı görüp de sakın yanlış anlamayın, bu çelik ne yapacağınızı bilince de zor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #15 : 18 Nisan 2017, 16:16:39 »
Eline sağlık topraam.

3. bıçağı görüp de sakın yanlış anlamayın, bu çelik ne yapacağınızı bilince de zor.
Bu arada, Senin de eline sağlık  :2up

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #16 : 18 Nisan 2017, 16:18:44 »
Ustam eline sağlık,
Bizim için bir efsane olan bu çeliği üretip en mütevazi şekilde sunmak
ayrı bir erdem. Kültürümüzü yaşşattığın için ayrıca teşekkür ederim.
Kolaylıklar dilerim

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #17 : 18 Nisan 2017, 16:23:36 »
Elinize sağlık

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #18 : 18 Nisan 2017, 16:44:34 »
Ustam ellerinize sağlık muazzam bir iş :2up

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #19 : 18 Nisan 2017, 17:27:47 »
Elinize sağlık usta. Gösterişten uzak sade ve şık olmuş.

Eline sağlık topraam.

Ustam eline sağlık,
Bizim için bir efsane olan bu çeliği üretip en mütevazi şekilde sunmak
ayrı bir erdem. Kültürümüzü yaşşattığın için ayrıca teşekkür ederim.
Kolaylıklar dilerim

Elinize sağlık

Ustam ellerinize sağlık muazzam bir iş :2up

xx

Çok çok teşekkürler arkadaşlar ;)