Tabiiki saglam guvenebilecegim bir bicagim olmasi cok muhim askerlik mevzusuna gelince askerlikte saglam bir kumanya cakisi ve bir parca zimpara ile en zorlu sartlarda ihmtihanimi verdim,dagcilik konusunada gelince dagcilikta 20 seneyi askin hayatimi bir bicagin kurtaracagi bir durum yasamadim.Bence bicaktan once zihniyet cok keskin ve saglam olmali acik ve net bir dimag ile insan odunda keser tenekede bence bicak sadece yaninizda tasidiginiz bir ekipmandir dediginiz o testleride yapmasi cok buyuk bir ölcü degil cünkü cok bilindik firmalarin bicaklarida ayni cikmayabiliyor . Sulama problemleri malzeme hatalari vs. Bence insan elinde ne kadar az malzeme varsa o malzemelerlede idare edebilmelidir .ben hic bir zaman bicagima guvenip te bir faaliyete gitmedim ama iyi bir bicak insana güven verir.bir cok faaliyetimde bir caki bir tara bana cok yeterli oldu.ayrica sadece amerikan bicaklari irdelemek gereksiz amarikan bicaklarindan cok daha iyi üretim yapan ülkeler mevcut bu anlamda skandinav ulkeleri cok saygiyi hakeden bir konumda baska örneklerde mevcut
Mesela helle ,fallkniven,enzo,karesuando ayni zamanda bir cok celiginde buluculari..
Ayrica tayland , malezya bicaklari 24 saat jungle gorevi yapiyorlar bu anlamda bir bicagin limitlerini siz belirleyin gezilerimin birinde hindistan cevizi satan bir saticinin gunde kac tane sattigini tahmin edin eskiler bilirler salatalik soyar gibi hindistan cevizi aciyor kac tane bilinen marka orada hizmek verebilir , onemli bir soru
Nihayet olarak her kesici aletin bir limiti var aletler sizin limitlerinizi belirlemeden siz limitlerinizi belirleyin.