Bıçak Sanatı - Forum

Traktör Pulluğundan çelik?

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Traktör Pulluğundan çelik?
« : 04 Mayıs 2011, 16:54:03 »
Geçen gün hurdacının önünde ışıl ışık parlayan yuvarlak bir pulluk gördüm. >:D Bu pulluklar taşa kayaya meydan okuyan sert ve dayanımlı bildiğim kadarıyla. Büyük bir bıçak yada kısa ama dirayetli bir bıçak için güzel malzeme olabilir mi acaba diye merak ettim. Olabilir mi? Olursa nasıl olur?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Traktör Pulluğundan çelik?
« Yanıtla #1 : 04 Mayıs 2011, 17:05:56 »
Geçen gün hurdacının önünde ışıl ışık parlayan yuvarlak bir pulluk gördüm. >:D Bu pulluklar taşa kayaya meydan okuyan sert ve dayanımlı bildiğim kadarıyla. Büyük bir bıçak yada kısa ama dirayetli bir bıçak için güzel malzeme olabilir mi acaba diye merak ettim. Olabilir mi? Olursa nasıl olur?
Araştırdığım kadarıyla CK60 veya CK70 gibi karbon çelikleri kullanılıyor pulluklarda. İyi ısıl işlem doğru geometri ile bu malzeme çok güzel bir bıçak çeliği, CK60-67 kullanan bir çok arkadaşımız var forumda. Bence pulluğu döverek kullanılabilir forma sokmayla uğraşacağına CK60-67 gibi bir çelik bulabilirsen daha iyi olabilir...

Kipmen Sanat web sitesi

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2011, 17:50:49 »
 :( :(Emre Ustam;
Ben  sabah 7:30da işe gelir akşam18:30da en erken çıkarım. İlçem Konya merkeze  110 km kaldı ki, Konyada bile  lama satan bir yer yok. İnternetten bulmaya çalıştım onuda bulamadım.. Eeee bizde gözü hurdalığa diktik çaresiz. :) Değilse bende ne o pulluğu dövecek örs nede çekiç var:) Ama Allah'ın izni ile bu haftasonu ısıtuğlası ve kilden küçük bir ocak yapacağım. hepsi o...

Lama  temini konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2011, 17:54:49 »
taner abi forumda elindeki ck67 plakayı veriyordu istersen ondan alıver

http://www.bicaksanati.com/forum/hirdavatci/ck-67-4mm/
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ