Bıçak Sanatı - Forum

4017 nasıl bir çeliktir

kaligraf

• 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
4017 nasıl bir çeliktir
« : 05 Mayıs 2011, 16:14:57 »
bugün bir fabrikaya gittim fabrikada hertürlü deniz malzmeleri üretilmekte biraz muhabbetten sonra ban 4017 çeliğini anlattıı dediğine göre dünyadaki en aşındırıcı malzemenin cam olduğunu söyledi bu yüzden cam kalıpları genel olarak bu çelikten yapılır diyor ve bu çelikten yapılma bir bıçakla chrom dahi kestiğini ve bıçakta çizik bile olmadığını iddağa ediyor dayanıklı  bıçak isteyenlerin bu çeliği kullandıklarınıda söyledi. bu 4017 çeliği hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise bana yardımcı olabilirlermi acaba...

saygılar
edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan

YUNUS EMRE

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: 4017 nasıl bir çeliktir
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2011, 16:34:21 »
bugün bir fabrikaya gittim fabrikada hertürlü deniz malzmeleri üretilmekte biraz muhabbetten sonra ban 4017 çeliğini anlattıı dediğine göre dünyadaki en aşındırıcı malzemenin cam olduğunu söyledi bu yüzden cam kalıpları genel olarak bu çelikten yapılır diyor ve bu çelikten yapılma bir bıçakla chrom dahi kestiğini ve bıçakta çizik bile olmadığını iddağa ediyor dayanıklı  bıçak isteyenlerin bu çeliği kullandıklarınıda söyledi. bu 4017 çeliği hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise bana yardımcı olabilirlermi acaba...

saygılar

http://www.splav.kharkov.com/steelgrade/mat_start_eu.php?name_id=73
Bu bir ferritik paslanmaz, içinde o kadar az karbon var ki çelikten ziyade kromlu demir desek daha doğru olur. Sertlik ce aşınma dayanımı konusunda bulabileceğiniz en düşük özellikte çeliklerden biri...

Kipmen Sanat web sitesi

kaligraf

• 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
Ynt: 4017 nasıl bir çeliktir
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2011, 18:17:31 »
yani bu çelikten hayır gelmez diyorsunuz  :'( neyse başka bir çelik bakacağım
edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan

YUNUS EMRE