Bıçak Sanatı - Forum

Bıçaklar ne kadar dayanıklı?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Bıçaklar ne kadar dayanıklı?
« Yanıtla #40 : 07 Kasım 2012, 00:04:53 »
Tabiiki saglam guvenebilecegim bir bicagim olmasi  cok muhim  askerlik mevzusuna gelince askerlikte saglam bir kumanya cakisi ve bir parca zimpara ile en zorlu sartlarda ihmtihanimi verdim,dagcilik konusunada gelince dagcilikta 20 seneyi askin hayatimi bir bicagin kurtaracagi bir durum yasamadim.Bence bicaktan once zihniyet cok keskin ve saglam olmali acik ve net bir dimag ile insan odunda keser tenekede bence bicak sadece yaninizda tasidiginiz bir ekipmandir dediginiz o testleride yapmasi cok buyuk bir ölcü degil  cünkü cok bilindik firmalarin bicaklarida ayni cikmayabiliyor . Sulama problemleri malzeme hatalari vs. Bence insan elinde ne kadar az malzeme varsa o malzemelerlede idare edebilmelidir .ben hic bir zaman bicagima guvenip te bir faaliyete gitmedim ama iyi bir bicak insana güven verir.bir cok faaliyetimde bir caki bir tara bana cok yeterli oldu.ayrica sadece amerikan bicaklari irdelemek gereksiz amarikan bicaklarindan cok daha iyi üretim yapan ülkeler mevcut bu anlamda skandinav ulkeleri cok saygiyi hakeden bir konumda baska örneklerde mevcut
Mesela helle ,fallkniven,enzo,karesuando ayni zamanda bir cok celiginde buluculari..
Ayrica tayland , malezya bicaklari 24 saat jungle gorevi yapiyorlar bu anlamda bir bicagin limitlerini siz belirleyin gezilerimin birinde hindistan cevizi satan bir saticinin gunde kac tane sattigini tahmin edin eskiler bilirler salatalik soyar gibi hindistan cevizi aciyor kac tane bilinen marka orada hizmek verebilir , onemli bir soru
Nihayet olarak her kesici aletin bir limiti var aletler sizin limitlerinizi belirlemeden siz limitlerinizi belirleyin.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ads1940

• *
  • 24
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Adana
« Yanıtla #41 : 07 Kasım 2012, 00:17:49 »
Benim gibi bu sularda yeni arkadaşlar için çok faydalı oluyor böyle farklı bakış açıları.
Oku !

Kaya

• 2867
« Yanıtla #42 : 07 Kasım 2012, 00:25:03 »
Eylem abi  buarada taze hindistan cevizi bicagin keskin agziyla aciliyor :-\

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9541
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #43 : 07 Kasım 2012, 01:16:09 »
Tazesinin kabuğunu keserek soymayı değil de kuru hindistan cevizinin kabuğunu bıçak sırtıyla vurarak çepeçevre kırıp açmayı demiştim. Yoksa buralarda bilmem var mıdır tazesi.  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ahmet Selim

• *
  • 49
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #44 : 07 Kasım 2012, 01:56:21 »
Bu forumda birçok bıçak ustası var. İsteriz ki ustaların sayılarının artması ile birlikte ayrıntılı geri bildirim yapan bilinçli kullanıcıların da sayısı artsın. Ben bıçak ustası değilim ama her zaman saha tecrübelerini gerek üretim yapan ustalarla gerekse de bıçak sever arkadaşlarla paylaşan birisi olmak isterim. Benim ilgimi şimdilerde Şam Çeliği çekmeye başladı. Geçenlerde youtube da "damascus test" yazıp arattırdım. Damascus bıçakların performansını görmek istiyordum. Videoların birisinde Şam çeliğinden yapılmış küçük bir nacak (minik balta) ile çok sert bir metali (belki bir türk çelik) darbe vurma yöntemiyle kesiyorlardı. Şam çeliği sanırım en dayanılklısı.

ads1940

• *
  • 24
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Adana
« Yanıtla #45 : 07 Kasım 2012, 02:53:00 »
Bıçak arayışımda ben de damascus çeliğine çok sık denk geldim birkaç tane vidyo izledim birisinde otomatik presle yapıyorlardı ama çok üstüne düşemedim şu bıçak tedarik olayını hallettikten sonra ben de üstüne düşüp araştırmak istiyorum bu çeliği.  Sözde bu yıl bıraktığım üniversiteyi memleketimde okumak için tekrar hazırlanıyorum günümün tamamı bıçakla baltayla geçiyor :)
Oku !

Kaya

• 2867
« Yanıtla #46 : 07 Kasım 2012, 04:56:03 »
Ben bir tane kargo yapiim abime yaninada  bir parca Tozmetal suminagashi sg3 koyariz once bicak yaparsin onlada acarsin  :D

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #47 : 13 Kasım 2016, 21:01:40 »
Aşağıdaki videoda görüldüğü gibi Mora Robust gayet sağlam bir bıçak. Hele ki 40-50 tl olan fiyatı düşünüldüğünde bence çok güzel bir alternatif.
https://www.youtube.com/watch?v=fKlcBpKbAvM

Bir de forumdan da çoğu kişinin bildiği Soytürk ustanın demir kesen bıçağı var  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=UkoPoRcvciQ

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #48 : 29 Mayıs 2017, 16:26:03 »
Konuyu hortlatmak gibi olmasın, yada olsun  ;D şahsen böyle testleri bıçaklarıma yapıp ona güvenmeyi ben de çok isterim. Lakin bıçaklarımı bu iş için kullanmak pek cazip gelmiyor. Kıyamıyorum... Mesela aldığım mora robust bıçağını elime alınca bir güven hissi geliyor. İzlediğim testlere yoruyorum bu güven duygusunu. Tabi her bıçak aynı olmayabiliyor düsturu da aklımın bir köşesinde ama bu benim bıçağıma olan güvenimi azaltmıyor...

Yani ben bıçağı bu şekilde değil de ne bileyim pirinç testi, ip kesme testi gibi testlerde, dal kesme gibi testlerde (çok sık değil tabii ki) kullanılması ve yorumlaması taraftarıyım. Bunları sıcak evlerimizde ağır testlere sokup ''yaa bak bıçak iyiymiş bee... canavar gibi yauvv.'' diyebilirim ama söz konusu doğa, kar, kış oldu mu elimdeki bıçağı aynı koşul üzerinden farklı hava şartlarında kullanmaya kalkarsam aynı sonucu alamayabilirim. Bu da doğa şartlarında elimdeki kıymetli eşyalardan olan bıçağı hurdaya çıkartır. Bıçak insanı kurtarabilir. Bıçaksızlık ta insanı hayattan koparabilir. Ben mesela bu ihtimalleri göz önünde bulundurup bıçağımı basit ve doğada başıma gelebilecek şeylere karşı test edip yanımda her zaman testere bulundurmak isterim. Balta da olsa tadından yenmez ama bana göre katlanır testere olmazsa olmaz...