Bıçak Sanatı - Forum

Fantastik Chris reeve

Fantastik Chris reeve
« : 05 Nisan 2017, 13:01:28 »
Herkese tekrardan selamlar saygılar, bıçak yapmaya başladığım zaman en az 3 bıçakla başlayıp 4-5 bıçağı aynı anda yürütmek durumunda kalıyorum aslında biryandan da kolayıma geliyor birinden sıkılırsam diğerine atlıyorum :) Tabi hepsini birlikte bitirip ısıl işlem vs. süreçlerini başlatmam gerekiyor o yüzdende çalışmalar uzadıkça uzuyor. Şimdilik bitenlerin içerisinde yer alan bu arkadaşı da sizlerle paylaşmak isterim. Geride 1 çakı 1 karambit 1 de kelebek var lakin ne zaman biterler meçhul. Bu bıçağı öğrencilik yıllarımda tanıştığım bizlere abilik yeri geldiğinde kardeşlik eden bir abim için yaptım. Çok vaktim olmadığı için sağolsun rica ettim ağızı Taner Usta açtı tabi ısıl işlemde aynı şekilde ben pek bir şey yapmış sayılmam.
Bu bıçak için yuvarlak bir boruyu kestim ısıttım düzleştirdim kydx gibi bir kılıf yapmak istedim ama deri bir kılıf yapacağaım. Yakında birkaç mutfak bıçağı ve dalış bıçağı denemelerim olacak inşallah kydex benzetmesini orada başarıyla uygulayabilirsem burada paylaşacağım herkese saygılar selamlar..
Çelik: 4110
Kalınlık: 3mm
Toplam Uzunluk: 18,9 cm
Namlu Uzunluğu: 8,6
En: 3,7

« Son Düzenleme: 06 Nisan 2017, 16:05:29 Gönderen: Eylem Cengiz »
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fantastik Chirs reeve
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2017, 13:06:39 »
Elinize sağlık güzel tasarım.
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2017, 13:42:05 »
Özellikle paslanmaz çelikle çalışınca böyle oluyor. Hepsini birden ısıl işleme göndermek gerekiyor en azından kargo maliyetini düşürmek adına, biliyorum.  :D Bu da güzel olmuş elinize sağlık.

« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2017, 20:42:25 »
Elinize sağlık güzel tasarım.
Teşekkür ederim, hazır çizim üzerinde birkaç ufak farklılık yaptım sadece beğenmenize sevindim.
Özellikle paslanmaz çelikle çalışınca böyle oluyor. Hepsini birden ısıl işleme göndermek gerekiyor en azından kargo maliyetini düşürmek adına, biliyorum.  :D Bu da güzel olmuş elinize sağlık.
Kesinlikle :) beğendiğinize sevindim çok teşekkürler.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2017, 00:05:39 »
Elinize sağlık güzel ve pratik

« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2017, 09:53:00 »
Elinize sağlık güzel ve pratik
Çok teşekkürler, gerçekten pratik tam gündelik bir bıçak
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2017, 10:19:50 »
Elinize sağlık. Bıçak gayet güzel ama ip rengini değiştirsek daha mı güzel olur bilemedim. Sanki beyaz ip, parlak bıçağın üzerinde sönük kalmış gibi
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2017, 14:07:54 »
Elinize sağlık. Bıçak gayet güzel ama ip rengini değiştirsek daha mı güzel olur bilemedim. Sanki beyaz ip, parlak bıçağın üzerinde sönük kalmış gibi
Çok teşekkürler, elimde beyaz ip olduğu için bununla ördüm birde çabuk kirleniyor katılıyorum :) artık kargoyla uğraşmaktan sıkıldığım için sadece ip için kargo ile uğraşmayalım dedim eldekiyle ördüm geçtim ama bulursam değiştiricem :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2017, 14:42:56 »
Elinize sağlık.  8)

-- o --

Başlığı "Fantastik Chris Reeve" diye düzelteyim mi?

-- o --

İp sarmada kir göstermeyen renkler iyi. Esasen haki, siyah, kahverengi, lacivert iyidir. Eğer gizlilik değil de güvenlik öndeysen kırmızı da iyidir.

Yine ip sarmada sapın fazla şekilli olmamasına da dikkat etmek gerek. Parmak oyukları bu tip saplarda ipin duruşunu sabote edebiliyorlar. Eğer konturlardan vazgeçemiyorsanız en azından sarımın başladığı ve bittiği noktalarda ipin en kenardaki sarımının dışarı doğru kaymasını engelleyecek küçük çaplı, derin de olmayan oyuklar yardımcı olacaktır.

+ Deri şeritler de sarmada başarılılar. Hele bir de kesiti büyükse güzel oluyor. Örneğin 4-5 mm'lik yuvarlak kesitli deri iyi iş görüyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2017, 15:54:19 »
Elinize sağlık.  8)

-- o --

Başlığı "Fantastik Chris Reeve" diye düzelteyim mi?

-- o --

İp sarmada kir göstermeyen renkler iyi. Esasen haki, siyah, kahverengi, lacivert iyidir. Eğer gizlilik değil de güvenlik öndeysen kırmızı da iyidir.

Yine ip sarmada sapın fazla şekilli olmamasına da dikkat etmek gerek. Parmak oyukları bu tip saplarda ipin duruşunu sabote edebiliyorlar. Eğer konturlardan vazgeçemiyorsanız en azından sarımın başladığı ve bittiği noktalarda ipin en kenardaki sarımının dışarı doğru kaymasını engelleyecek küçük çaplı, derin de olmayan oyuklar yardımcı olacaktır.

+ Deri şeritler de sarmada başarılılar. Hele bir de kesiti büyükse güzel oluyor. Örneğin 4-5 mm'lik yuvarlak kesitli deri iyi iş görüyor.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim Eylem Ustam, tabiyki konu başlığını düzeltebiliriz yanlış yazdığım için kusura bakmayın  lütfen.
  Ben de ilkdefa ip sarma bir sap yaptım sarma işlemini de kafama göre yaptım, youtubeden örnekler inceledim se de yinede kendi bildiğimi okudum :) ama deri ve oyuk işlemleri gerçekten çok güzel fikir ustam  :2up ipin bitiş kısmına boncuk vs gibi bir materyal aradım şimdilik bulamadım, halbuki ki ruslar bu sarma saplar için çok güzel gümüşten boncuk türevi oyma işlemler yapıyorlar biz de kolaylıkla bulabilsek keşke.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Fantastik Chris reeve
« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2017, 16:09:50 »
:) Başlıktaki yazımı ilerde arayıp bulmada rahatlık olsun diye düzelttim. Yoksa zaten görünce neyin ne olduğu anlaşılıyor ancak bu aralar vakit bulabiliyorum, insanlara kolaylık olsun diye elden ne gelirse yapmaya çalışıyorum.

İp ucu nesneleri yapmak bizde değilse de dışarda popüler oldu. Ben de tornada bir iki tane yapmıştım ama çok da buna zaman ayıramadım. Pirinçten olanlar özellikle hoş duruyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben