Bıçak Sanatı - Forum

Yeşil Yaban Arısı

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Yeşil Yaban Arısı
« : 12 Nisan 2017, 01:08:12 »

Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Dağ bayır tarzı yaptığım ve ilk defa micarta kullandığım bir çalışmam oldu. Sanırım bir daha da kullanmayacağım zira tozu çok fena  :(

Özellikleri:

Çelik: Böhler K720 ( O-2 )
Tam Boy: 25.5 cm.
Namlu Boyu: 12.5 cm.
Namlu Genişliği : 3.6 cm.
Kalınlık: 6 mm.
Ağırlık: 300 gr.
Sertlik: 58 Hrc.

Ynt: Yeşil Yaban Arısı
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2017, 01:47:29 »
Ölçüleri gayet güzel olmuş, mikarta da yakışmış bıçağa. Bence maske falan tak ama mikartaya devam et, çok yakışmış. Ellerine sağlık.

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2017, 09:08:22 »
selamlar... bir çok kişi gibi eserlerinizi ilgiyle takip ediyorum. bir çok güzel çalışmanız oldu. fakat -şahsi görüşüm- içlerinde en şık olanı bu bıçak.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2017, 09:20:24 »
Elinize sağlık ustam

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2017, 09:26:47 »
gayet güzel olmuş bıçağınız.Toz konusu çok önemli.Yurt dışı videolarda genelde herkes maske gözlük kulaklığını takıyor.Ama burda elalem güler diye insanlar takmayınca 50 yaşlarında akciger gözenekleri dolduğundan sudan çıkmış balık gibi solumaya başlıyorlar.Profesyonel bu işi yapıyorsanız 3M in kimyasal kartuşlu maskelerini tavsiye ederim.Ağız ve burunu kapsıyor ve nefes alırken çok direnç uygulamıyor.Karaköyde egebant diye bir distirübütörü var perşembe pazarında.
Fakirlik insanı mucit eder...

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2017, 09:43:50 »
Bıçağın kendisi de  adı da çok güzel olmuş Soytürk ustam. Ellerine sağlık. Mikarta çok yakışmış ayrıca.Kesinlikle devam edin derim ben.Tabiki önce iş güvenliği.Maskeyi ihmal etmeyin.Kolay gelsin.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 12 Nisan 2017, 09:55:48 »
Soyturk ustam çok güzel olmuş
Ufak bıçak yapmak nasıl.bir duygu :))
Mikarta çok güzel olmuş yakışmış renk tonuda çok iyi cikmis

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2017, 10:29:05 »
Çok güzel olmuş ustam mikarta mükemmel. Keşke filmide bu bıçak kadar güzel olsaydı.  :)
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2017, 10:44:42 »

Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Dağ bayır tarzı yaptığım ve ilk defa micarta kullandığım bir çalışmam oldu. Sanırım bir daha da kullanmayacağım zira tozu çok fena  :(

Özellikleri:

Çelik: Böhler K720 ( O-2 )
Tam Boy: 25.5 cm.
Namlu Boyu: 12.5 cm.
Namlu Genişliği : 3.6 cm.
Kalınlık: 6 mm.
Ağırlık: 300 gr.
Sertlik: 58 Hrc.

Bende acıklamaları okumadan fotograflara bakıyordum ve Kabzayı görünce içimden dedim ki''  - Vayy Soytürk usta da klasiğin dışına çıkmış '' ama açıklamayı okuyunca tebessümle bunun micarta için ilk ve son olduğunu gördüm. Benzer bir micarta yı keçeden ben de yapmıştım ve bir hafta kaşınmıştım. Kağıt micartalar o kadar değil ama keçenin tozu gerçekten berbat.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2017, 11:06:22 »
Bilader neettin maskeni? Gerçi hakkkın var. Maske de kullansan yer gök çok fena toza bulanıyor. Aancak tozu anında emecek sistem olacak ki ortam temiz kalsın...

"Yeşil Yaban Arısı", aynı zamanda eski bir dizi adı. Dizide Kato'yu oynayan da Bruce Lee...

Önce sürmanşetleri geçtim, öze döneyim.

Eline sağlık, çizgini bozmadan yenilik yapmışsın. Çok da güzel olmuş. Dayanıklılık ve koşullara direnç bakımından micarta iyidir, aslında tozu almasa senin harcın.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #10 : 12 Nisan 2017, 12:44:45 »
Elinize sağlık ben de çok beğendim. Arada yenilikler yapmak üreticiye de iyi gelir, hevesin canlı kalmasını sağlar. Ustam aslında sizin koşullar açık havada çalışmaya da uygun diye biliyorum. Bence de uyarına getirebilirseniz mikartaya devam edin. Çok başarılı olmuş. Hem de sınırsız seçenek sunuyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 12 Nisan 2017, 13:29:59 »
Ölçüleri gayet güzel olmuş, mikarta da yakışmış bıçağa. Bence maske falan tak ama mikartaya devam et, çok yakışmış. Ellerine sağlık.

Sefa Hocamıza aynen katılıyorum. Güzel bir bıçak olmuş.

Muzaffer

• 133
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #12 : 12 Nisan 2017, 13:42:45 »
Micarta çok güzel durmuş. Yerinizde olsam Atölyenin dışına salyangoz motor koyar içeriye de küçük bir kabin yapardım.
İş icabı buna benzer bir makinemiz var ve eğer ki motoru büyük kabini küçük yaparsanız zerre toz çıkacağını sanmıyorum.
Cevizden daha şık durmuş bence.

Ta2aet

• *
  • 40
  • MERAK-İLGİ-BİLGİ-BAŞARI
« Yanıtla #13 : 12 Nisan 2017, 20:11:58 »
Ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş. Mikarta, ahşap, çelik tozu vs.  ustalarımızın da dediği gibi akciger ve üst solunum yollarının düşmanı ve gözleri de unutmayalım. Lütfen güvenlik tedbiriniz ön planda devam edin.Çizginiz ve kabze cok güzel... keşke bende yapabilsem diye içimden geçiriyorum... inşallah zamanla belki...
Ertugrul*
TA2AET  BRh+

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #14 : 12 Nisan 2017, 23:13:10 »
Elinize emeğinize sağlık

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #15 : 12 Nisan 2017, 23:20:29 »

Tüm yorum yazan ustalarıma ve forumdaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ben maskesiz çalışmadığım halde ve atölyenin önünde dışarıda çalışmama rağmen toz çok fena yaptı her yeri ve beni de etkiledi öyle fena bir şeydi. Bu sebeple pek emin değilim tekrarırndan ama kim bilir bu kadar beğenilince bende çekimser kaldım şimdi  :)