Bıçak Sanatı - Forum

Kuksa cilası

rhakanaydın

• *
  • 2
  • Meslek: Acil Tıp Teknisyeni
  • Yer: Tekirdağ Ćorlu
Kuksa cilası
« : 31 Mart 2017, 22:34:51 »
S.a Merhaba ustalar. Grupta yeni sayılırım surekli takipteyim kendimce kuksa, kaşık, bıçak kabzası, deri kılıflar yapıyorum.Sorum şu kuksalarıma hangi yağı denersem deneyim terleme ve sızma yapıyor. Erik,ıhlamur, ayous ve zeytinden (sadece zeytin terleme yapmadı)yaptım. Diyorum ki epoksi ile ince bir katman kaplasam sıkıntı olurmu veya japon yapıştırıcı ile ?

Onkanat

• *
  • 35
    • " BOYLAM " Tübitak yayınlarından bir kitabın adı neden boylam ?
  • Meslek: Elektrik Müh
  • Yer: BURSA
Ynt: Kuksa cilası
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2017, 23:07:05 »
Sayın rhakanaydın

Lütfen epoksi yi yapıştırma dışında bir amaşla kullanmayın.
kanserojen bir madde sağlık açısından oldukça sakıncalı

Saygılar
"İşleyen demir ışıldar"
"Alet işler el övünür"
"Demir tavında dövülür"

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2017, 00:02:20 »
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2017, 02:33:57 »
S.a Merhaba ustalar. Grupta yeni sayılırım surekli takipteyim kendimce kuksa, kaşık, bıçak kabzası, deri kılıflar yapıyorum.Sorum şu kuksalarıma hangi yağı denersem deneyim terleme ve sızma yapıyor. Erik,ıhlamur, ayous ve zeytinden (sadece zeytin terleme yapmadı)yaptım. Diyorum ki epoksi ile ince bir katman kaplasam sıkıntı olurmu veya Japon yapıştırıcı ile ?
Zeytin terleme yapmadı çünkü aşırı yağlı bir ağaç Nasıl bir proses ile uygulama yaptınız bilmiyorum ama Yapmış oldunuz ürünleri bezir yağı(aktarlarda mutlaka vardır)Yoksa keten yağı veya Tung yağı ile yağlayın Hiç biri yoksa zeytinden esinlenip zeytin yağında 2 iş günü bekletin Ağaç iyice emsin yağı böylece sorunuz çözülecektir.Yağı sadece sürüp hemen silerseniz ve sıvıyı hemen içine koyarsanız terleme yapar Ama zeytin yağı içinde 2 gün bekletin Veya diğer bahsettiğim yağlar ile netice alırsınız. Epoksi veya sentetik malzemeleri lütfen kullanmayın Gıda için En son yüzeye bir kaç gomalak uygulayın böylelikle güzel ürünlerinizi uzun süre kullanırsınız Gomalak ta doğal bir ciladir hiç bir sorun çıkarmaz.
saygı ve dostlukla
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2017, 03:51:01 »
Gomalak su ile temasta başarılı değil şahsi deneyimim.
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2017, 01:39:32 »
Gomalak su ile temasta başarılı değil şahsi deneyimim.

Evet suyu sevmez Ancak burda cila maksatlı değil sızdırmazlık ve terleme yapmasın diye uygulanacak
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

yılmaz.kerim

• 58
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2017, 14:08:43 »
Zeytin yağında uzun süre bekletilirse daha sonra sıcak birşey doldurunca yüzeyi tamamen yağ ile kaplanıyor ve koku oluyor,zeytinyağını bezle iki kat uygulamanız yeterli fazlasında içeceklerinizde zeytinyağı tadı alıyorsunuz...

greant64

• **
  • 53
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: ısparta/yalvaç
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2018, 19:47:51 »
Bu pruvanın cilasi kuksanin iç kısmına da uygulanabiliyor mu? Yanı sağlığa uygun mu? Çünkü iç kısma çay koyun acaba zararı okur mu?