Bıçak Sanatı - Forum

Toz Metalurjik Çeliklerde Isıl İşlem İle İlgili Bir Soru

çömez

Karbon çeliklerde sadece ağıza su vererek yada meneviş ile sırt kısmının daha yumuşak ağızın daha sert olması sağlanabiliyordu . Peki toz metalurjil çeliklerde öze fırınlar ile bu mümkün mü ?

Ynt: Toz Metalurjik Çeliklerde Isıl İşlem İle İlgili Bir Soru
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2017, 19:10:53 »
Mümkün değil.

çömez

« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2017, 16:16:46 »
Mümkün değil.
O zaman bazı durumlarda (kılıç gibi ) kullanmak doğru olmaz .

« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2017, 19:51:10 »
İlk mesajdaki koşullar geçerliyse, doğru olmaz evet.

çömez

« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2017, 15:07:37 »
İlk mesajdaki koşullar geçerliyse, doğru olmaz evet.
Hangi koşullar ile olabilir ?

« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2017, 20:04:01 »
Siz gerçekten merak ettiğiniz için mi soruyorsunuz yoksa bizimle kafa mı yapıyorsunuz !
Hangi koşulları sorduysanız o koşullar, aşağıya ekliyorum kendi sorunuzu, bakarsanız hangi koşullar olduğunu sanırım anlarsınız.
"Karbon çeliklerde sadece ağıza su vererek yada meneviş ile sırt kısmının daha yumuşak ağızın daha sert olması"

çömez

« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2017, 19:07:46 »
Siz gerçekten merak ettiğiniz için mi soruyorsunuz yoksa bizimle kafa mı yapıyorsunuz !
Hangi koşulları sorduysanız o koşullar, aşağıya ekliyorum kendi sorunuzu, bakarsanız hangi koşullar olduğunu sanırım anlarsınız.
"Karbon çeliklerde sadece ağıza su vererek yada meneviş ile sırt kısmının daha yumuşak ağızın daha sert olması"
Siz o koşullar diyince ben de başka koşullar olabilir diye düşündüm. Bana karşı öfkeniz mi var , anlamadım ?

« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2017, 19:17:48 »
Siz o koşullar diyince ben de başka koşullar olabilir diye düşündüm. Bana karşı öfkeniz mi var , anlamadım ?
Size karşı neden öfke besleyeyim, Sizi tanımıyorum ki hakkınızda bir fikrim olsun. Burada yazdıklarınız ne kadarsa Sizi de ancak o kadar tanıyabiliyorum. Yazdıklarınız da beni öfkelendirmiyor.

çömez

« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2017, 19:20:47 »
Size karşı neden öfke besleyeyim, Sizi tanımıyorum ki hakkınızda bir fikrim olsun. Burada yazdıklarınız ne kadarsa Sizi de ancak o kadar tanıyabiliyorum. Yazdıklarınız da beni öfkelendirmiyor.
Çok merak etmedeiğim , kafa yormadığım şeyleri sormuyorum lakin '' kafa mı yapıyorsunuz '' demeniz sinirli bir söyleyiş çağrıştırıyor .

« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2017, 19:52:32 »
"kafa mı yapıyorsun" sorusu gerçek bir soruydu. Size verilen yanıtı, sorulan soruya göre okusaydınız şu anda aramızda geçen bu tartışmayı yapmıyor olacaktık. Biraz yazdıklarınıza ve size yazılanlara, konunun silsilesi ve bütünlüğünü bozmadan, dikkatli bakar ve okursanız, öyle sanıyorum ki bu tür can sıkıcı konuşmalardan kurtulmuş oluruz. Hedeften uzaklaşmamakta yarar var. Verdiğim yanıt sanıyorum Sizi tatmin etmemiş, yineleyeyim; Size karşı "sinirli" veya "öfkeli" değilim, "kin" de beslemiyorum, ancak, aramızda yine benzer bir iletişim gerçekleşirse yine aynısını yazarım.  Bu tür yazışmaların da bize zaman ve enerji kaybettirdiğini düşünüyorum, saygılarımı sunuyorum.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2017, 19:55:06 »
@Yüzbaşıoğlu, açıkçası 2. ve 3. mesajlarını ben de garipsedim.  O:-)

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

çömez

« Yanıtla #11 : 22 Nisan 2017, 15:30:24 »
Çok pardon , yanlış anlamışım  :D .

çömez

« Yanıtla #12 : 01 Mayıs 2017, 21:25:18 »
Bu konuyu nasıl silebilirim ?

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #13 : 01 Mayıs 2017, 21:32:34 »
Silemezsin. :D
İleride çok büyük bir bıçak ustası olduğunda, bu soruların hala burada var olacak ve herkes okuyup "Vay beee, nereden nereye!!!" diyecek. ;D
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2017, 21:35:12 Gönderen: Kutsal »
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

çömez

« Yanıtla #14 : 01 Mayıs 2017, 21:33:33 »
Eyvah , rezil olduk 10 15 sene sonra bakar bakar gülerim .